Şimdi Ara

100 km ile 5.vitestengiderken 3000 devirde gidiyor!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Daha önce konu açmıştım bununla ilgili. Accent era 1.6 aracım var. Araç 100 km hızla giderken 3000 devirde gidiyor ve sanki 6.vitesi istiyor bağırıyor.
    Bugün ustaya sorduğumda balatada vs sıkıntı görmedim dedi. Başka bi ustaya sordum anormal buldu bana da aynı şekilde anormal geliyor ama sebebi bulunamıyor. Siz tecrübeli arkadaşlarımızın bununla ilgili fikirlerini merak ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Atmosferik için normal dizel için değil. Benim araç golf 1.6 2007 120km/s 3000 devir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: road35

Atmosferik için normal dizel için değil. Benim araç golf 1.6 2007 120km/s 3000 devir.
    Ustam 1.4 era olan bir arkadaşla konuştum onda 100de giderken 3000 le gidiyormuş. Benimki 1.6 olduğu halde neden böyle anlayamıyorum nerde eksik var

• D..Drogba D kullanıcısına yanıt
    Dostum tekrar baktım era 1.6 atmosferik benzinli. Normal 3000 devir öyle aman aman fark yok. Atmosferik motorların derdi bu yüksek devirde çalışır bağırır çağırır yapacak bişey yok. Turbo beslemeli araçlar değil bunlar 1500-2000 bandında çalışsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Dostum tekrar baktım era 1.6 atmosferik benzinli. Normal 3000 devir öyle aman aman fark yok. Atmosferik motorların derdi bu yüksek devirde çalışır bağırır çağırır yapacak bişey yok. Turbo beslemeli araçlar değil bunlar 1500-2000 bandında çalışsın.
    Eyvallah ustam cevapların için sağ olasın. Üstteki iletimde de belirttiğim gibi 1.4 ü olan arkadaş aynı şekilde 100 le giderken 3000 yapıyorum diyor benim 1.6 nın ne espirisi kalıyor o zaman anlayamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: D..Drogba

Eyvallah ustam cevapların için sağ olasın. Üstteki iletimde de belirttiğim gibi 1.4 ü olan arkadaş aynı şekilde 100 le giderken 3000 yapıyorum diyor benim 1.6 nın ne espirisi kalıyor o zaman anlayamadım

Alıntıları Göster
    lastik ebatları aynı mı ? sizin kullandığınız ebatlar ne ?
  • 4000 devirde 140km buluyorum..Dizellerde 3000 devirde 150,160 buluyodu yada benzinliydi tm emin olamadim face grubunda paylaşmiişti 10 yildir kullaniyorum 3,4 aydir dikkatimi cekti:)) lastik ebatlari 185/65/14 conti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 10 Temmuz 2020; 22:7:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    30 lt LPG ile kaç km Normal
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1.4 ile 1.6 da aynı şanzıman kullanılıyorsa 100km de aynı devirde gitmeleri normal. Aradaki fark motorun gücü, devir saati değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

lastik ebatları aynı mı ? sizin kullandığınız ebatlar ne ?

Alıntıları Göster
    Aynen 185/65 gördüm arabayı da zaten, kasalar aynı..

• quote:

Orijinalden alıntı: fractal design

1.4 ile 1.6 da aynı şanzıman kullanılıyorsa 100km de aynı devirde gitmeleri normal. Aradaki fark motorun gücü, devir saati değil.
    Peki benim bu durumum 140 150lerde yakıt tüketimimi nasıl etkiler?

• quote:

Aynen 185/65 gördüm arabayı da zaten, kasalar aynı..

Alıntıları Göster
    kadran sapmasını hesaba katarsak normal gözüküyor.
    [simage]
    [/simage]

1.4 109hp benzinli Rio kullandım 3 sene. 70 de 6. vitesi istiyordu. Otobanda 120-130 ile giderken 3000 3500 devir çeviriyordu ama sabit hızla giderseniz devir yüksek de olsa yakıt yüksek olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: fractal design

1.4 109hp benzinli Rio kullandım 3 sene. 70 de 6. vitesi istiyordu. Otobanda 120-130 ile giderken 3000 3500 devir çeviriyordu ama sabit hızla giderseniz devir yüksek de olsa yakıt yüksek olmuyor.
    Mesela 120 ile giderken 3500 deviri görüyor o zaman çok yakmaz mı ?

O hıza çıkana kadar yakar. Sabit hızla giderken anlık tüketim 5.5 6 civarinda oluyordu. Uzun yoldan önce ortalamayı sıfırlayıp baktığımda genel ortalama da 5 5.5 arası oluyordu otoban kullanımı sonrasında.

• Heralde bu şekilde kabullenip kullanmak mantıklısı olacak yoksa kafayı yiyeceğim

• quote:

Heralde bu şekilde kabullenip kullanmak mantıklısı olacak yoksa kafayı yiyeceğim
    Arabanda sıkıntı yok. 5. vites 3000 devirde tam 100 km/h yapıyor. Bunu bilmeden mi aldın aracı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armin van Buuren* -- 10 Temmuz 2020; 23:43:53 >
  • quote:

Atmosferik için normal dizel için değil. Benim araç golf 1.6 2007 120km/s 3000 devir.
    Atmosferik civic 1.6 ot. 3000 devir 150. Her atmosferik bir değil.
  • Olay motorun atmosferik olması değil şanzıman ve dişli aralıkları. Kimi aracın şanzımanı 70 ile giderken 6. vitesi istiyor, kimisi 80 den sonra 5. vitesi istiyor.
    Yukarıda yazıldığı gibi Civic 5 ileri otomatik şanzımanda 5. vites 3000 devir 140 150 yapıyor.
    Cvt şanzımanlı yeni kasada bu devir biraz daha düşük olabilir. Olay tamamen şanzıman ve vites aralıkları.

• Manuel şanzımanlı eski atmosferikler öyle. Babamın corollası da 3bin devirde 105le falan giderdi. 2.0 avensis 120ile giderdi.

Bu konuda cvt çok iyi. Yokuş vs olmadığı sürece düşük devirde gidiyor. Corolla vs 3bin devirde 155 civarı hızla gidiyor.

• 1.2 atmosferik benzinli motor da 3000 devir 100 km ile gidiyor. Ortalama 5.5 lt yakıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.