Arkadaşlar merhaba Böyle kişiye özel tavsiye olaylarından bende pek hoşlanmıyorum fakat yarım saattir inceliyorum forumu işin içinden çıkamadım. Uygun fiyata ekran kartı arıyorum. Öyle çok fazla oyun merakım yok. LCD TV aldık geçen ona bağladım bilgisayarı bi heyecan geldi :) 256MB bir ekran kartım var 1080px HD oynatamıyorum. AMD 3000 2,0ghz işlemci ve 1,5gb ram im var. Öncelikli amacım HD film seyretmek. Randımanlı birşey olursa oyunda oynanır tabi :) Araştırdığım kadarıyla ekran kartının kaç mb kaç bit olduğu biraz fotoğraf makinesindeki megapiksel gibi manasız. O nedenle kafa karışıklığı yaşadım zaten.
hd 4650 size daha uygun olacaktır.. ama şunu belirteyim hd film oynatmak için öncelikle işlemci gereklidir.. ama 4650 yi alıp gerekli ayarları yaparsanız videolar işlemciye değil ekran kartına yüklenir böylece rahatlıkla full hd film izlersiniz.. bunu şu nedenle belirttim kartı takar takmaz hd film oynatmaya başlamaz canınız sıkılmasın birkaç ince ayar gerekiyor sadece... önerdiğim kart şudur.. http://www.sanalmarketim.com/urun/b27936514026bf568020dda8c6699e15/SAPPHIRE-ATI-HD4650-512MB/1GB-DDR2-128Bit-HDMI-16x-11140-13-20R
son bir soru powercolor olanında hdmi çıkışıda var. ben normalde vga kablo + ses kablosu şeklinde bağlamayı düşünüyordum. hdmi kabloları biraz pahalı. acaba hdmi kabloları seside iletiyor mu ve çok büyük fark olur mu?
hdmi seside iletir..ses kartından da bağlantı yaparsın.. vga ile arasında fark olur fakat film izlerken falan çok fazla hissedeceğini sanmıyorum.. şimdilik almayın..ileride ihtiyaç duyarsanız bi kablo alıp bağlarsınız..
senin anakart pci-e destekliyor mu? agp olmasın?
hocam anakart asus ksn socket 764 expansion slots: 1 tane agp8x 5 tane pci yazıyor kutusunda. ekran kartının takılı olduğu yerin altında 5 tane boş slot var onları diyorsun sanırım