Şimdi Ara

1000-1500 tl arası elektro gitar ve amfi önerisi 2015

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba, bu yaz elektro gitar almayı planlıyorum ve çok istiyorum. Bütçem başlıkta belirttiğim gibi 1500 TL ile sınırlı. Genelde metal dinlerim, nadiren Alternative Rock da dinlerim. Gitar çalmayı bilmiyorum. Amfi olarak kulaklık girişi olan bir amfi olması benim için çok önemli hem üniversite yurdunda hemde evde kimseye rahatsızlık vermem. JS22 seçeneklerim arasında. İlk gitarım olacağı için hem güzel ton vermesi, hemde benim gibi yeni başlayanlar için çok zorlamaması aradığım özelliklerden. Her türlü yoruma açığım.

• Takipteyim.
  • Cort evl k-4 . Bu fiyat aralığınfa bulabileceğin en iyi gitardır hatta headstock'ta Cort yerine İbanez yazsa rahat 2000 tl edecek bir gitardır . Arkadaşımda var hem klavyesi rahat hemde maun gövdesi ve Emg manyetiklerden alabileceğin ton yine yakın çevresindeki diğer floyd rose köprülü gitarlardan daha üst seviyededir . Tremolo'yu kullanmazsan köprüyü bloklayıp sustain'i uzatabilirsin ve kullanımı rahat olur yeni başladığın için. İnternet'te fiyatı 1400 civarı , yerel bir satıcıdan 1300 liraya alabilirsin (Hatta denk getirirsen 1200-1250'ye bile getirebilirsin) . Kalan bütçeyede kulaklık girişi olan herhangi bir amfi'yi alabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vinewood -- 11 Ekim 2015; 12:14:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vinewood kullanıcısına yanıt
    Dostum dediğin gitar çok iyi ama floyd rose var ve bu çok kolay bozulan bir parçadır ve bu arkadaşta yeni başladığını söylemiş . Yani bu onu biraz uğraştırabilir.

Ve gitar 1400 tl civarında ve bende 100 tl ye amfi varmı bilmiyorum
  • yoonlion kullanıcısına yanıt
    Dostum sana gitarda tavsiyem

http://www.do-re.com.tr/schecter-omen-extreme-6-bch-elektro-gitar bu gitar arkadaşımda var ve tonları cayır cayır

Ve amfi olarak da

http://www.do-re.com.tr/U14601,563,line-6-spider-iv-15-elektro-gitar-amfi-kombo-amfiler-line-6.htm bu amfi yaklaşık bir ay önce 550 tl civarındaydı şimdi 321 tl olmuş . Ve bu amfi oldukça ünlü bir amfidir zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: HüseyinSlash

Dostum dediğin gitar çok iyi ama floyd rose var ve bu çok kolay bozulan bir parçadır ve bu arkadaşta yeni başladığını söylemiş . Yani bu onu biraz uğraştırabilir.

Ve gitar 1400 tl civarında ve bende 100 tl ye amfi varmı bilmiyorum

Dostum Floyd rose bloklamak 75 kuruşluk işlem Kırtasiyeden silgi alıp bridge'in altına sıkıştırırsan floyd rose olur sana sabit köprü Zaten kendi yorumumdada belirtmiştim tremola'yı bloklayıp çok rahat bir şekilde kullanabilir gitar'ı . BU fiyat aralığındaki en iyi gitarı almak bence çok daha iyi bir seçenek olacaktır
    Ekleme : Yerel satıcılar internet'teki fiyatından daha ucuza satar , yaklaşık 100 liralık bir iskonto yaparlar genelde . Amfi'yide aynı yerden alırsa set olarak 1500 lira'lık bütçenin içinde kalabilir . Yakın zamanda arkadaşım aldı gitar'ı, Mydukkan.com fiyatı 1350 lira iken yerel bir satıcıdan 1200 liraya aldı ki gitar'ı aldığı yer ile bir ilişkisi yoktu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vinewood -- 11 Ekim 2015; 12:17:44 >

• gitar önerirken benin ne kadar acemi olduğumu da göz önünde bulundurun. Cort evl k-4 bana çok uzman işi gibi geldi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yoonlion

gitar önerirken benin ne kadar acemi olduğumu da göz önünde bulundurun. Cort evl k-4 bana çok uzman işi gibi geldi

Uzman işi değil dostum . Sadece yeni olduğun için floyd rose olayı cok karmaşık gelecektir onuda bloklayacağın için sorun olmayacakhttp://floydrosetr.blogspot.com.tr/2008/03/10-floyd-roseu-bloklamak-eski-kafa.html?m=1

• quote:

Orijinalden alıntı: yoonlion

gitar önerirken benin ne kadar acemi olduğumu da göz önünde bulundurun. Cort evl k-4 bana çok uzman işi gibi geldi

Cortun köprüsü çöpten başka birşey değil.

Ibanez rg350mz,rg370dxz,rg350exz,rg350dxz bunlar tr de bu fiyat ortalamasındaki en iyi gitarlardandır.Bütçeyi biraz daha artırabilirsen Schecter lara da yönelebilirsin.

Edit: İlk mesajı şimdi gördüm.Jackson ın js seriside beş para etmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Argonath LXI -- 12 Ekim 2015; 11:02:41 >
  • Merhaba arkadaşlar, öncelikle yeni baslayanlar böyle şeyleri bilmediginden yanlış tercihler yapabiliyor. İlk önce sesin amfiden çıktığını asla unutmamalısınız. Benim önerim 1000Tl amfi 500tl gitardir, ve gitari biraz arastirman lazım sistemleri var gitarin 2.el alırsan daha iyi tabide ama ilk basladigin için 2.el almamalisin alicaksanda bir bilen ile almalisin yoksa kazık yersin ben yemistim baslarda :) neyse, sana önerim sx gitarlardir hem yeni basliyorsun. Şimdi alsan bir 1500 e gitar yeni basladigin icin kurcalayamazsin korkarsin, sx gitarlar 500tl falan hem sistemi vs ogrenirsin kurcalarsin ve gerçekten fiyat performans gitarları. Amfiyide kesinlikle 2.el almani tavsiye ederim bana özel mesaj atarsan yardımcı olabilirim. Doların uçtuğu bu günlerde sıfır almak saçmalık. Ama şimdi yeni basliycagin için heveste olabilir bunuda belirtmek isterim yatırım yaptıktan sonra sıkılma sonra dikkat et :)

• Kancaaa kullanıcısına yanıt
    Kardeş sende takmışsın amfiye başka konuda da söylemişsin adam 1000 tl ye amfi alıp neden yanına 500 tl lik gitar koysun pek mantıklı gelmiyo .

Senin yorumlarına göre amfi iyi olursa en boktan gitardan bile güzel ses alırsın oluyo
  • Dostumm , daha yenisin bilmiyorsun başkalarından gitar tavsiyesi istiyorsun fakat bilmediğin halde olur olmaz gitarları başkalarına söylüyorsun, 3 yıllık elektro ve ondan önce uzun akustik geçmişim var şimdi 2 yıldır aktif olarak sahneye çıkıyorum, elimde amerikan fender ve esp ltd ec serisi gitarim ve ayrıyetten modifiyeli bir sx gitarım var. Bunları neden söyledim şöyle ki sx ile diğerlerini karşılaştırdığımda amfi değişmeden tonlari cok yakın fender ile öyle 7000 8000 lira edecek kadar fark yok tabiki fender daha iyi fakat suan fenderimi satıyorum :) sx kullanıcam sahnede falan, demek istediğim şu; iyi gitar iyi kullanıcı ister ilk gitarları parçalarsınız, ses amfiden çıkar ve şunuda unutma gitar kendi kendine çalmaz, çalan sensin şöyle diyim sen istediğin en üst seviye gitar getir ve 200 300 liralık amfi getir bende 200-300 liralık gitar ve senin gitarın değerinde bi amfi getiriyim bakalım hangimizden iyi ses çıkacak bi düşün , unutma ses amfiden çıkar. Bi arastir git muzik marketine bi dene, 200 -300 liralık bi amfi alacağına git bilgisayar haporloru kullan ve bilmediğin şeyler hakkında yorum yapma biraz ağır oldu ama böyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kancaaa -- 15 Ekim 2015; 18:49:52 >

• Şu müzik enstrumanları konusu neden kaybediyorsa, neden kimse doğru düzgün işe yarar bir cevap alamıyorsa, 1 hafta önce ilk kez gitar alıcam hiçbişey bilmiyorum şunumu bunumu alıyım deyip, 1 hafta sonra bi anda 40 yıllık gitar deneyemi varmış gibi o gitar şöyle iyi, bu amfi şöyle kötü onu alma bunu al diye tavsiye veren 12 13 yaşında çocuklar yüzünden kaybediyor. Kimse şu konuda adam gibi bilgi alamıyorsa malesef bilgisi olmadan fikir sahibi olan çocuklar yüzünden.

Kancaaa doğru söylüyor. Bu tip başlangıç seviyesinde amfi daha önemlidir. 1000 lira fazla bile gelir 500-600 TL'lik id core 20, blackstar ht1, laney cub10 falan gayet iyi iş görür. Misal 750 TL'ye ikinci el ibanez tsa5 satılıyor. Alltube amfi, üzerinde ts9 devresi var. 10 numara amfi.... Gitar kötüde olsa adam gibi bi amfiye takarsan güzel tonlar alırsın. Yani arkadaşın dediği gibi önemli olan amfidir. Bende de var bi tane modifiyeli sx alder. Eşiği, köprü bloğunu, manyetikleri falan iyileştirdim. Blues Jr'a taktığımda mis gibi tonlar alınıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 15 Ekim 2015; 13:01:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: VendettA

Şu müzik enstrumanları konusu neden kaybediyorsa, neden kimse doğru düzgün işe yarar bir cevap alamıyorsa, 1 hafta önce ilk kez gitar alıcam hiçbişey bilmiyorum şunumu bunumu alıyım deyip, 1 hafta sonra bi anda 40 yıllık gitar deneyemi varmış gibi o gitar şöyle iyi, bu amfi şöyle kötü onu alma bunu al diye tavsiye veren 12 13 yaşında çocuklar yüzünden kaybediyor. Kimse şu konuda adam gibi bilgi alamıyorsa malesef bilgisi olmadan fikir sahibi olan çocuklar yüzünden.

Kancaaa doğru söylüyor. Bu tip başlangıç seviyesinde amfi daha önemlidir. 1000 lira fazla bile gelir 500-600 TL'lik id core 20, blackstar ht1, laney cub10 falan gayet iyi iş görür. Misal 750 TL'ye ikinci el ibanez tsa5 satılıyor. Alltube amfi, üzerinde ts9 devresi var. 10 numara amfi.... Gitar kötüde olsa adam gibi bi amfiye takarsan güzel tonlar alırsın. Yani arkadaşın dediği gibi önemli olan amfidir. Bende de var bi tane modifiyeli sx alder. Eşiği, köprü bloğunu, manyetikleri falan iyileştirdim. Blues Jr'a taktığımda mis gibi tonlar alınıyor...

Hocam ben de yeni başlayacağım da ikinci el ibanez grg 170dx var ve amfi bakıyorum. Amfi olarak roland cube 10gx ve line 6 spider 4 15 watt arasında kaldım. Baştan beri cube 10 gx bakıyordum ama fiyatı line 6 nın 2 katı kadar. Doremusic'de 350 liraya line6 alsam daha mantıklı geldi. Sizin bu konudaki düşünceniz nedir? Internette bu iki amfiyi kıyaslayan hic gormedim ve line6 cok daha fazla tercih ediliyor Türkiye'de. Birisi bu konuya bir açıklık getirse çok iyi olurdu. Bu arada ev çalışmaları icin kullanacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Affirmative!! -- 16 Ekim 2015; 0:06:37 >

• Affirmative!! kullanıcısına yanıt
    rolandın türkiye distribütörü kimse feci iteliyor amfileri... 10gx dediğin amfinin yurtdışı fiyatı 110dolar mı ne spider ile aynı fiyat. burda %300 kar ile 750 tlden satıyorlar. Yurtdışından almak isteniz 500 TLye kapınıza kadar gelir ama illada 10gx olsun demiyosanız gerek yok bence. idcore20 modeli şuan 500 TL civarına alınabilecek bence en iyi başlangıç amfisidir. 500 bütçeyi aşıyor ise idcore10da gayet iş görür.

burda eskiden yazdığım bikaç bilgi var

http://forum.donanimhaber.com/m_109422613/f_//tm.htm#109491431
    http://forum.donanimhaber.com/m_107424826/tm.htm

• bende 2. el temiz 170dx alıp pahalı bi ev amfisi ile başlamayı düşünüyorum ama cort evl k4 ün tonlarını çok beğendim. kararsızım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.