Şimdi Ara

100 km ile 5.vitestengiderken 3000 devirde gidiyor!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Normal. 1.6 Focus 5 ileri atmosferik de 100kmde 3000 cevirir.
  • Armin van Buuren* kullanıcısına yanıt
    Yakıt için ne diyorsunuz peki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • münzevii M kullanıcısına yanıt
    Civic de Cvt var 150 deyken gaza bas 6000 gözükür basma 2500 gözükür aynı şey değil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O da bir şey mi? Ben 6.vites 3000 devirde 103 yapıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: individual

O da bir şey mi? Ben 6.vites 3000 devirde 103 yapıyorum
    Sizin de öyleymiş :) yakıt tüketiminiz nasıl peki

• Normal hocam atmosferik motor için

• Araç 2011, tam otomatik.

• Arabayı tasarlayan mühendisin, yapan firmanın tercihi.

100 km/sa hızda 3000 devir çeviriyorsa, ekonomiden ziyade performans düşünülmüş demektir.

Aslında yukarda bir arkadaş bahsetmiş.1,4 motorlar ile aynı şanzımanı kullanmış firma. Amaç yapım maliyetini düşürmek.

1,4 motorun gücü düşük olduğu için 100 km/sa hızda giderken 2000 devirde olsaydı hızlanması çok yavaş olurdu.

Sürekli uzun yol yapıyorsan belki bir dişli oranı değişimiyle daha ekonomik hale getirilebilir. Ne kadar sağlıklı veya ne kadar pahalıya malolur bilemem tabii.

Veya lastik yanağı biraz daha büyük lastik tercih edebilirsin. %5 kadar sana faydası olur. Ama kadranda göremezsin bunu. Hala 3000 devirde 100km/sa gösterir ama aslında 105 ile gidiyor olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 11 Temmuz 2020; 11:27:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3K1X

Civic de Cvt var 150 deyken gaza bas 6000 gözükür basma 2500 gözükür aynı şey değil.
    Hocam gaza basınca vites düşürüyor çekince artırıyor normal değil mi ?
    Manuel araçta da 6.vites yerine 3 te aban 100km de 6000 de görürsün aynı şey.
    Civic 125km yi 2000-2100 aralıgında yapıyor

• Schrödinger Kedisi kullanıcısına yanıt
    Hocam manuelse ayrı fakat cvt şanzımanın çalışma prensibi normalden farklı ki zaten cvt de normalde vites geçişi diye bir şey yok.Onun için orda gözüken devir değerinin cvt li bir araçta gösterdiği değer ile normal bir araçtaki değerleri kiyaslayamayiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3K1X -- 11 Temmuz 2020; 11:40:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2018 model auris 1.33 99 hp benzinli atmosferik aldım mayıs ayında.Eski aracım 2010 peugeot 308 1.6 hdi 110 hp idi.İki araçta 6 ileri. Peugeot dizel olduğu için 3000 devirde 6.vites 155 km hıza ulaşıyor.Ama maximum 4000 devir çevirir. Toyota 1.33 ise 3000 devirde 6.vites 110 km sürat yapıyor.Ama maximum 6000 devir çevirir.2500 devirde tam 90 km.Yakıt tasarrufu istiyorsan lpg taktır.Gaz 3.30 tl. Benzin 6.40 tl.%40 tasarrufun olur.Hız istersen zaten bizim yollarımız için 1.6 atmosferik gayet yeterli sürate ulaşır.Her yer eds radar dolu.Ben 1.3 motorlu toyota ile çok rahat (lpg'li) 160'ı buluyor düz yolda.Yakıtı peugeot'dan bir miktar daha az.Km'de 23 kuruş ölçtüm.Diğeri 30 kuruş.(Mazota gelen zamlardan dolayı satmıştım.)
  • ulasseven U kullanıcısına yanıt
    Bende 2011 auris 1.33 vardı. 2011 ler 3bin devirde 120ile giderdi. Yeni kasalarda nedense düşürdüler biraz. Yeni kasaların aerodinamiği, rüzgar sürtünmesi falan da daha iyiydi üstelik.

Araç 6. vites 2200devirde 90km/h,

100 km ile 5.vitestengiderken 3000 devirde gidiyor!!

2500 devirde 100km/h

2800 devirde 110km/h

3000 devirde de yaklaşık 120km/h

• quote:

Orijinalden alıntı: asderty

Arabayı tasarlayan mühendisin, yapan firmanın tercihi.

100 km/sa hızda 3000 devir çeviriyorsa, ekonomiden ziyade performans düşünülmüş demektir.

Aslında yukarda bir arkadaş bahsetmiş.1,4 motorlar ile aynı şanzımanı kullanmış firma. Amaç yapım maliyetini düşürmek.

1,4 motorun gücü düşük olduğu için 100 km/sa hızda giderken 2000 devirde olsaydı hızlanması çok yavaş olurdu.

Sürekli uzun yol yapıyorsan belki bir dişli oranı değişimiyle daha ekonomik hale getirilebilir. Ne kadar sağlıklı veya ne kadar pahalıya malolur bilemem tabii.

Veya lastik yanağı biraz daha büyük lastik tercih edebilirsin. %5 kadar sana faydası olur. Ama kadranda göremezsin bunu. Hala 3000 devirde 100km/sa gösterir ama aslında 105 ile gidiyor olursun.
    Aracı yeni aldığım için garipsedim hocam. Lpg taktırdım. Buna rağmen çok yakar mı araç sizce 100 kmde 3000 devir giderek / daha doğrusu uzun yolda yüksek devirlerde giderek

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Eski model aurislere göre yeni kasalarda araç ağırlığı azaltılmış(1200 kg) , vites oranları küçülmüş, aerodinamik katsayı(rüzgar direnci) düşürülmüş ve bu sayede araç daha iyi hızlanıyor.Ama son hızda çok küçükte olsa biraz düşme var gibi.Ama ben hem yakıtı hem gidişinden çok memnunum.
  • D..Drogba D kullanıcısına yanıt
    Tabii ki biraz daha fazla yakar. Ama gaza da daha iyi tepki verir, daha iyi hızlanır.

Toplamda fazla farkedeceğini sanmam. Mesela İstanbul Ankara arası gidiş geliş lpg ile 30 lira farkeder. Yılda 2 kere uzun yola gidiyorsan hadi diyelim 100 lira olur yıllık. Bence bi önemi yok.

Motor sesi de rahatsız eder biraz. Yapacak bişey yok. Benim eski megane1 de 140 km/sa hızda 4000 devirdeydi. O ayar arabalarda normali bu demek ki.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: D..Drogba

Aracı yeni aldığım için garipsedim hocam. Lpg taktırdım. Buna rağmen çok yakar mı araç sizce 100 kmde 3000 devir giderek / daha doğrusu uzun yolda yüksek devirlerde giderek

Alıntıları Göster
    Lpg benzine oranla hangi hızla gidersen git daha az yakar.(Fiyatından dolayı).Şimdi senin 1.6 arabayı lpg li kullan 1.2 benzinli araçtan daha az yakar.Hangi hız olursa olsun.Hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: D..Drogba

Sizin de öyleymiş :) yakıt tüketiminiz nasıl peki

Alıntıları Göster
    Benim güzergahımda şehir içi 10lt, şehir dışı 6.5/7.3lt ortalama var

• Benim enistenin opel astra 2000 model 1.6 cdsi var. 3000 devirde 105 yapiyor. Benim 1.0 ecotsi 3000 devirde 135 yapiyor. Sanzuman motor farkliligi.

• ulasseven U kullanıcısına yanıt
    Çok sağ olun

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.