Şimdi Ara

10 ocak 2017 garanti sanal kartların kapatılması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
5.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nfsworld

quote:

Orijinalden alıntı: BLACKING

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lasvegaswings

quote:

Orijinalden alıntı: damienn

benim sanal karttan bi ay önce steampowered'dan ortalama 400 tl çekildi 5 ayrı işlemle. bankayı aradım hemen sanal kartı iptal ettiler. 5 işlem için 5 ayrı dilekçe oluşturdum. 180 günde sonuçlancak dediler. sora steampowered'a mail attım böle böle diye. 3 iş günü içinde iade ettiler parayı. garantiye kalsa ölme eşeğim ölme.

kart kapatıldı ama bonusflaşta gözüküyodu yine de. ekstre döneminden sonra kayboldu kart zaten. işin garip tarafı bu ay bkm'nin black friday indirimi 20 tl geldi kapatılan karta. kart birden bonusflaşta belirdi :) ekstre kesilsin yine iptal edicem. işin garip tarafı kart iptal edildiği için iadeyi alamam sanıyodum.

sana birşey söyliyeyim benim kapatılan sanal kartım(akbank) sadece steam'e kayıtlıydı. başka hiçbir yere kayıt etmedim. onuda dalgınlığıma gelmiş yapmışımdır muhtemelen. yoksa kayıt etmem hiçbir yere.

Benim sanal karttan 3 ocakta para çekilmiş, ben 2 ocak akşamı steam indirimleri bitmeden 1 saat önce kullanmıştım.

Yani bundan dolayı ben direk garanti diyemedim,diğer bankalarda da kapatma varsa olay steam tarzı platformlar ki su anda steam görünüyor.

steam la alakası yok, benim steam falan hiç alışverişim olmadan kapatmışlar. içerde param kaldı mesela şu an ödemem gereken bir tutarı ödemeyemedim. bir daha garanti mi asla kullanmam!

dostum ıcerde paran kaldı ne demek hala anlamadım, sen zaten sanal kart ıle alısverıs yapınca ödemesini diğer ay yaparsın, yanı banka hesabındaki paradan ödeme yapılmaz.Sen durumu anladığına emin misin?

kredi kartı değil kardeşim, benim diğer hesabım bu yani banka kartında açılan bi sanal kart. sanal kartta para aylık oto ödemeli kira parası biriktiriyordum. belli bi tutar vardı kira için oto oradan ödüyordu. sanal kart kapanınca içerisindeki parada yok oluyor. kullanamıyorsun beyefendilerin iade etmesini bekliyorsun banka hesabına.

O durumu bilemiyorum haklısındır,ama zaten kendilerinden kaynaklı bir sıkıntı oldugu aşikar oldugu için -3 güne iade yapacaklarını düşünüyorum.

Yine de aklınızda olsun artık hangi banka ile calısırsanız sanal kartta alısverıs yapmadaıgınız zaman limit bulundurmayın.Geçmiş olsun, burdan yıne sonucları paylasırız.

Alıntıları Göster
    edit : sorun banka tarafından çözümlenmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLACKING -- 11 Ocak 2017; 10:47:40 >

• sanal kartta para mı bırakılır yahu ?
    o zaman hiç sanalla falan uğraşma daha iyi
    birde banka kartına sanal kart yapıldığını ilk defa duyuyorum ,onun başka bir ismi olmasın ?
    bütün paran sanal kartta da olacak ve adı sanal kart olacak ,tuhaflık üstüne tuhaflık :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

sanal kartta para mı bırakılır yahu ?
    o zaman hiç sanalla falan uğraşma daha iyi
    birde banka kartına sanal kart yapıldığını ilk defa duyuyorum ,onun başka bir ismi olmasın ?
    bütün paran sanal kartta da olacak ve adı sanal kart olacak ,tuhaflık üstüne tuhaflık :)
    edit : sorun banka tarafından çözümlenmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLACKING -- 11 Ocak 2017; 10:48:10 >
  • BLACKING kullanıcısına yanıt
    ya git işine milletle kafa mı buluyorsun ,senin anlattığın gibi bir sanal kart yok
    var diyorsan bankanın sitesinden göster bizde öğrenmiş olalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

ya git işine milletle kafa mı buluyorsun ,senin anlattığın gibi bir sanal kart yok
    var diyorsan bankanın sitesinden göster bizde öğrenmiş olalım

garanti online işlemlere gir kartlar -> sanal kart altında görürsün. ha bilmiyorsan cahilim diyememeni anlıyorum senin tipdeki insanlar pek kabullenemiyorlar zaten.
    bana bak adamın asabını bozma ,burası babanın forumu mu gelen gidene posta koyup duruyorsun ?
    o kadar iyi biliyorsan ne diye soruyor gibi yapıyorsun ?
  • quote:

bana bak adamın asabını bozma ,burası babanın forumu mu gelen gidene posta koyup duruyorsun ?
    o kadar iyi biliyorsan ne diye soruyor gibi yapıyorsun ?

bozarsam nolur? bu konuyu detaylandıralım lütfen :) bekliyorum
    sen önce kartına sahip ol :)
    2008 senesinde bir üyelik almışsın ve bunun % 80 den fazlası reklam yapma ,bir kısmı marka kötüleme vb.
    ne o bu üyeliğini yedek olarak mı kullanıyorsun yada bir yerleri kötülemek yada reklam yapmak için mi kullanıyorsun ?
  • quote:

sen önce kartına sahip ol :)
    2008 senesinde bir üyelik almışsın ve bunun % 80 den fazlası reklam yapma ,bir kısmı marka kötüleme vb.
    ne o bu üyeliğini yedek olarak mı kullanıyorsun yada bir yerleri kötülemek yada reklam yapmak için mi kullanıyorsun ?

bundan sana ne hayırdır?
    sıcak fırsatlar konudışı burası ,yanlış gelmediğine emin misin ?
    yada acaba ben mi yanlış geldim ?

konu başlığına bakıyoruz "garanti sanal kartların kapatılması" yazıyor
    sonra konuya girip sanal kart hakkında bilgi vermeye çalışanlara posta koyan konu sahibi
    ve işin ilginci ortada sanal olmayan bir sanal kart var ?

kimsenin bilmediği bu tuhaf sanal kartta ki paralar şimdi uçtu mu diye soruyorsun ?
    üstelik milleti kafasızlıkla suçluyorsun ama bankayı arayıp sormak aklına gelmiyor ?

işte bu nedenlerden dolayı kim bu vatandaş diye araştırmadan edemiyor insan :)
    Troll müsün, paso laf yetiştirmeler falan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım cevap almaya çalışmışsın, verilen cevaplar doğru ama tam anlatamamışlar.(Tabi banka da tam anlatamamış.)

1. Bir defa senin sanal kartındaki para da sanaldır. Gerçekte para yoktur. Kapatılınca o parada yok olur, herhangi bir kaybın olmaz.
    Şimdi nasıl olacak benim limitim gitti diyorsundur herhalde. Şöyle oluyor eğer uzun yıllar kullanıyor isen bunu bilmen lazım.
    Örneğin; kredi kartı ( ana kart) limitin 10.000 TL. Sen bu limitten sanal karta 2000 TL. ayırdın ve bunu kullanacaksın. Ama kullanamadan sanal kartı kapattılar. 2000. TL. limitin gitmedi işte. Eğer harcasa idin o limit gidecekti. Harcama yapmadığın için Ana kartın limiti halen 10.000 TL. olarak duruyor. Yeni bir sanal kart oluşturarak yeniden limit tanımlayabilirsin. Şu cümleye iyi oku:

*** Ana kartın limiti sanal karta limit ayırdığın zaman eksilmiyor, yine aynı duruyor. Sanal kartla harcama yaptığın zaman ( çekimi ana karttan yaptığı için) ana kartın limiti eksiliyor. Sanal karta ayrılan limit sadece harcama sınırı. Adı üstünde sanal kart kapattığın zaman limit gitmez. Bunun sağlamasını yapmak için ana kartının limitine bak. Eksilme yoktur.

2. Eğer şüpheli işlem yapıldı ise zaten banka kapattığı için o işlemi iptal eder. O para yine ana kart limitine yansır.

Umarım anlatabilmişimdir, ya da anlamışsındır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet0691 -- 11 Ocak 2017; 0:56:2 >

• quote:

sonra konuya girip sanal kart hakkında bilgi vermeye çalışanlara posta koyan konu sahibi

kimsenin bilmediği bu tuhaf sanal kartta ki paralar şimdi uçtu mu diye soruyorsun ?
    üstelik milleti kafasızlıkla suçluyorsun ama bankayı arayıp sormak aklına gelmiyor ?

öncelikle sizin gibi sürekli forumda takılan postuna göre rütbe almış biri değilim. şikayetim vardı girdim şikayetimi açtım benim gibi mağdur olanlarda şikayetlerini yazdılar olay devam etti.

sanal kartlar hakkında bilgi verenlere teşekkümüzü ettik yanıtlarımı yeniden gözden gezdir.

"kimsenin bilmediği bu tuhaf sanal kart" ibaresini görmezden geliyorum komik çünkü :) bu yanıttaki amacını da iyi anladık.

milleti kafasızlıkla suçladığım bi entry göster hep beraber görelim?

işte bu nedenlerden dolayı yanıt bile vermeyecektim ancak yıllanmış post kasan bi adamsın bunlarıda öğren diye yazıyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet0691

Arkadaşım cevap almaya çalışmışsın, verilen cevaplar doğru ama tam anlatamamışlar.(Tabi banka da tam anlatamamış.)

1. Bir defa senin sanal kartındaki para da sanaldır. Gerçekte para yoktur. Kapatılınca o parada yok olur, herhangi bir kaybın olmaz.
    Şimdi nasıl olacak benim limitim gitti diyorsundur herhalde. Şöyle oluyor eğer uzun yıllar kullanıyor isen bunu bilmen lazım.
    Örneğin; kredi kartı ( ana kart) limitin 10.000 TL. Sen bu limitten sanal karta 2000 TL. ayırdın ve bunu kullanacaksın. Ama kullanamadan sanal kartı kapattılar. 2000. TL. limitin gitmedi işte. Eğer harcasa idin o limit gidecekti. Harcama yapmadığın için Ana kartın limiti halen 10.000 TL. olarak duruyor. Yeni bir sanal kart oluşturarak yeniden limit tanımlayabilirsin. Şu cümleye iyi oku:

*** Ana kartın limiti sanal karta limit ayırdığın zaman eksilmiyor, yine aynı duruyor. Sanal kartla harcama yaptığın zaman ( çekimi ana karttan yaptığı için) ana kartın limiti eksiliyor. Sanal karta ayrılan limit sadece harcama sınırı. Adı üstünde sanal kart kapattığın zaman limit gitmez. Bunun sağlamasını yapmak için ana kartının limitine bak. Eksilme yoktur.

2. Eğer şüpheli işlem yapıldı ise zaten banka kapattığı için o işlemi iptal eder. O para yine ana kart limitine yansır.

Umarım anlatabilmişimdir, ya da anlamışsındır.

bilgi için teşekkürler kardeşim ;)

• ahmet0691 A kullanıcısına yanıt
    ana karta bağlı değil bu sanal kart diyor :)
  • quote:

işte aranan kan :))
  • quote:

quote:

öncelikle sizin gibi sürekli forumda takılan postuna göre rütbe almış biri değilim. şikayetim vardı girdim şikayetimi açtım benim gibi mağdur olanlarda şikayetlerini yazdılar olay devam etti.

sanal kartlar hakkında bilgi verenlere teşekkümüzü ettik yanıtlarımı yeniden gözden gezdir.

"kimsenin bilmediği bu tuhaf sanal kart" ibaresini görmezden geliyorum komik çünkü :) bu yanıttaki amacını da iyi anladık.

işte bu nedenlerden dolayı yanıt bile vermeyecektim ancak yıllanmış post kasan bi adamsın bunlarıda öğren diye yazıyorum :)

burası şikayet sitesi mi ?

• quote:

quote:

quote:

burası şikayet sitesi mi ?

sitenin şikayete uygun olup olmadığını belirlemek senin görevin mi? o yetkili arkadaş sen misin?

• Sanırım banka sistemlerine bir aydır siber saldırılar yapıyorlar bundan dolayı kapatılma ihtimali yüksek, demek ki güvenlik açıkları var.
  • quote:

Hesap kartlarına bağlı sanal kartta açılabiliyor ama, mantık yine aynı. Sanal kartla harcama yapmayınca hesaptaki para da eksilmiyor.

** Bir önemli bilgi daha vereyim. Sanal kartınız kapalı olsa da nasıl ki borcunuz kesiliyor ise , ona gelen iade vb. ödemelerde yine aynen ana karta geçiyor. Geçenlerde bir firma 11 ay önceki alışverişimin iadesini sanal karta yaptı. Sanal kartın tabi başka ödemeleri bitmediği için kapalı ama pasif durumda idi. Yapılan iade aynen geçti.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.