Arkadaşlar merhaba. teknoloji takip etmeme rağmen uydu işinden hiç anlamıyorum. Forumlarda herkes farklı üründen bahsediyor ama aklımda kalan üç isim var bunları size sorayım dedim yardımcı olursa üstadlar sevinirim.
Hiremco X2 ve X3. Next YE2000 Dreambox500S
Bu ürünlerden hangisi, hotbird ve türksatta ağırlıklı spor kanalları, şifreli yayınları kolaylıkla kırabilecek ve yazılımlarını güncelleme konusunda iyidir. Bir kere alalım tam olsun istiyorum. Güncellemesini yapsın herhangi bir foruma veya internete bağlanmadan kendini güncellesin ve çok karmaşık olmayacak ilk defa kullanacak biri için doğru seçim olsun istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Bugün uydu cihazımı değiştirdim.
3 sene boyunca dur durak bilmeden 7/24 boyunca NEXT YE-2000X CI PLUS modelini kullandım. Bozulduğundan ya da kusuru oluştuğundan değiştirmedim, cihaz hala ilk günkü gibi sapa sağlam. Kullanacak olsam heralde daha bi 3 sene kullanırım
İşte değiştirmek bugüne kısmetmiş. Yeni aldığım cihaz SEOUL HIREMCO X3.
Gün içinde teslim aldım, hemen kurdum. SCART ile bağladım, ancak önümüzdeki günlerde HDMI ile de deniycem. Kurulumu çok kolay, menüleri basit ve anlaşılır. JPG resimleri ve MP3 şarkılarını usb belleğe yükleyip cihaza taktım,denedim. Sorunsuz çalıştırıyor. Kayıt özelliğini henüz denemedim. Uydunun kendisini son derece şık buluyorum. Boyutu da önceki uyduya göre aşağı yukarı 2.5 kat daha ufak.
Şimdilik henüz bir eksikliğini ya da olumsuz bir yönünü görmedim. Cihazda herşey 4 x 4'lük düşünülmüş.
Ayrıca teknik destek konusunda da gayet başarılılar.
Fiyatına göre verdiği performans ve sunduğu özellikler ile gerçekten albenisi en fazla olan uydu cihazıdır bana göre.
Kesinlikle HIREMCO X3 öneriyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: AloneOfNight
Arkadaşlar merhaba. teknoloji takip etmeme rağmen uydu işinden hiç anlamıyorum. Forumlarda herkes farklı üründen bahsediyor ama aklımda kalan üç isim var bunları size sorayım dedim yardımcı olursa üstadlar sevinirim.
Hiremco X2 ve X3. Next YE2000 Dreambox500S
Bu ürünlerden hangisi, hotbird ve türksatta ağırlıklı spor kanalları, şifreli yayınları kolaylıkla kırabilecek ve yazılımlarını güncelleme konusunda iyidir. Bir kere alalım tam olsun istiyorum. Güncellemesini yapsın herhangi bir foruma veya internete bağlanmadan kendini güncellesin ve çok karmaşık olmayacak ilk defa kullanacak biri için doğru seçim olsun istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Sayın dostum,
Mesajınızdaki beklentilerinizi;
* İlk cihaz karşılayamaz.
Ancak ilk cihazın aynı tabanından gelen(aynı aileden) bir başka marka uydudan şifre güncellemesi mümkündür. (Örnek: INPAX ca cı, echostar v.s.) İlave kutu almanız gerekir. Ayrıca bu kutunun size şifre desteği sunabilmesi için, yani uydudan şifre güncelleme sağlayabilmesi için, kutunun haberleşeceği uyduya bir çanak kurup, kutu ile bağlantısını yapmalısınız.
* İkinci cihaz ile uydu güncellemesi yapabilirsiniz, ancak x-box tabir edilen bir başka kutu almanız gerekir. Ayrıca bu x-box denilen kutunun size şifre desteği sunabilmesi için, yani uydudan şifre güncelleme sağlayabilmesi için, kutunun haberleşeceği uyduya bir çanak kurup, kutu ile bağlantısını yapmalısınız.
* Üçüncü cihaz ise, her istediğinizi yapar! Ancak uydudan güncelleme özelliği yoktur. İnternete bağlanıp istediğiniz fonksiyonları güncelleyebilirsiniz. Üçüncü cihazın şifre desteğide internet bağlantısı ile gerçekleşmektedir.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Kolay gelsin.
Up! arkadaşlar yardımcı olun lütfen kararsızım.
Dreambox nete nasıl bağlanıyor sürekli net bağlantısı gerekiyormu benim evimde yok.
Hiremco da şifre çözüyor deniyor ama arkadaşlar işini görmez demiş
anlayamaıyorum yardım lütfen.......
Güncel
eğer net bağlantın yoksa, ozaman dreambox alma, next 2000 cx süperplus öneririm buna box alıp şifreleri türksat çanağına takacağın ilave lnb ile 33 dereceden şifreri alabilirsin. box fiyatıda biraz tuzlu 150 lira civarında
illa ilave birşeyler alacağız yani hocam. çokta birşey istemiyorum. national geo. eurosport ntvspor f1 yarışları falan izleyeceğim. öyle çok şifreli xxx falan işim yok. uydudan güncelleme yaparak bunları karşılayacak bir ürün yok mu :'(
uygun bir ürün varmı yokmu diyorsunda yayıncı kuruluşlar şifreleme sistemlerini çözülemeyecek yeni sistemlere taşıyorlar nagra3 gibi.. onun için uydu dünysasını ne olacağı şimdiden kestirilemiyor, seoul x2 veya x3 al derim bunuda thor uydusuna yönlendir derim ancak sonra şifresini değiştirdiği zaman bu cihazda işe yaramayacak, thordaki digi tv yayın paketinin de ne zaman şifresini değiştireceği bilinmiyor.
şuan üç altaernatifin var. 1. emulu cihaz almak, en uygun seçenek bu ancak emu sistemi nagra3 ü çözemiyor. emunun devri bitmek üzre 2. uydudan paylaşım yapan cihaz almak buda 300 -350 lira gibi masrafı olur, 3. dreambox gibi internet üzerinden şifre alan receiverlar bunlar şuan popüler ancak şifreleri açmak için abonelikli serverlara üye olman 6 aylık 100 - 150 lira para vermen gerekiyor. ayrıca şimdi yeni telif hakları kanunu çıkıoyr bunun netelr getireceği bilinmiyor, net üzerinden yakalanma tehlikesi var, müyap başkanının konuşmasını dinledim" herkes takip altında diyor..
bu konu tartışılsa iyi olur forumda çünkü sizin bir ping yapmanız serverler tarafından zaten logları tutulup tespit ediliyor