Şimdi Ara

%100 ingilizce eğitim veren üniversiteler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
19.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar böyle üniversitelerde tüm dersler ingilizce mi işleniyor? asıl sorun bişey soracakken bile türkçe yerine ingilizce mi konuşuyoruz?

• up, vardır giden bilen?
  • Hocasına göre değişir.Odtü için konuşuyorum,derslerin tamamı İngilizce işleniyor.Türkçe soru sormaya itiraz edeni görmedim daha.Ancak Türkçe sorunun cevabı İngilizce olarak veriliyor genellikle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: All Apologies

Hocasına göre değişir.Odtü için konuşuyorum,derslerin tamamı İngilizce işleniyor.Türkçe soru sormaya itiraz edeni görmedim daha.Ancak Türkçe sorunun cevabı İngilizce olarak veriliyor genellikle.

anladım saol yardımcı olduğun için
  • Bilkentli olarak cevap vereyim evet yuzde yuz ingilizce her sey. Turkce soru sorma vs yok bilkentte herkes ana dili gibi ingilizce konusmak durumunda. Projeler odevler dersler hersey ingilizce aslanim kisaca. Zor yani odtu bilkent gibi okullarda okumak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatal -- 5 Şubat 2011; 23:29:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vatal

Bilkentli olarak cevap vereyim evet yuzde yuz ingilizce her sey. Turkce soru sorma vs yok bilkentte herkes ana dili gibi ingilizce konusmak durumunda. Projeler odevler dersler hersey ingilizce aslanim kisaca. Zor yani odtu bilkent gibi okullarda okumak

Bilkentte öyleymiş tercih etmemiştim zamanında o yüzden.
  • Onu okulun yabancı öğrenci sayısına bakarak anlayabilirsin.
    Örneğin odtü, boğaziçi gibi yerlerde yabancı öğrenci çoktur.Türklerle yabancıları ayıramayacakları için ortak bir dil seçerler ki bu da ingilizcedir.Bir yıl hazırlıkda ingilizce öğretirler, geri kalan eğitimin tamamı ingilizcedir.Çünkü o dersi dinleyen Türk kadar yabancı da vardır.
    Yabancı sayısı fazla olmayan üniversitelerde ise böyle bir durum yoktur ki zaten yabancıların da Türkiyede geldiği belli başlı üniversiteler vardır.Diğer üniversiteler de hazırlık okutur ama formalite icabı, sadece üniversite mezunu ingilizce bilmiyor dedirtmemek içindir.Oradan öğrendiğin ingilizce de turist ingilizcesine benzer.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Boğaziçili olarak;
    Evet dersler tamamen ingilizce, yukarda arkadaşların dediği gibi bazen hocaya bakar... sen türkçe sormaya başlarsın, hoca keser, english please der... yada sen sorunu sorarsın, hoca ingilizce cevap verir.
  • Ben de bir İYTE'li olaraktan. . .

%100 İngilizce Öğretim yapan devlet üniversitelerinin listesi:
    -Boğaziçi Üni.
    -Gaziantep Üni.
    -İYTE
    -İzmir Katip Çelebi Üni.
    -ODTÜ
    Not: Aynı bölümün hem Türkçe hem de İngilizce olanını barındıran okulları dahil etmiyorum.

%100 İngilizce Öğretim yapan Vakıf üniveristelerinin kesin listesini bilmediğim için yazmak istemiyorum ama Yeditepe, Koç, Sabancı, Bilkent, İzmir Ekonomi, Girne Amerikan Üni... bunlarda da %100 İngilizce.
  • arkdaslar biraz hortlatcam gibi olcak ama ayni sorunun devami olarak sormak istiyroum..

peki bu universitelere yurt disindan gelip okuma imkanimiz varmi.. direk yazilip egitim gorme.. hani denklik sistemi falan.,

yoksa ygs-lys sinavina her turlu girilmesi sart mi..?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.