Şimdi Ara

100 km ile 5.vitestengiderken 3000 devirde gidiyor!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal bir değer. Benim 2.0 Volvo S40 3000 devirle 110 yapıyor, 2.0 olduğu halde durum böyle.

Zaten araba şehir içi ağırlıklı tasarlanmış bir araba.
  • Atmosferik benzinliyse 3000 devir 100 km/h normal.
    Dizel arabalar zaten 2000 devirde 100-120 arası gidiyor (motor hacmine göre).

• Araba 5. Viteste de yürüsün diye öyle,daha düşük devir olursa atmosferik motor alt devirlerde iyice cılız olduğu için ivmelenme sağlanamaz.Denildiği gibi düşük devir olayında üst düzey şanzımanlardan sonra en iyisi cvt,öyle ki 1.4 atmosferik motorlu Accent Blue aracımda 180 le giderken 3 bin devir civarına geliyor manuel yani sonuncu sanal oranına aldığım zaman.Tabii ki o hızlarda 3 bin devirde ivmelenme yok ama dümdüz yolda hızı kolay kolay düşmüyor,bu da yakıt tasarrufu ve en önemlisi motor sesinden feragât etmek demek.

• Güncel

• Güncel

• Güncel

• Hocam gayet normal bnmde 1.4 era 2009 mevcut 10 yildir kullaniyorum,4000 devirde 140km buluyor. Dün uzun yol yaptim 100,105 km ile 3000,3100 devir araliğindaydi

• quote:

Orijinalden alıntı: SEHZADE63

Hocam gayet normal bnmde 1.4 era 2009 mevcut 10 yildir kullaniyorum,4000 devirde 140km buluyor. Dün uzun yol yaptim 100,105 km ile 3000,3100 devir araliğindaydi
    Hocam 1.6 ile 1.4 fark etmiyor herhalde bendeki 1.6 ondan dedim

• D..Drogba D kullanıcısına yanıt
    Fark yok hocam motor ayni rahat ol problem yaşamazsin arac km düşük 5w30 ile yoluna dvm et derim problem cikmaz inş.yağ flitresini servisden temin et kaç yildir öyle yapiyorum dişarda 30,40 tl servisde 45,50tl

• Gayet normal atmosferik ve manuel 5. vitesli araçlarda... Düşük devir ve yüksek hız için 6 veya 7 ileri veya cvt şanzımanlı araçları tercih etmelisin.

Benim araç 6 ileri 1.4 motor 100 km hızda 1900 devirde 3000 devirde 155 km hızda

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eski aracım 1.4 atmosferik ibiza 3.000 devirde 110 görüyordu. Gayet normal bir durum hocam, eğer 110'u 2.000 devirde görseydi araç hızlanmazdı gaza bastığında tepki vermezdi öyle düşün.
  • quote:

Fark yok hocam motor ayni rahat ol problem yaşamazsin arac km düşük 5w30 ile yoluna dvm et derim problem cikmaz inş.yağ flitresini servisden temin et kaç yildir öyle yapiyorum dişarda 30,40 tl servisde 45,50tl
    Ustam diğer başlığa da yazdım da 5 40 diyen de çıktı o iş iyice karman çorman oldu:) periyodik bakım geldiğinde 10 30 5 30 ya da 5 40 üçünden birini koydurucam artık

• quote:

Orijinalden alıntı: Calbor

Eski aracım 1.4 atmosferik ibiza 3.000 devirde 110 görüyordu. Gayet normal bir durum hocam, eğer 110'u 2.000 devirde görseydi araç hızlanmazdı gaza bastığında tepki vermezdi öyle düşün.
    Bir önceki aracım 2003 astraydı onda 110 120 de iken 2000 2500 devirleri görüyordum o yüzden garibime gitti hocam

• quote:

Hocam sana bir şey daha soracağım. Benim araçta ilk çalıştırdığımda ön taraftan şakırdı gibi bir ses geliyor yaklaşık 1 dk sonra kesiliyor. Son günlerde ise bu ses stabil givi devam etmeye başladı mesela park ederken özellikle dikkatimi çekiyor içerden duyuyorum dizel gibi ses geliyor motordan. Bunu anlayıp çözebilmiş değilim sen yaşadın mı daha önce bu durumu

Şikirdi sesi fincan itici sesi hocamm içim içimi yedi motor yaptikdan sonrada geliyodu fincan değiştim yine yapti:)) 6 aydir yine yapiyodu gidip 1200tl mobis marka itici buldum 5w30 yağ ile sorunu cözdüm şükürler olsun eger motordan şikirti sesi geliyosa iticidir.Biniciyim diyorsan mobis marka taktir,Yan sanayiler olmuyor ve yağ flitrelerini orjinal taktir hocam:) Ankara da buldum arkadaş saolsun para gönderip gönderdi bana motor şuan sessiz sakin calişiyor

100 km ile 5.vitestengiderken 3000 devirde gidiyor!!
    100 km ile 5.vitestengiderken 3000 devirde gidiyor!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 25 Temmuz 2020; 19:33:33 >

• quote:

Şikirdi sesi fincan itici sesi hocamm içim içimi yedi motor yaptikdan sonrada geliyodu fincan değiştim yine yapti:)) 6 aydir yine yapiyodu gidip 1200tl mobis marka itici buldum 5w30 yağ ile sorunu cözdüm şükürler olsun eger motordan şikirti sesi geliyosa iticidir.Biniciyim diyorsan mobis marka taktir,Yan sanayiler olmuyor ve yağ flitrelerini orjinal taktir hocam:) Ankara da buldum arkadaş saolsun para gönderip gönderdi bana motor şuan sessiz sakin calişiyor

Binicim hocam da sen 2 kere mi değiştirdin iticileri hemen değiştirmeyin çare olmuyor vs demişler de

Pistonlar boşluk yapmişti ondan önceside ses vardi üst kapak yaparken değiştik ama adini bilmedigim marka taktirmişti sanirim 500,600tl almiştim 1 yil öyle bindim son zamanlarda ses rahatsiz etti araştirdim servis 2500tl fiyat verdi,Dişarda mobis marka bulup değiştirdim sorun cözüldü.Aracin üst kapaği acilmadiysa yani üstündekiler orjinal ise usta bulup fincanlari cikartip içini boşalt bi güzel temizlet 5w30 ile yaği değiştir biraz kullan sabah yine yaparsa değiştir derim.ama öyle cok rahatsiz etmiyorsa masrafa girme eger 1,2 dk kesiyosa sorun etme istersen bende takinti var ondan değiştim:)

• Motoru niye yaptırmıştın usta problem neydi

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.