Şimdi Ara

10 mbps ethernet sorunuma yardım arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • -Tek çıkışlı Airties marka bir modemim var. 3 Adet bilgisayara 10/100 hub ile internet paylaştırıyorum.

1-Bilgisayarları tek tek modeme baglayıp internete girerken 100 mbps bağlantı gözüküyor.
    2-Bilgisayarları hub ile bagladıktan sonra hız 10 mbps gözüküyor.
    3-Tüm kabloları kontrol ettim hepsi tek tek bağladıgım taktirde 100 mbps baglanabiliyor.
    4-hub markası rain RA-809X made in prc yani çin malı.....

ben 3 bilgisayarımda da 100 mbps hızı hub ile baglanarak görmek istiyorum, bana yardımcı olabilirmisiniz?

• ilk olarak internetin asla 10 Mbit bile olamayacağı için istersen 1 milyon mbit ile bağlansan bile huba internetin yine aynı performansı göstericektir.
    yok ben diğer arkadaşımın bilgisayarına 100Mbit ile bağlanmak istiyorum diyorsan.
    2 kural vardır.
    1-kabloların kaliteli olacak mesafeleri düzgün olucak ve jakları düzgün çakılmış olacak
    2- ethernet kartın ile uyumlu olan 10/100Mbit lik swich kullanmalısın HUB piyasada kalmamıştır zaten kaliteli swich almalısın HUB ağ performansını çok kötü etkiler.
  • 10mbps senin hub bağlantının verdiği hızdır kardeş..
    eğer yüksek hızda bağlantı sağlamak istersen switch kullanmalısın..
    ancak sen sadece internet paylaşıyorsun bu amaçla kullanıyorsun..,
    eğerki ağ paylaşımı olsun çok fazla bilgi alış verişi yapıcam deseydin senin için çok önemli olurdu ancak şu anda sanmıyorum..zaten kullandığın internet 1024 kbs ise zaten 1mbps ile bağlanıyorsun sorun yok
  • ayrı konu açmadan sorayım... benim pc nin anakartının etherneti 1gbit fakat görev yöneticisinde 10mbit gösteriyor bu neden olabilir.. bir fikri olan varmı? birde ayrıca laptopun ethernet kartı her kapatıp açtığımda devre dışı oluyor.. etkin hale getirmem gerekiyor... wireless kartında sorun yok ama ethernet kartı sürekli devre dışı..
  • Arkadaşlar internet paylaşımı için hub yeterli bunun farkındayım.
    Ama paylaşım klasörü içine 1-2 gb data atıp diger bilgisayardan çekmeye çalışınca 10 mbps farkı hemen ortaya çıkıyor..
    demekki benim swich hub almam lazım. teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.