Şimdi Ara

100 yıl içinde insanoğlu kendi içinde bir simülasyon yaratacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 25 Ağustos 2022; 21:41:46 >

• Soma oynamanızı tavsiye ederim.
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Soma oynamanızı tavsiye ederim.
    ddddddddddddddd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi James Sawyer -- 25 Ağustos 2022; 21:42:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: James Sawyer

ddddddddddddddd

Alıntıları Göster
    Evet.
  • sonunu düşünen kahraman olamaz:)
  • Zaten o teknolojinin içindeyiz. Dark city gibi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Guest-60C02BD09 G kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: Guest-60C02BD09

Bu mesaj silindi.
    ssssssssssssssss

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi James Sawyer -- 25 Ağustos 2022; 21:45:1 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • elweda kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: elweda

sonunu düşünen kahraman olamaz:)
    ssssssss

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi James Sawyer -- 25 Ağustos 2022; 21:42:19 >
  • elon musk simulasyonuz diyor

bununla ilgili şöyle bir film var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Communist

elon musk simulasyonuz diyor

bununla ilgili şöyle bir film var
    Elon musk simulasyonuz diyor diye tutupta simulasyon teorisine inanmak doğru değil.
    Kendin felsefe üretmen gerek bu konuda. Bu sayede felsefi konularda kendini dahada geliştirebilir elon musk gibi insanlarla felsefi tartışmalar yapabilirsin.

Bende simulasyon olduğumuzu düşünüyorum. Ama belkide başka bir şey çıkacaktır. Bunu bilemeyiz. Sadece olasılıklara göre simülasyon teorisi şuan en muhtemel olarak gözüküyor.

• James Sawyer kullanıcısına yanıt
    tabiki öyle ama adamın elindeki malzemeyle bizim elimizdekiler arasında çok büyük fark var bu yüzden dikate almak lazım sonsuzluk bana hep bunu hatırlatır benim mantığım sonsuzluğu kabul etmiyor uzayda rotamızı hiç değiştirmeden ışık hızından bir milyar kat daha hızlı gidersek nereye kadar gidebiliriz bir son varsa onun arkasında ne var?
  • James Sawyer kullanıcısına yanıt
    bizden önceki nesiller ile şu anki ve gelecek nesli zeka/bilgi olarak kıyasladığımızda ileriye değil geriye gittiğini görüyoruz bu yüzden cümlenizin sonundaki temenninin sadece bir istekten ibaret olarak kalacağını düşünüyorum
  • evrenin bir sonu var ise arkasında ne var sorusu bana pek ilgi çekici gelmiyor. simülasyon konusuna gelince: insan anatomisi gibi diğer tüm canlı varlıkların da bir anatomisi var. bütün canlıların tamamı harikulade, olağan üstü. insanı diğerlerinden üstün kılan özellik ise akıl ve zeka ile bedenini birleştirmesidir. esas söylemek istediğim ise insanın gücü fiziksel üstünlüğü değil, akıl ve zekasını kullanma üstünlüğüdür.

bedenin fiziksel gelişimi ile birlikte bedenini kullanma yetisi de daha küçük yaşlardan itibaren gelişmeye başlarken insan bir hususda yanılgıya düşüyor. sadede gelirsek gözün gördüğü radyo dalgalarıdır. gözünüzün göreceği her şeyde radyo dalgalarının varlığı söz konusu. bedende algılamayı sağlayan duyu organları, insanı maddenin aslı ile temas ettiğine o derece inandırıyor ki, gözünün gördüğü her şeyi etrafında olduğunu zannederek gelişimine devam ediyor. bir nevi aldanma, hataya düşme diyebiliriz. bu bir olasılıktır. herhangi birimiz bu konuda aldanmadığını iddia edemez. çünkü radyo dalgalarının varlığı, insan eseri değildir. böyle bir sistemi yaratmaya çalıştığınızda detayları düşünmeye çalışırsak eğer hiç de kolay olmadığını, olamayacağını normal bir insan hemen idrak eder, anlamakta ve uygulamakta zorlanır. böyle bir sisteme simülasyon cümlesini kullanmak vasat bir ifade olur. yetersiz kalır. hal böyle bile olsa, övgüye layıktır. böyle bir sistemi, adı simülasyon olacak ise insan rüyasında bile gerçekleştiremez. elon mask' ın dili varmamış demeye.

kısaca konu şu noktaya geliyor: ben mi dünyanın içindeyim yoksa dünya mı benim içimde. çoğu insan bunu düşünmeden, böyle bir olasılığın olabileceği ihtimalini bile görmezden gelerek (kabul etmeyen var. olası mıdır diye soruyorsun. ihtimal var diyor. ) öylece günlük yaşamına devam ediyor. şimdi hal böyleyken evren' in sonunda ne var demek veya evren neyin içerisinde sorusu ile ilgilenmek insana pek ilgi çekici gelmeyebilir. aksine bu ve benzeri başka sorular da sormak mümkün. mesela bir tane ben sorayım: insan canlı varlık olduğunu düşünerek, evreni ve çevresindeki herşeyi canlı varlık olarak kabul ettiğinde, genel anlamda herşeyin nasıl kendi kendine başlamış olduğunu sorması lazım. ortada bir canlı varlık söz konusu ise bu canlı varlığın başlangıcının kendi kendine olamayacğını hemen anlaması lazım. çünkü bu mümkün değildir. o halde canlı varlık sınıfına tabi olmayan, maddenin asıl sahibi olan başka bir mutlak gerçek, hakimiyet var. bu hakimiyetin sahibi de Allah' tır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.