Şimdi Ara

10 ocak 2017 garanti sanal kartların kapatılması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
5.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Zaten para da yoktu içerisinde iyi ki tüm parayı çekmişim.

10 ocak 2017 garanti sanal kartların kapatılması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyTech74 -- 10 Ocak 2017; 17:18:7 >
  • Bana özgü bir şey sanıyordum. Demek genel bir şeymiş.
    Sabah gelen mesajı görünce sanal karttaki parayı kullandım.
    Ne olacak diye sanal kartta 8 kuruş bıraktım.
    Kartınız kapanmıştır diye öğleden sonra mesaj geldi. Yeni bir sanal kart açtım.
    8 kuruş buhar oldu. Bakiye 0,01 TL görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLACKING

quote:

Orijinalden alıntı: MaTRiX

Ya tamam banka senin paranın üstüne yatmak için sanal kartını kapatmış. Başka ne amacı olabilir ki zaten.

Şunu okumanı tavsiye ederim.

http://fintechtime.com/tr/2016/10/hackerlar-kredi-karti-bilgilerini-calmak-icin-online-magazalari-kullaniyor/

Yapılan araştırmalara göre, 2016 yılı içerisinde 5.925 adet online mağaza bu yöntem ile hacklendi ve kullanıcıların kredi kartı bilgileri çalındı. Özellikle Rus hackerların tercih ettiği bu yöntem ile çalınan kredi kartları, dark web’te 30 dolar civarında fiyatlara alıcı buluyor.

önlem alsınlar o zaman arkadaşım. sistem yöneticilerini bu işte uzman danışmanlarını ve teknik sorumlularını çoğaltsınlar. yeni algoritma getirsinler. bankanın bizde biliyoruz öyle kafası esince üstüne yatmayacağını, burda eş zamanlı onlarca mağdur var diyoruz kişisel düşünmüyoruz.

onlem zaten aliyor bankalar, buna ragmen kullanicilar caldirabiliyor kartlarini. ornegin siz caldirdiginizin farkina bile varmamissiniz mesela. benim de basima geldi, alisveris yaptigim bir yerden calindi kartim, kapatip yenisini olusturdum aninda (sanal kart kullanmak bu anlamda iyi bir guvenlik kademesi olusturuyor) ,

• Aynı durumu sormak ıcın konu acmaya gelmiştim ve konuyu gordum :D

Google-visamastercard olarak 3 ocakta 2.60 + 2 harcama yapılmıs sonra sanal kart iptal olmuş.

Arayıp sordugumda işte bankamız kart bilgilerinizin kopyalandıgını tespit etmiş ve kartınızı kapatmıs dedi.İtiraz için kredi kartı işlemlerinden itirazda bulunabilirsiniz falan dedi.

Dedim ben kartımı sadece güvenli bilgisayar ve sitelerde kullanırım, kopyalanması cok zor acaba neden ve nasıl kopyalanmıs bunla alakalı bilginiz varmı, madem bunu tespit ettiniz belki bilirsiniz dedim.

İşte kendi güvenlik duvarlarımız vb birşeyler saçmaladı, oradan anladım ki bunlar bir şekilde kart bilgilerini çaldırdılar ve toplu olarak yasanan bu sıkıntıdan haberdarlar.

Ben de tekrardan benim kendi bilgilerimi çaldırmamın zor olduğunu kendilerinden kaynaklı bir sıkıntı olabileceğini, gerekirse kendilerinin faydası açısından incelemelerini istedim :D

Anlaşılan o ki bunlar bir şekilde bilgileri çaldırdı ve tüm sanal kartları kapattı, ama neden bunu net bir şekilde söylemiyorsunuz ki, veya bu harcamaları niye kendiniz iptal etmiyorsunuz da bize itiraz edin diyorsunuz ?

• Abi ama mesajlar komedi, kimi demiş param görünmüyor kimi demiş iyiki tüm paramı çekmiştim :D

Beyler sanal kart ile kredi kartı farklıdır ki kredi kartı olsa bile içinde paran olmaz, senin paran banka hesabındadır :D

Benim kartta 5.2 dolar harcama yapılmış 1 hafta önce, ki kartımı güvensiz bir yerde kullanmam.2 ocakta steamde kullanmıştım.

Belli ki büyük ihtimal garanti bir şekilde verileri çaldırdı.Veya küçük bir ihtimal de olsa, steam vb platformlardan çalındı.

Şu aşamada yapılması gereken bunun incelenmesi.Mesela benim gibi kartından işlem yapılanlar bundan önce nerelerden alışveriş yaptı bunun sorgulanması lazım eğer banka kendi veritabanından çaldırmadıysa.

Şu anda benim için 2 şüpheli var.

1-garanti bankası

2-steam

ama bunların ötesinde cok daha büyük ssl sertifikaları vb yazılımsal sıkıntılar varsa iş dünya çapında olabilir, izleyip göreceğiz.

• Şuan kontrol ettim sanal kartım duruyor herhangi bir sıkıntı yok. Yinede temkinli olun arkadaşlar internet alışverişlerini kapatın kart limitlerinizi 1 tl olarak belirleyin.
  • aynısını akbank'ta yaptı bir şey olmaz yenisini açarsın.

sanal kartında para varken iptal olduysa yine bir şey olmaz, sanal kart anakarta bağlıdır.

borçlu falan değilsin yani, ayrıca sanal kartınızda para saklamayın, işiniz bitince limiti sıfırlayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lasvegaswings

aynısını akbank'ta yaptı bir şey olmaz yenisini açarsın.

sanal kartında para varken iptal olduysa yine bir şey olmaz, sanal kart anakarta bağlıdır.

borçlu falan değilsin yani, ayrıca sanal kartınızda para saklamayın, işiniz bitince limiti sıfırlayın.

Akbankta mı kapatmış sanal kartları, öyleyse sıkıntı baya büyük sanırım.
  • benim sanal karttan bi ay önce steampowered'dan ortalama 400 tl çekildi 5 ayrı işlemle. bankayı aradım hemen sanal kartı iptal ettiler. 5 işlem için 5 ayrı dilekçe oluşturdum. 180 günde sonuçlancak dediler. sora steampowered'a mail attım böle böle diye. 3 iş günü içinde iade ettiler parayı. garantiye kalsa ölme eşeğim ölme.

kart kapatıldı ama bonusflaşta gözüküyodu yine de. ekstre döneminden sonra kayboldu kart zaten. işin garip tarafı bu ay bkm'nin black friday indirimi 20 tl geldi kapatılan karta. kart birden bonusflaşta belirdi :) ekstre kesilsin yine iptal edicem. işin garip tarafı kart iptal edildiği için iadeyi alamam sanıyodum.
  • Benim anlamadıgım birsey var, bunu bankaya da sordum, niye kartları 3d dısında alısverıslere kapatamıyoruz.

Mesela koca steam bile 3d kullanmıyor.Artık sunun zorunlu hale gelmesı lazım.

Onu gectım hala sifresiz işlem yapılabiliyor normal kredi kartlarında.Postlarda yandan cekince sifresiz işlem yapılabiliyor.

Bu konularda bilgisi olan varsa bilgi verirse sevinirim.
  • nfsworld kullanıcısına yanıt
    akbank 1-2 ay önce kapattı bazı sanal kartları.

akbanktan baya bir para çalınmış iddiası vardı, medyaya da düşmüştü haberler.

inşallah garantinin de başına öyle bir şey gelmemiştir.

http://m.teknolojioku.com/haber/akbankdan-milyonlarca-dolar-calindi-38880.html
    http://www.teknolojibulteni.tv/turk-bankalari-siber-saldiri-aldi-akbanktan-calinan-para-4-milyon-dolar.html
    http://odatv.com/turk-bankasinda-on-milyonlarca-dolarlik-soygun-1512161200.html

odatv biraz abartmış olayı yalnız onu söyleyeyim.

heryerden saldırı altındayız.

• quote:

Orijinalden alıntı: damienn

benim sanal karttan bi ay önce steampowered'dan ortalama 400 tl çekildi 5 ayrı işlemle. bankayı aradım hemen sanal kartı iptal ettiler. 5 işlem için 5 ayrı dilekçe oluşturdum. 180 günde sonuçlancak dediler. sora steampowered'a mail attım böle böle diye. 3 iş günü içinde iade ettiler parayı. garantiye kalsa ölme eşeğim ölme.

kart kapatıldı ama bonusflaşta gözüküyodu yine de. ekstre döneminden sonra kayboldu kart zaten. işin garip tarafı bu ay bkm'nin black friday indirimi 20 tl geldi kapatılan karta. kart birden bonusflaşta belirdi :) ekstre kesilsin yine iptal edicem. işin garip tarafı kart iptal edildiği için iadeyi alamam sanıyodum.

sana birşey söyliyeyim benim kapatılan sanal kartım(akbank) sadece steam'e kayıtlıydı. başka hiçbir yere kayıt etmedim. onuda dalgınlığıma gelmiş yapmışımdır muhtemelen. yoksa kayıt etmem hiçbir yere.

• quote:

quote:

benim sanal karttan bi ay önce steampowered'dan ortalama 400 tl çekildi 5 ayrı işlemle. bankayı aradım hemen sanal kartı iptal ettiler. 5 işlem için 5 ayrı dilekçe oluşturdum. 180 günde sonuçlancak dediler. sora steampowered'a mail attım böle böle diye. 3 iş günü içinde iade ettiler parayı. garantiye kalsa ölme eşeğim ölme.

sana birşey söyliyeyim benim kapatılan sanal kartım(akbank) sadece steam'e kayıtlıydı. başka hiçbir yere kayıt etmedim. onuda dalgınlığıma gelmiş yapmışımdır muhtemelen. yoksa kayıt etmem hiçbir yere.

Benim sanal karttan 3 ocakta para çekilmiş, ben 2 ocak akşamı steam indirimleri bitmeden 1 saat önce kullanmıştım.

Yani bundan dolayı ben direk garanti diyemedim,diğer bankalarda da kapatma varsa olay steam tarzı platformlar ki su anda steam görünüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: nfsworld

quote:

quote:

Benim sanal karttan 3 ocakta para çekilmiş, ben 2 ocak akşamı steam indirimleri bitmeden 1 saat önce kullanmıştım.

Yani bundan dolayı ben direk garanti diyemedim,diğer bankalarda da kapatma varsa olay steam tarzı platformlar ki su anda steam görünüyor.

Alıntıları Göster
    edit : sorun banka tarafından çözümlenmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLACKING -- 11 Ocak 2017; 10:44:11 >

• nfsworld kullanıcısına yanıt
    sadece steam değil pardon birde amazon var, yanlış olmasın.

ama sanal kartın çalışması zaten pek önem taşımıyor, limit bırakmadığın sürece.

önemli olan asıl kartlar. asıl kartlarda kapatma yaşandı mı bilmiyorum, ben yaşamadım.
  • quote:

Aynı durumu sormak ıcın konu acmaya gelmiştim ve konuyu gordum :D

Google-visamastercard olarak 3 ocakta 2.60 + 2 harcama yapılmıs sonra sanal kart iptal olmuş.

Arayıp sordugumda işte bankamız kart bilgilerinizin kopyalandıgını tespit etmiş ve kartınızı kapatmıs dedi.İtiraz için kredi kartı işlemlerinden itirazda bulunabilirsiniz falan dedi.

Dedim ben kartımı sadece güvenli bilgisayar ve sitelerde kullanırım, kopyalanması cok zor acaba neden ve nasıl kopyalanmıs bunla alakalı bilginiz varmı, madem bunu tespit ettiniz belki bilirsiniz dedim.

İşte kendi güvenlik duvarlarımız vb birşeyler saçmaladı, oradan anladım ki bunlar bir şekilde kart bilgilerini çaldırdılar ve toplu olarak yasanan bu sıkıntıdan haberdarlar.

Ben de tekrardan benim kendi bilgilerimi çaldırmamın zor olduğunu kendilerinden kaynaklı bir sıkıntı olabileceğini, gerekirse kendilerinin faydası açısından incelemelerini istedim :D

Anlaşılan o ki bunlar bir şekilde bilgileri çaldırdı ve tüm sanal kartları kapattı, ama neden bunu net bir şekilde söylemiyorsunuz ki, veya bu harcamaları niye kendiniz iptal etmiyorsunuz da bize itiraz edin diyorsunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLACKING -- 11 Ocak 2017; 10:44:45 >

• quote:

Benim anlamadıgım birsey var, bunu bankaya da sordum, niye kartları 3d dısında alısverıslere kapatamıyoruz.

Mesela koca steam bile 3d kullanmıyor.Artık sunun zorunlu hale gelmesı lazım.

Onu gectım hala sifresiz işlem yapılabiliyor normal kredi kartlarında.Postlarda yandan cekince sifresiz işlem yapılabiliyor.

Bu konularda bilgisi olan varsa bilgi verirse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLACKING -- 11 Ocak 2017; 10:43:37 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

steam la alakası yok, benim steam falan hiç alışverişim olmadan kapatmışlar. içerde param kaldı mesela şu an ödemem gereken bir tutarı ödemeyemedim. bir daha garanti mi asla kullanmam!

dostum ıcerde paran kaldı ne demek hala anlamadım, sen zaten sanal kart ıle alısverıs yapınca ödemesini diğer ay yaparsın, yanı banka hesabındaki paradan ödeme yapılmaz.Sen durumu anladığına emin misin?

Ve bu arada akbank vb baska bankalarda da kapatılma durumu varmıs, yanı olay genıs kapsamlı olma ıhtımalı var.

Yani şimdi tutup garantiden uzak durum demek te mantıksız olur genel bir sıkıntı varsa.Kredi kartı her zaman risktir zaten aslında bu yüzden sanal kart var.Sanal kartta alısverıs yapımıyorken lımıt sıfırlarsın sıkıntı olmaz.Ben amazon yuzunden hala parayı cekmedıgınden acık limit bulunduruyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nfsworld -- 11 Ocak 2017; 0:1:59 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

steam la alakası yok, benim steam falan hiç alışverişim olmadan kapatmışlar. içerde param kaldı mesela şu an ödemem gereken bir tutarı ödemeyemedim. bir daha garanti mi asla kullanmam!

dostum ıcerde paran kaldı ne demek hala anlamadım, sen zaten sanal kart ıle alısverıs yapınca ödemesini diğer ay yaparsın, yanı banka hesabındaki paradan ödeme yapılmaz.Sen durumu anladığına emin misin?

Ve bu arada akbank vb baska bankalarda da kapatılma durumu varmıs, yanı olay genıs kapsamlı olma ıhtımalı var.

Yani şimdi tutup garantiden uzak durum demek te mantıksız olur genel bir sıkıntı varsa.Kredi kartı her zaman risktir zaten aslında bu yüzden sanal kart var.Sanal kartta alısverıs yapımıyorken lımıt sıfırlarsın sıkıntı olmaz.Ben amazon yuzunden hala parayı cekmedıgınden acık limit bulunduruyordum.

Alıntıları Göster

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLACKING -- 11 Ocak 2017; 10:45:44 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

kredi kartı değil kardeşim, benim diğer hesabım bu yani banka kartında açılan bi sanal kart. sanal kartta para aylık oto ödemeli kira parası biriktiriyordum. belli bi tutar vardı kira için oto oradan ödüyordu. sanal kart kapanınca içerisindeki parada yok oluyor. kullanamıyorsun beyefendilerin iade etmesini bekliyorsun banka hesabına.

O durumu bilemiyorum haklısındır,ama zaten kendilerinden kaynaklı bir sıkıntı oldugu aşikar oldugu için -3 güne iade yapacaklarını düşünüyorum.

Yine de aklınızda olsun artık hangi banka ile calısırsanız sanal kartta alısverıs yapmadaıgınız zaman limit bulundurmayın.Geçmiş olsun, burdan yıne sonucları paylasırız.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.