Merhaba arkadaşlar ben aslında Rampage mekanik klavye almak istemiştim fakat bu fiyatlarda uzun kullanımda çoğu mekanik klavye kronik vb. sorunlar çıkarıyor. Sorun çıkarmayanlarda genel olarak kalitesiz. Bende mecburen membran almak zorunda kaldım. Sizce bu fiyatlarda membran klavye alarak hata yapmış mıyımdır? Alacaklarım arasında membran klavyeler:
arkadaşlar bahsettiğim klavyelerin ortalama ömrü kaç yıl olur? uzun kullanımda sorun çıkarırlar mı ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IGuard -- 4 Mayıs 2023; 13:3:58 > |
1000 tl membran klavye alınırmı ?
-
-
Bu fiyatlar ne böyle geçen sene bu zamanlarda aynı fiyata alloy origins aldım ben. Neyse konuya dönersek membrane klavye almak bence mantıklı değil, bozulması durumunda tamiri çok zor ve tuş hissiyatı kesinlikle mekanik ile yarışamaz ancak bütçe bu kadarsa yapacak pek bir şey yok ya amazon/hepsiburada gibi yerlerde yurtdışından gelen klavyeleri internette araştırıp alacaksınız ya da membrane klavyelere bakacaksınız. Klavyenin üzerine sıvı dökmediğiniz sürece bozulmaz ancak tuşların basım ömrü vardır.
-
Peki hocam belirttiğim klavyelerin ortalama ömrü kaç sene
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IGuard -- 4 Mayıs 2023; 13:3:17 > -
Klavyelerde ortalama ömür diye bir şey yok hocam tuşların kullanım sayısı olur onun yerine mekaniklerde 50-80 milyon basış civarıdır ömürleri ancak membrane için yanlış bilmiyorsam 5 milyon civarı olması lazım bu sayılardan sonra tuş kesin bozulur diye bir şey yok ancak üreticinin biçtiği ömrü tamamlamış olur. 10 yıldır mekanik klavye kullanıyorum ancak son hatırladığım membrane klavyem yılını doldurmadan q ve w tuşları bozulmuştu, membrane teknolojisi ne kadar gelişti bilmiyorum ancak her gün oyun oynayan biriyseniz 2 yıldan uzun süre dayanacağını düşünmüyorum.
-
Klavye seçimi konusu çok kişisel bir konu. Ben mekanik severim siz irrite olursunuz, sesisinden, tuşlarının yüksekliğinden vs.. Tamamen kişisel tercih. Gidin elektronik marketlere, teşhir ürünlerinde parmaklarınızı gezdirin. Bu bana uyar derseniz alın. Bana göre de mekaniğin yerini tutamaz ama çoğu kişiye mekanik biraz sert geliyor, membran ın o yumuşak sessizliğini arıyor.
Bu yüzden gidip kendiniz deneyimlemeniz en iyisi. Öncelikle hangi amaçla kullanacaksınız bilmiyorum ama aralarında hani kullanımınıza göre aman aman bir fark olacağını zannetmiyorum.
-
Sonuna kadar katılıyorum. Bu sebeple bir türlü klavye alamadım. Her denediğim klavye çok keyifsiz geldi bana. Kırmızı switch sessiz falan hikaye. Nedense her klavye sanki eksik gibi birşeyler ama ne olduğunu çözemedim. Fiyat olarak ama maaşallah eksikleri yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X