Soru garip görünebilir ama biraz sabrınızı rica ediyorum. Taşındığım binada kablonet olmadığı için aboneliğimi iptal ettim. Özel mobil şirketlerinin fiber altyapıları var ama ilk başta güven vermedikleri için sıcak bakmadım ve idareten oris telekom altyapısını kullanan bir ön ödemeli pakete abone oldum. Hizmet kalitesi haliyle yerlerde ama iyi kötü işimi gördü.
Bir ay önce güzel bir zam gelince mobil şirketimin 100 mbps fiber paketi cazip hale geldi. En azından 12 ay sabit fiyat garantisi var.
Ancak ülkemizde telekomünikasyon şirketlerinin ticari ahlaka bağlılıkları göz önüne alındığında bu paketten de fazla bir beklentim kalmıyor.
Bununla kablonet'in başka şirket altyapısını kullanarak verdiği VDSL arasında ikilemde kaldım. Arada 2-3 kat hızlı farkı olacağını hiç sanmıyorum ve bağlantı kopması vb. sorunlarda da açıkçası ahım şahım bir performans farkı beklemiyorum. Dahası şimdiki adı 100 mbps, kendisi max 20-25 mbps hız da bana yetiyor. VDSL'de 24 ay fiyat garantisi var. Yeni modem gerekmemesi de cabası.