Selamlar arkadaslar, Bir sorunum var ama cozemiyorum bir turlu yardimci olursaniz cok sevinirim.
Muhasebe hesaplarim var ve bunlarin bagli oldugu grup hesaplari var bir de ulkeler var. Elimdeki data'nin sadece baslangicini en alta ayapistirdim, originali yaklasik 5000 satir. Her Parent hesabin kac tane accountu var (tekrarlayan accountlarin bir kere sayilmasini istiyorum) Asagida goreceksiniz ornegin 50015 account 50019 account icinde bir kac tane var ve pivot yaptiginizda bunlari da sayiyior dogal olarak Bunu nasil bir formulasyona sokarsam asagidaki gibi bir sonuc alirim (dogru sonuctur bu)? Parent Account 50019 8 50029 8 ayni sekilde hepsini listelemek istiyorum
Acil yardimlarinizi rica ediyorum Cok tesekkurler simdiden
=EĞERSAY(AX:AYYYY;"=neyden kaç tane var bunu öğrenmek istiyorsan")
Ancak bu sadece bir tanesi için. Her farklı şey için ayrı yzıyosun. Mutlaka kolay bir yolu vardır ama benim bildiğim bu.
SDRDRRDSDR yanda 10 tane harf var. Bunları A1'den A10a kadar yerleştirdik varsayalım. S'den D'den ve R'den kaç tane var bunu bulmak istiyosun sanıyorum. Yukarıdaki formülü A1:A10 arasında uygularsak Kaç tane S var bulmak için: =EĞERSAY(A1:A10;"=S") kaç tane D var bulmak için ise başka bir hücreye =EĞERSAY(A1:A10;"=D") formülünü yazarsın. Ama sanıyorum çok uğraştırır bu sizi. Daha pratik bir yöntem bilmiyorum :/
Tek tek uzun surdugunden bir kerede yapabilecek bir islem ariyorum. Sanirim ben cevabi buldum, emn olunca burada paylasacagim. Tesekkurler cevap icin.
Mutlaka paylaşın lütfen. kolay anlaşılır bir anlatımla olursa çok daha iyi olur. Biz de öğrenelim. Bilgi bilgidir
smucuk
kullanıcısına yanıt
Cevap yazmayi unutmusum kusura bakma. C# diye bir proglama dili ile bir arkadas yapti. Cok kolay olmustur umarim anlatim :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme