Şimdi Ara

Asya Motor Hangi Ülkenin Ürünü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
15.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar motorsiklet markası olarak Asya Motor hangi ülkenin ve malı ve nerede üretiliyor. Bilgisi olan var mı?

• çinde parca parca uretıldıgını, gemıde bırlestırıldıgını duymusdum ... motor hastası arklarım hakkında ıyı seyler dusunmuyorlar ...
    Birde çinde bellı fırmalardan bellı bır urun adedı ıstersen (atıyorum 5000 tane motor), urune snn markanı/ismini basıyorlar ..
  • Asya Motorun en son Tr de fabrikası yapılıyordu yani Tr de üretilicek. Eskiden Çin de üretiliryordu. Motorların ucuz fiyatlara satılmasının nedenide avrupadaki normlara uymaması ve satısının yasak olması. E tabi Tr de çevre kirligi vs. gibi şeyler pek önemli olmadıgı için rahatlıkla satılıyor ve kullanılıyor. İşinizi görüyorsa alın fiyat olarak uygun. Bizde ilk tr ye gelenlerinden var halen canavar gibi 45.000 km civarlarında sadece 3 kez bakıma gitti 1 sene veya fazlası oldu. Ama yeni gelenler den dandik kalitesiz sorunlu çıkanlar çok oluyor. Komşumuz Ramzey aldı Tr malıymış motorda fena değil pek sorunda çıkarmıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: andydark

Asya Motorun en son Tr de fabrikası yapılıyordu yani Tr de üretilicek. Eskiden Çin de üretiliryordu. Motorların ucuz fiyatlara satılmasının nedenide avrupadaki normlara uymaması ve satısının yasak olması. E tabi Tr de çevre kirligi vs. gibi şeyler pek önemli olmadıgı için rahatlıkla satılıyor ve kullanılıyor. İşinizi görüyorsa alın fiyat olarak uygun. Bizde ilk tr ye gelenlerinden var halen canavar gibi 45.000 km civarlarında sadece 3 kez bakıma gitti 1 sene veya fazlası oldu. Ama yeni gelenler den dandik kalitesiz sorunlu çıkanlar çok oluyor. Komşumuz Ramzey aldı Tr malıymış motorda fena değil pek sorunda çıkarmıyor.

dostum, kullandığınız motor asya motormu ve hangi modeli.? 45.000 km motorsiklet için çok iyi. rektifiye oldumu.?
    şu andaki performansı nasıl.? yazarsan sevinirim..
    saygılar..

• quote:

Orjinalden alıntı: matriks

quote:

Orjinalden alıntı: andydark

Asya Motorun en son Tr de fabrikası yapılıyordu yani Tr de üretilicek. Eskiden Çin de üretiliryordu. Motorların ucuz fiyatlara satılmasının nedenide avrupadaki normlara uymaması ve satısının yasak olması. E tabi Tr de çevre kirligi vs. gibi şeyler pek önemli olmadıgı için rahatlıkla satılıyor ve kullanılıyor. İşinizi görüyorsa alın fiyat olarak uygun. Bizde ilk tr ye gelenlerinden var halen canavar gibi 45.000 km civarlarında sadece 3 kez bakıma gitti 1 sene veya fazlası oldu. Ama yeni gelenler den dandik kalitesiz sorunlu çıkanlar çok oluyor. Komşumuz Ramzey aldı Tr malıymış motorda fena değil pek sorunda çıkarmıyor.

dostum, kullandığınız motor asya motormu ve hangi modeli.? 45.000 km motorsiklet için çok iyi. rektifiye oldumu.?
    şu andaki performansı nasıl.? yazarsan sevinirim..
    saygılar..

Motor Tr de en hor kullanılan motor . İş yerinde her gün kullanıldı 30 a yakın büyüklü ufaklı kazası var , 2 kere aküsü değişti. Normalde 1000 ve 3000 bakımları oluyor. Sadece 1 yıl içinde 3 kere servise gitti , amortisörü vs. hiç değişmedi. Şimdi kullanılmıyor yaza dogru bi servis daha yapılıcak bu yaz da idare eder.

Düz yolda 80 e kdar rahat çıkıyor. Hafif eğimli yolda 100 de görüyor.

İlk zamanlar akıl almaz bi performansı vardı , ibre kırdık 2 kere. Ama bu model Tr ilk gelenlerden di , bizden görüpde alanların yarısının motor servisten çıkamadı yarısıda çok şikayetçi.

Haojin Asya - 125T modeli bizimkisi.

• yeğenimde asya 150t modeli var onunda ilk aldığında müthiş bir performansı vardı 5000de güç kayboldu,sonra üst kapağı söküp baktık piston ve valflerin üzeri aşırı karbon biriktiğini gördüm,temizlğini yapıp montajı yaptım şimdi motor roket gibi.zannedersem kullanılan benzin bu duruma sebeb verdi.
    bendede aynısının farklı markası var.2500km şimdilik bir sorun yok.
    kazasız belasız sürüşler...
  • Bugun disarida motorlu kurye ile karsilastim. Benim gozlemledigim kadarı ile kuryelerin tamamı Honda ve Kanuni kullanıyorlar. Tabii Yamaha kullanan da vardır. ZEULSAN markasını bilenler bilir bir de bu markanın ZEGANSUN gibi yazılanı var. Tam telfuz edemedim ama bu da cin malı... Bu kuryede bu motor vardı. Dayanamadım hemen yanına gidip sordum. Bu motor sorun yaratıyor mu dedim. O da nasıl yani dedi. Hani gelende kuryeler Honda, Kanuni kullanıyorlar yani bu motorun hic yolda bıraktıgı oldu mu diye sordum. Oda bana bir defaya mahsus debriyaj degisti suan 28.000'in ustunde hic yolda biraktigi olmadı ama Kanuni, Honda tabii daha kaliteli dedi...

Benim aklımda Mondial 151 RS var. 1538 YTL + 200 Plaka, Ruhsat

Mondial hakkında hic te iyi seyler duymadım. Ama Zeulsan'ı bir kurye kullanınca ve 28.000'e kadar sadece debriyajın bir defaya mahsus sorun cikardigini duyunca aklıma bazı supheler geldi. Yani Dacia ve Lada hakkında benim cevremde bu arabaların bazıları sorunlu oluyor bazılarda sırdan insanlar icin hic sorun cikarmıyor diye duydum... Belki Mondial gibi cin mallarıda boyledir... Bazıları ciddi sorun cikariyordur. Bazılarıda cok nadir sorun cikariyordur....

Motor uzerine yapılmıs bir forumda mondial kullanan birisi, Mondial hakkında sorunlarını anlattı. Ve asya motorun biraz daha kaliteli oldugunu dolaylı yoldan tavsiye etti...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Asya Motor Fabrika

Fabrika Türkiye'de
  • Konu açılmışken sorayı 2000e kadar motor bakıyorum en az 125lik olacak 2.elde güvenilir markalar neler?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TGP

Arkadaslar motorsiklet markası olarak Asya Motor hangi ülkenin ve malı ve nerede üretiliyor. Bilgisi olan var mı?

8 senelik hort ama gene yazayim
    Ulkemize ilk giris yapan asya motorlar jonway motor lisansi ile cinde uretim yapiyordu daha sonra montaj hatti ni ulkemize tasidilar

• Hocam bütçeni biraz zorlayıp Honda,Yamaha gibi motosiklette sorunsuz olan bir markadan şaşma derim.

Örnek;vitesli cb125,ybr125,scooter'da fizzy,spacy veya temizine çok isterler ama activa,aklıma ilk gelen modellerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

Konu açılmışken sorayı 2000e kadar motor bakıyorum en az 125lik olacak 2.elde güvenilir markalar neler?

Yamaha nouvo
    Modenas 110
    Honda cg125 titan
    Honda innova 125 ve ybr 125
    Hicbiri pisman etmez oldukca saglamlardir

• quote:

Orijinalden alıntı: SAİM.

quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

Konu açılmışken sorayı 2000e kadar motor bakıyorum en az 125lik olacak 2.elde güvenilir markalar neler?

Yamaha nouvo
    Modenas 110
    Honda cg125 titan
    Honda innova 125 ve ybr 125
    Hicbiri pisman etmez oldukca saglamlardir

teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Uğur09

Asya Motor Fabrika

Fabrika Türkiye'de

Hocam senden önceki mesajın atılma tarihi
    23 Aralık 2005; 23:36:00

Yine de teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.