Şimdi Ara

100 km hızdan sonra yakıt durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
1
Favori
1.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir söylentiye göre hız 100 km yi geçince yakıt 2 katına çıkıyormuş. Bu doğru mu acaba ? Opel astra Classic twinport 1.4 benzinli aracım için de aynı durum söz konusu mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• http://forum.donanimhaber.com/m_12549852/tm.htm

Bu konuyu incelemeni tavsiye ederim.
  • Palio 1.4 te doğru, araca göre değişir reno 1.2 motorlu araçlarda en fazla 0.5-1 lt farkediyor.

• Hava direnci hızın karesiyle orantılıdır .

Yani 70 den 90 ile 90 dan 110 arasında oldukça fark var . Ayrıca gunumuz otomobillerinde 90 la giderken en üst viteste hem aracı yormayacak hem az yakacak devire ulaşılır .

Tabi ki 2 katlık bir fark yok artık gunumuz araçlarında .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 27 Mayıs 2015; 10:03:10 >
  • Scienceteacherman82 S kullanıcısına yanıt
    Ayni arac sahibiyim. gecen yaz benzinin 5.09 tl oldugu zamanlar 5 kisi bagaj dolu genelde 120 km hizla istanbuldan sinop a yol aldik. kastamonuya yaklastigimizda araci fulledim depo 52 litre 0.33 krs ortalama cikti. yakit sarfiyati artiyo illaki ama oyle,iki kati falan degil..

• Arabadan arabaya değişir.

Devire bağlı. Devir ne kadar yükselirse tüketim o kadar artar.
    Uzun yolda motor hacmi büyük ve vites oranları uzun araç tercih edilmeli.

Günümüzde de bunu sağlamak için 6 vitesli araçlar üretiliyor.

• Ilginizden dolayı Teşekkür ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    aracın km si fazla gösteriyor.
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hemen hemen hiç bir araçta 100 km yi geçince yakıt iki katına çıkmaz.
    aracınız kaç model ve easytronic mi eğer söylerseniz size aracınızın kaç km hızda kaç km yakıt tüketeceğini söyleyebilirim.
    1.4 easytronic için tüketim verileri (düz yol) şu şekildedir.(artı eksi 0,2 litre)
    90 ile 4,5 litre
    100 ile 4,9
    110 ile 5,4
    120 ile 6,0
    130 ile 6,7
    140 ile 7,6
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

hemen hemen hiç bir araçta 100 km yi geçince yakıt iki katına çıkmaz.
    aracınız kaç model ve easytronic mi eğer söylerseniz size aracınızın kaç km hızda kaç km yakıt tüketeceğini söyleyebilirim.
    1.4 easytronic için tüketim verileri (düz yol) şu şekildedir.(artı eksi 0,2 litre)
    90 ile 4,5 litre
    100 ile 4,9
    110 ile 5,4
    120 ile 6,0
    130 ile 6,7
    140 ile 7,6

Opel astra 2008 1.4 twinport benzinli. Manual vites.

• Belki tam ölçüm olmayabilir ama 90 ve 110 arasında öyle aman aman yakıt tüketim farkı yok. LPG'li otomatik civic kullanıyorum. Ankara-Aksaray yolunu bilenler vardır. genellikle düzlük. birkaç tane rampa var, o da çok dik değil. ben bu yolda 90'la veya 110-120 bandında gitmekle çok fazla bir tüketim farkı tespit edemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scienceteacherman82

quote:

90 ile 4,5 litre
    100 ile 4,9
    110 ile 5,4
    120 ile 6,0
    130 ile 6,7
    140 ile 7,6

bu yazdığım değerlerin üzerine hıza göre 0,3 ile 0,5 litre arasında ekleyin sizin aracınızın tüketim değerleri bunlardır
    NOT:tahmin falan değil net bilgidir.

• quote:

quote:

quote:

90 ile 4,5 litre
    100 ile 4,9
    110 ile 5,4
    120 ile 6,0
    130 ile 6,7
    140 ile 7,6

bu yazdığım değerlerin üzerine hıza göre 0,3 ile 0,5 litre arasında ekleyin sizin aracınızın tüketim değerleri bunlardır

Ama anladığım kadarıyla hız yükseldikçe Yakıt tüketimi de artan bir ivmeyle artıyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

90 ile 4,5 litre
    100 ile 4,9
    110 ile 5,4
    120 ile 6,0
    130 ile 6,7
    140 ile 7,6

Ama anladığım kadarıyla hız yükseldikçe Yakıt tüketimi de artan bir ivmeyle artıyor

tabiki öyle

• uzun yolda 90-100 km üzerindeki hızlarda düşük cc li motor arttırılan hıza göre yüksek cc li motordan daha fazla yakıt artışı gerçekleştirir düz yoldaki 100 ile rampa aşağı ve yukarı olan 100 çok farklıdır onun için net bir rakam yoktur
  • Aynı Arabanın 1.6 twinport olanı var Adana'ya giderken 5.vites 3000 devirde tam 105 km hızda ilerliyor.3000 devirde 6.3 litre ile gidiyorum düz yolda.ama Hızı 106 yaptığımda devir 3000 i geçiyor ve tüketim artıyor.adanaya 120'ye sabitleyip gittim 3500 devirdi heralde ortalama 7 litre LPG tükettim.deviri 2000 yapınca çok az yakıyor ama Hız 75 e falan Düşüyor.

• Belirli bir hızdan sonra tüketimde artış olur ama bu artış hemen iki katı olmaz. Artış miktarı da birçok şeye göre değişir.

Aracın ağırlığı, motor gücü, şanzuman oranları, rüzgar sürtünme katsayısı vs vs çok etkiler.

Mesela rüzgar direnci yüksek olan yüksek suv tarzı araçlarda motor da zorlanıyorsa tüketim çok artar.

Ama toyota prius gibi rüzgar direnci 0.25cd gibi düşük araçlarda daha az etkilenir. Birisi rüzgarı delmek için daha çok devir çevirmek zorunda kalırken diğeri daha rahat gidebilir.

Aracımla 120 ile giderken 6litre civarı gösteriyor, o hızlarda bir aracın ya da otobüsün arkasına girince tüketim 5litreye düşüyor. Yüksek hızlarda en çok rüzgar direnci etki ediyor.
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Bunca senedir palio kullanmışsın hala daha kötülemek için yer arıyorsun ne diyeyim. Bilmeyen arkadaşlar için palio 1.4 motorunun vites oranı düşüktür, 3000dv/dk da yaklaşık 95 km hız sağlar. 100 km hızda ise 3700dv/dk civarında seyreder. Araçta 200 km şbre var ama fabrika verilerinde son hız 160km olarak gözüküyor. Araç 8 v oldupu için de üst devirlerde cansız ve çok devir çevirip çok yakıt harcıyor. Bilmem anlatabildim mi? Ayrıca bşr motorun karşılaştırılması için hacim, tork ,beygir eşit şartlarda olması gerekir. Kaldı ki şanzuman farkları bile söz konusu. 16v veya 1.2 hacimli. Daha yüksek vites şanzumana sahip bir araç motoruyla kıyaslamak ne kadar doğru bilemiyorum !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedaesoldier -- 27 Mayıs 2015; 10:52:53 >
  • 80 den sonra her 10 km artis icin kabaca %7 civari yakit artisi olur deniyor.

Arabadan arabaya , motordan motora degisir. Mesela küçük hacimli motorlarda hiz arttikca yakit hizla artar .

• 90 km/s hız ortalamasi ile 4 lt yakan 136 lık dizel astra 180 km/s hız ortalamasi ile gidince 10 lt yakiyordu. Hani kisa mesafe degil istanbul edirne arasi bizzat denedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: bedaesoldier

Bunca senedir palio kullanmışsın hala daha kötülemek için yer arıyorsun ne diyeyim. Bilmeyen arkadaşlar için palio 1.4 motorunun vites oranı düşüktür, 3000dv/dk da yaklaşık 95 km hız sağlar. 100 km hızda ise 3700dv/dk civarında seyreder. Araçta 200 km şbre var ama fabrika verilerinde son hız 160km olarak gözüküyor. Araç 8 v oldupu için de üst devirlerde cansız ve çok devir çevirip çok yakıt harcıyor. Bilmem anlatabildim mi? Ayrıca bşr motorun karşılaştırılması için hacim, tork ,beygir eşit şartlarda olması gerekir. Kaldı ki şanzuman farkları bile söz konusu. 16v veya 1.2 hacimli. Daha yüksek vites şanzumana sahip bir araç motoruyla kıyaslamak ne kadar doğru bilemiyorum !

Benim aracım da vites oranı yüksek örneğin 100 km 5.viteste devir 3000 oluyor. Ancak 16 v aracım bu yüzden yakıt tüketimini çok arttırmaz??

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.