Şimdi Ara

10 yaşında arabaya kasko yaparlar mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dışarıda arabayı mahfediyorlardı, sokağa arabayı bırakıp beş dakika arkamızı dönsek başına bir iş geliyor ya çiziliyor ya vurup kaçıyorlardı felan yada çoluk çocuk top atıyor taş topaç atıyordu, yetmiyor üst kattan sofra bezi sirkeliyorlar üstüne zeytin çekirdeğinden izmarite kadar her türlü bok püsür arabanın üstüne döküyorlardı.Arabanın üstüne sandalye bile düşürdü hayvanlar, cam değiştirdim altı ay geçmedi yine çatlatmışlar camı çocuklar.Bende yeter artık dedim çektim arabayı kapalı otoparka hem güvenliği var hem kamerası var polis vs de var baya kale gibi biyer.Fakat yıllık 2 3 bin lira otoparka para vermek yerine acaba direkt kasko yapılıyorsa kasko mu yaptırmalıyım ? Sonuçta araç otoparkda güvende ama ben dışarıda kullanırken başına bir iş gelebilir yada gittiğim bir yerde park halinde vurabilirler.En azından kasko olursa sigortadan yaptırırım hemde otoparka koymama gerek kalmaz sağa sola arabayı bırakınca kafam rahat olur diye düşünüyorum.Haksız mıyım ? Milleti görüyorum 200 300 bin liralık arabalarını sokağın ortasına bırakıp gidiyor aynalarını bile kapatmıyor kafaları çok rahat gibi görünüyor anlamıyorum gerçekten nasıl bu kadar rahat olduklarını.Benim arabama bir iki kere park halindeyken çarptılar allahtan fazla birşey olmamıştı, cebimden yaptırabildim.Fakat sonrasında hep uykularım kaçtı aylarca uyuyamadım geceleri hep aklıma araç geldi gerçekten psikolojim bozuldu.Arabanın başına giderken hep korkarak tedirgin bir şekilde gidiyordum acaba başına bir iş felan geldi mi diye.Maddi olarak zaten ucu ucuna geçiniyoruz birde arabaya birşey olursa yaptıramam diye çekiniyorum.Çok konuştum yine uzun lafın kısası 10 yaşında bir arabaya kasko yaparlar mı yaparlarsa ortalama ne kadar fiyat çıkar c segmenti bir araç için ? Daha önce hiç kazam yok trafik cezam bile yok bu arada bunun bir faydası dokunur mu ?

• 2010 fiestaya kasim başında yaptırdım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALPHA LION KING

2010 fiestaya kasim başında yaptırdım
    Ayıptır sorması ne kadar verdiniz kasko için ?
  • Abi orasi nasil bi mahalle

• 2012 C4'e Ekim ayında yaptırdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bağa mı didin?

Abi orasi nasil bi mahalle
    Sorma sanki bütün sıkıntılı tipler bir mahallede toplanmış gibi, birde çok olay oluyor mesela geçenlerde olan kazaya toplam 5 araç karıştı bakkala ve onun yanındaki dükkana 2 araç girdi .Şans içeride kimse yokmuş hafta sonu olduğu için kimseye birşey olmadı.
  • Yaşlı arabalar, yani kaskonun gözünde 10 yaş ve üstü arabalarda kasko biraz çetrefilli.

10 yaş ve üzeri araca kasko yaptırdınız diyelim, kaza yaptınız bazı parçalar değişti. Kasko diyor ki %25ini ödemem aracın parçaları değiştiği için değer kazanıyor diyor. Yani sol önden vurdun ön takım far tampon vs değiştiğinde o parçaların yeni olduğu için aracın değer kazanmıştır diyor parçaların %25ini sana ödetebiliyor. Bunun sebebi de bizim dolandırıcı ruhlu insanlarımızın bitik 10-15 yaşında araçları alıp kaskodan böyle toplaması...

Ayrıca çocuk çizdi kaskom var kapıyı boyatayım, sandalye attılar cam kırıldı kaskom var camı değiştireyim dersen bir sonraki yıl kademe yükselir hatta 2 kere bile yükselebilir 1 sonraki yıl astronomik rakamlar ödeyebilirsin. Yani kasko böyle küçük işlemler için kullanılmamalı. Kullanacaksan da şöyle cam değişecekse kasko poliçesi bitmeye yakın değiştirirsin. Başka hasar yoksa o zaman indirim alırsın. Orta ölçekli bir kaza yaptın kaskoyu kullandın kademen yükseliyor, bir de cam değiştirirsen 2 kere yükseliyor bu sefer güzel rakamlar çıkıyor, bu fiyat ne dersin. O yüzden poliçe bitimine doğru o poliçe dönemi bir sorun yaşanmadıysa mini onarım, cam değişimi, far/stop değişimi klozları kullanmak daha mantıklıdır. Böylece hem indiriminiz devam eder, kademeniz düşecekse düşer. Sürekli mahallesinde aynası kırılan adam 3. seferde kaskosunun firma tarafından iptal edilmesi şok olmuştu. Öyle her sıkıntıda kullanılacak şey değil.

Ayrıca önceden hiç kasko yaptırmamış biri şimdi kasko yaptırırsa dünyanın parası çıkabilir. Bu da dolandırıcı ruhlu insanımız yüzünden oluyor. Arabayı alıyor biniyor, bozulunca kaza yapınca kasko yaptırıp, 2-3ay sonra bu arabayla kaza yaptım diyor çekiciyle çekiyor bir yola o an olmuş gibi gösteriyor...

Özetle varını yoğunu biriktirip araba almak yerine onu satıp 15-20 yaşında araba al. Çizilse kırılsa dökülse üzülme, parçası ucuz olur yaptırırsın.

Annemin 15 yaşındaki aracına 1088tl'den kasko yaptırdık, daha önceden indirimleri olduğu için uyguna geldi. Yaptırma sebebim 5-6sene önce yaşadığımız bir kazada 3-4yıllık kasko parası masraf ettik üstüne aracın değeri kayboldu. Kaskosu olsa pert olacaktı. bir sonraki aracında temiz bir başlangıç olunca kasko yaptırdım. Poliçe sonuna kadar bir vukuat çıkmazsa ön camı değiştireceğim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

Yaşlı arabalar, yani kaskonun gözünde 10 yaş ve üstü arabalarda kasko biraz çetrefilli.

10 yaş ve üzeri araca kasko yaptırdınız diyelim, kaza yaptınız bazı parçalar değişti. Kasko diyor ki %25ini ödemem aracın parçaları değiştiği için değer kazanıyor diyor. Yani sol önden vurdun ön takım far tampon vs değiştiğinde o parçaların yeni olduğu için aracın değer kazanmıştır diyor parçaların %25ini sana ödetebiliyor. Bunun sebebi de bizim dolandırıcı ruhlu insanlarımızın bitik 10-15 yaşında araçları alıp kaskodan böyle toplaması...

Ayrıca çocuk çizdi kaskom var kapıyı boyatayım, sandalye attılar cam kırıldı kaskom var camı değiştireyim dersen bir sonraki yıl kademe yükselir hatta 2 kere bile yükselebilir 1 sonraki yıl astronomik rakamlar ödeyebilirsin. Yani kasko böyle küçük işlemler için kullanılmamalı. Kullanacaksan da şöyle cam değişecekse kasko poliçesi bitmeye yakın değiştirirsin. Başka hasar yoksa o zaman indirim alırsın. Orta ölçekli bir kaza yaptın kaskoyu kullandın kademen yükseliyor, bir de cam değiştirirsen 2 kere yükseliyor bu sefer güzel rakamlar çıkıyor, bu fiyat ne dersin. O yüzden poliçe bitimine doğru o poliçe dönemi bir sorun yaşanmadıysa mini onarım, cam değişimi, far/stop değişimi klozları kullanmak daha mantıklıdır. Böylece hem indiriminiz devam eder, kademeniz düşecekse düşer. Sürekli mahallesinde aynası kırılan adam 3. seferde kaskosunun firma tarafından iptal edilmesi şok olmuştu. Öyle her sıkıntıda kullanılacak şey değil.

Ayrıca önceden hiç kasko yaptırmamış biri şimdi kasko yaptırırsa dünyanın parası çıkabilir. Bu da dolandırıcı ruhlu insanımız yüzünden oluyor. Arabayı alıyor biniyor, bozulunca kaza yapınca kasko yaptırıp, 2-3ay sonra bu arabayla kaza yaptım diyor çekiciyle çekiyor bir yola o an olmuş gibi gösteriyor...

Özetle varını yoğunu biriktirip araba almak yerine onu satıp 15-20 yaşında araba al. Çizilse kırılsa dökülse üzülme, parçası ucuz olur yaptırırsın.

Annemin 15 yaşındaki aracına 1088tl'den kasko yaptırdık, daha önceden indirimleri olduğu için uyguna geldi. Yaptırma sebebim 5-6sene önce yaşadığımız bir kazada 3-4yıllık kasko parası masraf ettik üstüne aracın değeri kayboldu. Kaskosu olsa pert olacaktı. bir sonraki aracında temiz bir başlangıç olunca kasko yaptırdım. Poliçe sonuna kadar bir vukuat çıkmazsa ön camı değiştireceğim.
    Yorumunuz için teşekkür ederim sağolun, zaten ufak tefek şeyler için değilde daha çok park halinde başına bir iş gelir yada yolda büyük bir kaza felan yaşarsam diye düşünüyorum.Geçen sene vergi dairesine gidicez babamla arabanın başına gittik babam arabaya bindi sonra ben ön taraftan sürücü tarafına dolanırken bir baktım ön tampon ön far gitmiş vurup kaçmışlar şerefsizler ve ne kamera var nede gören duyan birden süpriz oldu ve bin lira durduk yere uçup gitti o sabah cebimizden.Allahtan çok büyük süratte çarpmamış sadece tampon içine göçmüş far kırılmıştı radyatör, kaput ve şasede birşey yoktu.Zaten ondan sonra uykularım kaçmaya başladı ya çarpan kişi komple ön tarafı indirip motora kadar girseydi ? Bu tarz büyük hasarlarda ortada kalmamak için kasko lazım olduğunda kurtarır mı bizi ? Otoparka yıllık toplam 2500 lira vermek yerine kaskoya bir kere 1000 lira vermek daha mantıklı geliyor eğer kademe yükselirsede bir daha yaptırmam zaten sadece bir kere kurtarsa bile yeter.Mesela yine bu mahallede bir kaç ay önce gece polisten kaçan şahıslar muhtemelen gasp veya soygun yapmışlar çalıntı bir arabayla gelip mahallede park halindeki komşuların arabasına vurdu.Gece bir gümbürtü koptu çıktım baktım 3 araba komple gitmiş çarpan arabadan dumanlar felan yükseliyor ortada ise zanlılar yok polis yakalayamadı kaçtılar olan adamların arabasına oldu.Yani ne zaman ne olacağı belli olmuyor.

• Yukarıda yazdığımı anlamadınız sanırım daha önceden kasko yaptırmamış adama uygun çıkmıyor. Annemin 15 yaşındaki arabasına 1100tl çıkmasının sebebi bir süre aracımı onun üzerine alıp kaskolu binip satmamdan indirim kalmış. Sonra araba alınca indirimli kaskosu devam etti o da sonra zamanlarda pek vukuat yaşamayınca 1100e düştü.

Şimdi siz yaptırmaya kalksanız yaşından ötürü çoğu firma teklif vermeyecek. Verenler de 3-5bin tl gibi yaptıramayacağınız fiyatı verecek.

Ön tampon far için kasko bozdurulmaz. Annem benzer bir vukuat yapsa cepten yaptırırım çünkü o hasarın kademe yükseltmesi domino etkisi gibi sürecek 2-3 yıl içinde o hasar kadar fazladan kasko için çıkacak. üstüne tramerde kaza olacak. Bizim millet sevmiyor kayıt mayıt hep zarar yani...

Ama soygun olayı gibi bahsettiğiniz büyük çaplı olayda, yanma, sel gibi arabanın gerçek anlamda pert olabileceği durumlarda kullanılır. Başınıza bir iş gelmez o zaman yıl sonunda hasarsızlığı bozmayacak bir kloz kullanılır...

Misal kardeşimin de ön camı çatladı. Poliçe bitimine kadar bekliyoruz. Başına iş gelirse aracın kasko yükselmesin diye... Baktık bi şey yok onun cam da poliçe bitimine doğru değişecek...

İşlek, bu tarz vukuatların yaşandığı cadde yerine, sakin, başına daha az iş gelebilecek sote yere park et aracını...

Ben kendi aracımda kasko kullanıyorum ancak bilmediğim yerlere kafam rahat koyamıyorum çünkü başına iş gelse değer kaybı olacak. 2 taraflı kaza olduğunda haklı isen ve metal aksamda bi şey olursa değer kaybı alıyorsun. kaportada bi şey olmadı ama tampon içinde ne var değişti 5-10bin tl tramer oldu hadi uğraş satabilirsen...

Kaskoya/otoparka vereceğin paraya kiraya düzgün mahalleye git daha iyi...

• Geçen sene 2008 model bmw x3 aracıma 3000 TL gibi kasko fiyatı vermişlerdi. Yaklaşık 5 yılllık hasarsızlık olmasına rağmen

Bende kasko yaptırmadım. ama diken üstünde kulanıyorum arabayı
  • 2009 Peugeot 107 ye 1100tl ye kasko yaptırdım.

• 14 yaşında Peugeot 307 için dün telefon ettiler, 700 küsür TL bir tutar teklif ettiler. Yaptırmadım
  • 2004 model avensis e yaptırdım ağustos ayında

• 2008 puntoya yaptırdım

• kaskoyu bu kadar basit işler için kullanmayın derim hasarsızlık indiriminiz düşer. bir arkadaşımın başına sırayla peşpeşe olaylar geldi hepsini kaskodan yaptırdı, ilk defa bu sene yaptıramadı. astronomik bir tutar teklif etmişler...
  • Sadece Sürücü kullanıcısına yanıt
    Şu zamana kadar hiç aracı üstüme almadım
    Sanırım ilk arabamda yüksek bir sigorta ve kasko tutarı çıkacak
    En iyisi yaşlı ve maksimum 1.6 motorlu bir araç alığ kaskosuz ve en alt sigorta dilimine tabi olup bir süre derece düşmesini beklemek sanırım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2003 model aracım son 5yildir kaskolu. 2-3 sene önce ufak bir kaza geçirdik, kafam gayet rahat biraktim yetkili servise. 1000tl civarı çıkarsa yaptirmaya devam edeceğim, ama tutup 2-3binler çıkarsa bundan sonra yaptırmayi düşünmüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7DF5D07B0

Ayıptır sorması ne kadar verdiniz kasko için ?

Alıntıları Göster
    1590 tl, ilk araba ilk kasko

• Kasko yaptırıyorum her sene aracıma. Aracım 6 yaşında.
    Kasko yaptırmamın tek nedeni ya çalınırsa korkusu. Yoksa gereksiz bir masraf benim için. Maaştaki prim de öyle..

• Sadece Sürücü kullanıcısına yanıt
    Anladım ilk seferde çok çıkar diyorsunuz fakat tanıdık bir sigortacı var onunla görüşüp bilgi ve fiyat alıcam bakalım ilk sefer için ne kadar istiyorlar ona göre yaptırıp yaptırmayacağıma karar veririm.Açıklamanız için sağolun iyi günler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.