Şimdi Ara

%100 Cpu kullanımında mause kasması sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazen google chrome açılırken , bazen oyunlar kapandıktan sonra bir anlığına bazen de oyunları açarken oyun açılana kadar masaüstündeyken ve en basidinden virüs taraması yaparken mause kasıyor.
    İşlemcim i5 4590
    Mause a4tech bloody v7 , usb 3.1 slotunda bağlı durumda kullanıyorum
    Windows 10 en son sürüm yüklü
    Anakart asus h81 gamer
    Ram 12gb
    Sorun neyden kaynaklı olabilir ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• %100 kullanıma sebep olan nedir baktınızmı ayrıntılardan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RNNN

%100 kullanıma sebep olan nedir baktınızmı ayrıntılardan?

Resimde %100 kullanıma sebep olan kaspersky ile virüs taraması yapmam, ama normalde google chrome açtığımda pencere büyürken çok kısa bi mause donması şeklinde de gerçekleşiyor. Önceden mause böyle kasmazdı

• Redshift kullanıcısına yanıt
    bu söylediğiniz arkadaşın pc dede vardı mesela oyun oynarken alt tab yapıp masaüstüne geçtiğinde 2-3 sn kadar mouse sanki slow motion çalışıyordu sonra kendine geliyordu ne oldu buna demişti hiç uğraşmadım format attım direk sonrasında düzeldi hala problemsiz kullanıyor ama sizin sorun tam olarak böylemi bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: RNNN

bu söylediğiniz arkadaşın pc dede vardı mesela oyun oynarken alt tab yapıp masaüstüne geçtiğinde 2-3 sn kadar mouse sanki slow motion çalışıyordu sonra kendine geliyordu ne oldu buna demişti hiç uğraşmadım format attım direk sonrasında düzeldi hala problemsiz kullanıyor ama sizin sorun tam olarak böylemi bilmiyorum

Valla hocam ben format atmak istemiyorum steam family share de ekli bir sürü kişi var tüm oyunlar gidecek baştan kurmak uğraşmak istemiyorum yok mu bunun bir çözümü ? Mause ayarlarıyla ilgili olabilir diye düşünüyorum ya da windows ayarlarıyla ilgili

onla alakalı olacağını sanmıyorum steam oyunlarıda yedeklenebiliyordu sanırım...yıllarca yaptığım oc test ederken sistemi sonuna kadar sömürüyordum cpu %100 ram sonuna kadar kullanımda iken bile sistem hafif ağırlaşsa dahi bahsettiğiniz gibi mouse kasma donma gibi problem hiç görmedim farklı onlarca sistemde yaptım bunu hani oc olsa sistemde voltaj az ama sistem çakılmıyor mouse a yansıyor diyeceğim ama oc de yok aklımada başka bişey gelmiyor açıkcası
  • Resme göre cpu'yu %100e yükselten program kaspersky değil. Tam olarak görev yöneticisinin resmini atabilir misiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Msi notebook donma ve lag sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mugetsuga

Resme göre cpu'yu %100e yükselten program kaspersky değil. Tam olarak görev yöneticisinin resmini atabilir misiniz?

Bilgisayarı kapattım ama gece tekrar bir tarama açıp komple ss alırım hocam

• Intel işlemcilerde yaygın bir durum. Tek işlemde hızlı, çok işlemde yavaşlar çünkü gerçek işlem izleği sayısı az. İki izlek aynı kod üzerinde çalışabildiğinden tekil programların performansını arttırabiliyor ancak boşta önbellek yok. Bir program kilitleyince diğerleri etkileniyor. Aslında burada sorun işlemci değil, depolama çözümünün yavaşlığı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Intel işlemcilerde yaygın bir durum. Tek işlemde hızlı, çok işlemde yavaşlar çünkü gerçek işlem izleği sayısı az. İki izlek aynı kod üzerinde çalışabildiğinden tekil programların performansını arttırabiliyor ancak boşta önbellek yok. Bir program kilitleyince diğerleri etkileniyor. Aslında burada sorun işlemci değil, depolama çözümünün yavaşlığı.

Depolama çözümü önbellek ile mi alakalı hocam , ben ayrıca monitörden de şüphekenmeye başladım. Full hd 60hz 5ms bu sorunu teşkil eder mi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Resme göre cpu'yu %100e yükselten program kaspersky değil. Tam olarak görev yöneticisinin resmini atabilir misiniz?

aşağıda daha 80 tane windows işlemi vardı. ama hepsi %0 dı birkaçı %1 veya %2

• Hocam kaspersky ciddi anlamda zorluyor işlemciyi. Ancak yine de o takılmaların olmaması gerekir yani en azından bu denli.

i7 3632qm ile solidworkste çözümleme yaparken tüm çekirdekleri kullan dediğimde %100 oluyor cpu kullanımı ancak bir sorun teşkil etmiyor chrome açıyorum o işlemi bitirene kadar vakit geçiriyorum.

Bu mouse takılmaları bende daha farklı bir şekilde oluyor hatta bazen kitleniyor ekran çok yavaş hareket ediyor mouse o sırada ve nvidia grafik sürücüsünü kapatıyor bilgisayar kendi kendine. W8.1 kullanıyorum.

Cpu kullanımı bir yana, hdd kullanımı %20 gözükmesine rağmen (ssd mi kullanıyorsunuz yoksa?) 53 mb/s işlem yapıyor. Diskinizde bir sıkıntı olabilir.

Hd tune pro kurup Health kısmında uyarı verdiği bir kısım var mı programın bakar mısınız? Bir de error scan kısmından start diyip (uzun sürebilir işlem) bad sector var mı ona da bakarsanız belki bişeyler şekillenebilir.

• quote:

Hocam kaspersky ciddi anlamda zorluyor işlemciyi. Ancak yine de o takılmaların olmaması gerekir yani en azından bu denli.

i7 3632qm ile solidworkste çözümleme yaparken tüm çekirdekleri kullan dediğimde %100 oluyor cpu kullanımı ancak bir sorun teşkil etmiyor chrome açıyorum o işlemi bitirene kadar vakit geçiriyorum.

Bu mouse takılmaları bende daha farklı bir şekilde oluyor hatta bazen kitleniyor ekran çok yavaş hareket ediyor mouse o sırada ve nvidia grafik sürücüsünü kapatıyor bilgisayar kendi kendine. W8.1 kullanıyorum.

Cpu kullanımı bir yana, hdd kullanımı %20 gözükmesine rağmen (ssd mi kullanıyorsunuz yoksa?) 53 mb/s işlem yapıyor. Diskinizde bir sıkıntı olabilir.

Hd tune pro kurup Health kısmında uyarı verdiği bir kısım var mı programın bakar mısınız? Bir de error scan kısmından start diyip (uzun sürebilir işlem) bad sector var mı ona da bakarsanız belki bişeyler şekillenebilir.

Evet hocam SSD kullanıyorum samsung 850 evo , değerler anormal mi disk kullanımında yoksa siz HDD olduğunu varsayarak mı söylediniz

Anormallik yok hocam. Siz hd tune ile tarama yapın yine de.
  • Virüs olabilir. Başka bir antivirüsle taratın.

• quote:

Anormallik yok hocam. Siz hd tune ile tarama yapın yine de.

Tamamdır

• quote:

Orijinalden alıntı: Heisenbergün asistanı

Virüs olabilir. Başka bir antivirüsle taratın.

Kaspersky bugüne kadar hiç virüs bulmadı ben şüphelenmeye başladım , lisanslı ürün kullanıyorum ama ya ben virüs bulaştırmıyorum ya da kaspersky derin tarama yapamıyor. İnternetten çeşitli malware programları indirdiğimde onlar 3-5 tane yakalıyor ama kasperskyda tık yok. Acaba onun da ayarlarımı var belki hep yüzeysel tarama yapıyordur

• Kronik intel işlemci sorunu zamanla kasmaları daha çok yaşarsınız ama olsun gta da 5 fps fazla veriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

Kronik intel işlemci sorunu zamanla kasmaları daha çok yaşarsınız ama olsun gta da 5 fps fazla veriyor

Gta 5 oynamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

Kronik intel işlemci sorunu zamanla kasmaları daha çok yaşarsınız ama olsun gta da 5 fps fazla veriyor

Bi bitmediniz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.