Şimdi Ara

10 ocak 2017 garanti sanal kartların kapatılması (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
5.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    tamam işte bizde ilk başta bunu anlatmaya çalıştık ama arkadaş hayır öyle değil dedi
    benim o sanal kartıma otomatik kira ödeniyor ve orada kalıyor diyor ve orada olan param uçtu mu diyor
    hani afedersiniz biz aptal olsak sizin söylediğinizi nasıl anlıyoruz :)
    daha önceki yazan arkadaşların hepsi ,hayır uçmaz zaten hesabında görünür o para diyor ama görünmüyormuş (öyle diyor)
    yani benim anladığım bu sanalkart tamamen bağımsız ,nasıl oluyorsa ?

hocam bizde yıllardır sanalkart kullanıyoruz yapmayın etmeyin ,bunları zaten biliyoruz :)
  • Ben tüm mesajlarını okumamıştım. Konunun uzamasını istiyor sanırım.
  • ahmet0691 A kullanıcısına yanıt
    işin gerçeği bende çözemedim :)
    normalde birisi gelip yardım ister ve yanlış bilgi verilse dahi bir edep ,adap ölçüsünde cevap verilir
    ama bu arkadaş bize resmen posta koyuyor ,anlamadım gitti :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

sanal kartta para mı bırakılır yahu ?
    o zaman hiç sanalla falan uğraşma daha iyi
    birde banka kartına sanal kart yapıldığını ilk defa duyuyorum ,onun başka bir ismi olmasın ?
    bütün paran sanal kartta da olacak ve adı sanal kart olacak ,tuhaflık üstüne tuhaflık :)

Bazen mecbur bırakıyorsun.Mesela amazon ürün kargoya verilmeden ücreti çekmiyor.Kargo tarihi de belli olmadıgından ürün ücreti kadar kartta limit bırakman gerekiyor.
  • Evet yine çok zekisiniz. Benim 1300 lira limitli genç bonus kartım var şimdi garanti bunu iptal etse 1300 liramın üstüne yatacak. Bu zekanın kaynağı nedir bizle de paylaşın.
  • Çoğu kişi bilmiyor. Ben kredi kartlarımı cep bankacılığından girip kapatıyorum. Lazım olursa açıp geri kapatıyorum. Daha önce mizu dan parfüm sipariş ettim. 3-4 gün sonra karttan alış veriş yapıldı hepsiburada sitesinden. 1800 lira 400 küsür, 700 küsür filan. Kendileri fark etmiş kapatmış. Bende itiraz ettim geri yattı para.

Herifler nasıl kalpazanlık peşindeyse, 0800'lü numarasan 1 ay sonra arayıp, garantiden arıyorum paranızın biri yatmamış, kart numaranızın prta kısımlarını söyleyin yatıralım dedi. Garanti ne zamandır 0800'lü numaradan aramaya başladı dedim kapattı teli..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nfsworld

quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

sanal kartta para mı bırakılır yahu ?
    o zaman hiç sanalla falan uğraşma daha iyi
    birde banka kartına sanal kart yapıldığını ilk defa duyuyorum ,onun başka bir ismi olmasın ?
    bütün paran sanal kartta da olacak ve adı sanal kart olacak ,tuhaflık üstüne tuhaflık :)

Bazen mecbur bırakıyorsun.Mesela amazon ürün kargoya verilmeden ücreti çekmiyor.Kargo tarihi de belli olmadıgından ürün ücreti kadar kartta limit bırakman gerekiyor.

sizin dediğiniz gibi bir durum değil hocam bu arkadaşın durumu :)
    otomatik kira parası o sanal karta yatıyor ,orada birikiyordu ve sanal kart iptal olunca paralar uçtu mu diye soruyor
    hayır uçmaz ,asıl kartında görülür diye cevap verenleri de cahillikle suçluyor (orada gözükmüyormuş)
    yani şahsen ben anlayamadım ,bu nasıl bir sanal karttır :)

• Asil mesele Türk bankaciligi siber saldirilara hazirliksiz mi yoksa hackerlar Türk bankalarinimi hedef aliyor ? Bir yazi okudum bununla ilgili 2017 yilinda mobil bankaciliga daha cok siber saldiri olacakmis. Gelistirilen bir yazilim yuzunden.
  • Aynı şey bugün bana da oldu.

İçinde az miktar para da vardı.

Ne olacak şimdi?
  • Kredi kartinda para olmaz limit olur. 40 lira limitli sanal kart kapaninca 40 liraniz gitmiyor yani.

Kart guvenligi degerlendirilirken bir suru parametreye bakiyorlar. Illa hacklenmesi gerekmez. Mastercard dese ki 8 ile 12 hanesi 5 ile baslayan kartlarin guvenliginde acik var, kapatirlar ugrasmazlar. Sizin kartimi bana niye sormadan kapatiyorsunuz demeniz, kartimdan haberim olmadan para cekmisler demenizden cok daha iyidir.

En guvenlisi alisveris yaptikca azalan limit belirlek ve bu limiti minimumda tutmak.

Asil karti da internet ve kartsiz alisverise kapatmak, mail order alisverisine kapatmak. Yurtdisinda kullanmayi dusunmuyorsaniz ona da kapatin ama dunyanin 1001 turlu hali var.

Kredi karti, adi ustunde avanstir yatan para da giden para da kart kapaninca etkilenmez. Hesaba yansir.

SSL olmayan yerden alisveris yapmayin, her zaman 3d secure kullanin, sifreyi kimseye soylemeyin, kart numarasini kimseye soylemeyin, vpn acikken online alisveris yapmayin.

• Konuyu başından sonuna okudum beynim ambale oldu. Kartta nasıl para kalıyor, birikiyor, kapanınca banka üstüne yatıyor anlayamadım. Benim bildiğim para hesapta olur, hesapta birikir, kartın da limiti olur. Bu arada benim de garanti sanal kartım bir ay önce kapanmıştı. Geçen hafta tekrar açtırdım. Önceden az da olsa limit tutuyordum. Şimdi bırakmıyorum. Kullanacağım zaman limit aktarıp sonra sıfırlıyorum. Asıl kartım internet alışverişlerine sürekli kapalı duruyor zaten. İş Bankası'nda da sanal kart olayı böyle. Süreli limit aktarılıyor.
  • Sanal kart kredi kartına bağlı sanal kart mı yoksa vadesiz hesaba bağlı sanal kredi kartı mı.Eğer bireysele bağlı sanal kartsa hesabınızdan para çekip sanal karta aktarıyorsunuz.İnial kart gibi çalışıyor büyük ihtimalle öyle bi durum var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slayer1987

Sanal kart kredi kartına bağlı sanal kart mı yoksa vadesiz hesaba bağlı sanal kredi kartı mı.Eğer bireysele bağlı sanal kartsa hesabınızdan para çekip sanal karta aktarıyorsunuz.İnial kart gibi çalışıyor büyük ihtimalle öyle bi durum var.
    edit : sorun banka tarafından çözümlenmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLACKING -- 11 Ocak 2017; 10:49:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLACKING

Ben anladım seni çoğu kişi bilmeden yorum yapmış ona istinaden yazdım mesajı.Normal bi kredi kartı sanal kartı gibi düşünmüşler.Garantinin sanal kartı inial kart tarzı çalışıyor.Örnek olarak veriyorum.Mesela senin bi inial kartın var buna elindeki parayı yatırdın kullanmak için ama inial kartını kullanıma kapadılar senin paran gitmiş oldu gibi.Sende hesabındaki parayı sanal karta yatırmışsın hesabından düşülmüş o para.Kart kapatıldığı içinde o parayı göremiyorsun.Ama banka paranı geri verir sadece 3 gün bekletmeleri saçma.Belki inceleme yapıyorlardır bilemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slayer1987

quote:

Ben anladım seni çoğu kişi bilmeden yorum yapmış ona istinaden yazdım mesajı.Normal bi kredi kartı sanal kartı gibi düşünmüşler.Garantinin sanal kartı inial kart tarzı çalışıyor.Örnek olarak veriyorum.Mesela senin bi inial kartın var buna elindeki parayı yatırdın kullanmak için ama inial kartını kullanıma kapadılar senin paran gitmiş oldu gibi.Sende hesabındaki parayı sanal karta yatırmışsın hesabından düşülmüş o para.Kart kapatıldığı içinde o parayı göremiyorsun.Ama banka paranı geri verir sadece 3 gün bekletmeleri saçma.Belki inceleme yapıyorlardır bilemiyorum.

Arkadaş sorununu düzgünce anlatamıyor ayrıca yardım için verilen cevapları da anlamıyor ve ayrıca için hep atarlı cevaplar yazıyor, sıkıntı bu aslında. Onun iddiası; Banka onun parasının üzerine yatacakmış o yüzden durduk yere kartını kapatmışlar, öyle yazıyordu ilk mesajda... Görüldüğü üzere 24 saat geçmeden banka tarafından çözülmüş oldu sorunu...

• Benimde sanal kartım kapanmış.

Müşteri temsilcisinin söylediği, kartınız ile ilgili bilgilerin kopyalandığından süphelenilmiş ve sanal kartınız iptal edilmiştir. Tekrar online işlemlerden yeni bir sanal kart oluşturup alışveriş yapabilirsiniz dendi.

Demekki bir saldırı vs olmuşki bizim bilgileri ele geçirmişler. Tavsiyem elinizdeki kartların yenilenmesini isteyin adamlar bir kere ele geçirdimi sonu neree varır bilemeyiz. birde hangi bilgileri ele geçirdiler bilmiyoruz. inş sadece kart bilgileridir eğer kişisel bilgilerde de sızma varsa sıkıntı büyük bana göre...
  • quote:

Nasıl çözümlendi peki?

Ne yaptılar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: piyanist2014

quote:

Nasıl çözümlendi peki?

Ne yaptılar?

Eğer sanal kartın içerisinde paran kaldı ise bankanın kart birimine ulaşıp (sesli yanıt sistemine kart işlemleri demen yeterli) birim yetkilisine durumu izah ediyorsun iadeyi 3 gün içinde yapıyorlar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: piyanist2014

quote:

Nasıl çözümlendi peki?

Ne yaptılar?

Eğer sanal kartın içerisinde paran kaldı ise bankanın kart birimine ulaşıp (sesli yanıt sistemine kart işlemleri demen yeterli) birim yetkilisine durumu izah ediyorsun iadeyi 3 gün içinde yapıyorlar.

Teşekkürler.

Bir de bende yeni sanal kart verme yeri yok.

Mobil cep şubeden girip yeni sanal kart alayım dedim ama açılmıyor.

Sadece bende mi böyle acaba?

• benim sanal kartta sorun yok, kapatılmamış, sorun yok!
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.