Şimdi Ara

$1000 'lık CANON ya da NIKON fotoğraf makinası tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar $1000 civarında Canon ya da Nikon fotoğraf makinası almak istiyorum ama inanın digital makinalar hakkında çok fazla teknik bilgiye sahip değilim. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• bence dslr hiç bulaşma bu konuyuda sil istersen yoksa başın çok ağrır..
  • sakın araştırma kafayı yersin al bi canon 450d pişman olmazsın veya nikon d80.

tavsiyem pentax k10d ama canon istiyorsan 450d al.
  • Soran arkadas dslr ile ilgili hiç birşey dememiş zaten. 1000 dolara dsl-like mantıklı olabilir paranızda artar. 1000 dolara dslr düzgün bir body alınabilir sadece.
  • Anlaşılan teknoloji bizim gibilere yardımcı olmaktan çok kafayı sıyırtmaya yarıyor. Gördüğüm kadarıyla bu iş LCD mi Plazmamı sorusu gibi bir kaos :)
    En iyisi siz bana git şunu al deyin de alayım
  • o yüzden 450d al dedim ya :D git al :D 1450 gibi bi fiyattan bulursan kaçırma ama 1600-1700 gibi bi fiyat verirlerse teknosada d80 1800. o daha mantıklı.
  • Arkadaş dslr hakkında "0" bilgiye sahip... Ayrıca belirttiğiniz fiyatlara şu anda 2.el harika bir set kurulur... Yanlış yönlendirme yapmayalım lütfen

@driversss
    Çekim amacınızı öğrenebilir miyim?

quote:

Orjinalden alıntı: RealGangsta

o yüzden 450d al dedim ya :D git al :D 1450 gibi bi fiyattan bulursan kaçırma ama 1600-1700 gibi bi fiyat verirlerse teknosada d80 1800. o daha mantıklı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2.el fotoğraf makinesi önerisi
    geçen ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: driversss

Arkadaşlar $1000 civarında Canon ya da Nikon fotoğraf makinası almak istiyorum ama inanın digital makinalar hakkında çok fazla teknik bilgiye sahip değilim. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Canon SX10IS derim.
  • Spot olarak Pentax K20D al... Alacağın Canon ve Nikonlardan daha kaliteli olacak...
    1000 doların üzerine çıkarsanız (2000 ve üzeri) o zaman canon ve nikonlara bakmanız kaçınılmaz..

Alt-orta sınıf canon ve Nikonlardan daha kaliteli Pentax K20D hemde aşağı yukarı aynı fiyat
  • Tavsiyeler için teşekkürler, aşağıdaki iki cihaza biraz kafama yattı gibi ama dediğiniz gibi bir çok makina var daha fazla derine dalmadan bunlardan birisini alayım diyorum.

CANON POWERSHOT SX1 IS 10.0MP 2.8" DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ

CANON EOS 450D EFS 18-55 IS KIT 12.2MP SLR DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ

quote:

Orjinalden alıntı: FatihKOC

Arkadaş dslr hakkında "0" bilgiye sahip... Ayrıca belirttiğiniz fiyatlara şu anda 2.el harika bir set kurulur... Yanlış yönlendirme yapmayalım lütfen

@driversss
    Çekim amacınızı öğrenebilir miyim?

profesyonel bir fotoğrafçı değilim, bu makinayı da genel kullanım için alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi driversss -- 9 Şubat 2009; 11:55:16 >

• SLR-Like ve DSLR arasında kalmışsın. Bence SLR-Like ile başla.. Yani SX1.. Ya da başka markalardan başka modeller de olabilir..

Fujifilm s6500fd
    Panasonic Fz50 vb..
  • @driversss,
    Aslında o soruyu daha da KAOS haline getirmek için LCD/Plazma mı? yoksa Trinitron/Tam kare veya CRT ekran mı? diye sormak gerekiyor.....
    Madem içeri girdim, elinize hiç sayısal makine alıp kullanmadınız ise bence tam manuel ayarlara izin veren Compact bir makineden başlayın derim. Örneğin Canon A570IS- A590IS vaya Nikondan bir model P80 veya panasonic LX3 veya TZ-5 gibi modellerden biri olabilir.
    Bunun bir nedeni var, Bende daha önce Like makineleri tavsiye ederdim. Şimdi adam gibi Bir like makine yok. Bir tarafı iyiyse mutlaka iyi olması gereken bir özellik ya konulmamış yada berbat. 2. si dSLR makina sahipleri mutlaka yanlarında bir compact makinaya ihtiyaç duyarlar. Lens değiştir, Tripod taşı kullan ve ha babam lenslere filtrelere para yatır ve ağırlıklar hepsinden önemlisi kaçmaması gereken konular, kareler için tercihi iyi yapılmış bir Compact, daima CANKURTRAN dır.
    quote:

Orjinalden alıntı: driversss

Anlaşılan teknoloji bizim gibilere yardımcı olmaktan çok kafayı sıyırtmaya yarıyor. Gördüğüm kadarıyla bu iş LCD mi Plazmamı sorusu gibi bir kaos :)
    En iyisi siz bana git şunu al deyin de alayım

• 450d de dslr like gibi ön izleme modu olduğu için ve full auto modda zorlanacağını sanmam. dslr like alırsın seneye dslr'e merak salarsın yeniden bi masraf çıkar bence 450d uygun. Ama sx1 de çok güzel alet.
  • Konuya sonradan dahil oluyorum ama aynı soru çerçevesinde benim de bir sorum olacaktı,

Bende şu an Canon a640 var ve fena değil, manuel kullanıma da alıştım. DSLR'a geçiş için benim de kafam da 450D var ancak tek takıldığım konu body üzerinde IS olmaması gerçi sanırım piyasada artık IS'li lensler kolaylıkla bulunuyor ancak performans olarak body üzerindeki daha mı etkilidir acaba.

Bir de gezinirken Olympus E-520 modelini gördüm, IS'li falan güzel gibi görünüyor, kit lensi de Canon'unkine göre daha kullanışlı (tam ifade edemedim ama) galiba. Fiyatı Canon ile yakın ve daha altında.

Bu konudaki fikirlerini sunarsanız çok sevinirim.
  • Canon eos 450d Kipada 1400 lira ve hemen hemen tüm kartlara 12 taksit.Yani 116*12
  • Eğer compact yada SLR-Like makine alacaksanız (ki bunlarda aslında compact'tır) Canon veya Sony; ama eğer D-SLR alacaksanız kesinlikle hiç düşünmeden Nikon tavsiye ederim.

D-SLR'de her iki markayıda elinize alın herhangi birer modellerini. Aradaki farkı daha o zaman göreceksiniz.

Ayrıca 1000$'a ikinci el çok güzel bir set oluşturabilirsiniz.
  • Hocam bence manuel ayarları olan bir DSLR-Like almak daha mantıklı.. 500$ gibi bir fiyata çok başarılı bir makine alabilirsin.. Manuel olayını kavradıktan sonra da yavaş yavaş DSLR'e geçiş yaparsın.. Artan 500$ ve zamanla üstüne koyarsın biraz daha, başlangıç seviyesinde güzel bir set oluşturursun.. Şimdiden DSLR'a geçmek biraz uğraştırabilir.. Sonuçta bakım ve özen isteyen bir makine, artı Like'lara göre daha büyük ve her ortamda kullanamazsın.. Makro, tele, geniş açı gibi çekimlerin hepsini rahatlıkla yaparsın.. Bu da tecrübe kazandırır bu konuda.. Bu yüzden SLR-LİKE
  • quote:

Orjinalden alıntı: uarslann

Hocam bence manuel ayarları olan bir DSLR-Like almak daha mantıklı.. 500$ gibi bir fiyata çok başarılı bir makine alabilirsin.. Manuel olayını kavradıktan sonra da yavaş yavaş DSLR'e geçiş yaparsın.. Artan 500$ ve zamanla üstüne koyarsın biraz daha, başlangıç seviyesinde güzel bir set oluşturursun.. Şimdiden DSLR'a geçmek biraz uğraştırabilir.. Sonuçta bakım ve özen isteyen bir makine, artı Like'lara göre daha büyük ve her ortamda kullanamazsın.. Makro, tele, geniş açı gibi çekimlerin hepsini rahatlıkla yaparsın.. Bu da tecrübe kazandırır bu konuda.. Bu yüzden SLR-LİKE

arkadaşa katılıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.