Kardeşlerim şunu anlayamıyorum.İran,hindistan,pakistan gibi geri kalmış ülkelerin bile kendi arabaları var.Adamlar motorundan kaputuna kadar arabayı üretebilme teknolojisine sahipler.İlk benzin yakıtlı araba 1880 de üretilmiş.Yani biz neredeyse 130 yıl boyunca kendi arabamızı üretememişiz.Ürettiğimiz anadol vs de zağten motor kendi üretimimiz değil.
Çözüm nedir?Bence şöyle olabilir;devlet ihale açar,örneğin ihaleyi Koç Holding kazandı.Devlet Koç Holding'e yardımda bulunur.El birliğiyle %100 yerli Türk markası otomobil üretilmiş olur.Bir çok Türk insanı da sırf yerli malı diye alır biner arabayı.Bu kadar zor mu ?
Kim yardım yapacak devlet mi peh !
proton varya abi..
piston sekman, yatak gömlek, valf subablarda yerli mi
ilk yerli araba "devrim"dir. ancak seri üretime geçilmedi
Devrim.
Bizim milletimizdeki yabancı mal sevdası olduktan sonra istediğin kadar yerli araba üret. Toplumun çoğunda hâlâ yerli mal dandik mal düşüncesi var.
Bu kadar geç kalınmış bir şeyde dünya ile rakabet edip kara geçmen onlarca yıla mal olur o sebepten.
quote:
Orjinalden alıntı: uAslAnkara
ilk yerli araba "devrim"dir. ancak seri üretime geçilmedi
sımdı cok sey yazdım sıldım kendımı fenlıyorum artık konu dısına cok fazla sey yazmak ıstemıyorum banların arkası kesılmıyor
tek dıyeceğim sey yazık oldu o projeye harcadılar
ınsalar bebekken kosmaya baslamaz arkadaslar bazı seyler yavas yavas olur
ama olmadı ısde
iran,hindistan,pakistan bu saydığın ülkelerin hepsi bizim ilerimizde ,hepsi kendi nükleğer güçlerini elinde tutan ülkeler.dışa bağımlılıkları bizden çok daha az ,hindistan çok fakir bir ülke gibi durabilir ama adamların zenginleride çok zengin ve fakir gözüken halkı aslında bu fakir yaşama olayını bir yaşam biçimi haline getirmiş ve zenginliği kabul etmiyor.pakistan dediğin yerde bizim 5 sene önce geçtiğimiz serbes ekonomiye 20 yıl önce geçmiş bir ülke ve sanayi güçü bizim bir kaç katımız .iran ise bunların hepsinden daha önce ,adamlar kendi bilgisayar işlemcilerini bile yapıp kamu kuruluşlarında kullanıyorlar.
Bizde ise arabayı yapıp benzin koymayı unuttukları için çalıştıramayıp sonra projeyi toptan çöpe atan bir durum söz konusu ,bu arabanın adı arkadaşlarında söylediği gibi Devrim.inglterede ise ilk araba üretildiğinde kraliçenin karşına çıkar ve araba çalışmaz çünki toptan bozuktur ama arabayı iterek halka gösterirler ve kraliçede arabanın ne pahasına olursa olsun tamamlanmasını ister... vs .. vs... anlatacak şey çokta satırlar yok...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme