Şimdi Ara

100w led Aşırı Isınma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde aliexpressten aldığım ledlerden mevcut. 100 watt'lık led'e 36 volt'luk adaptör bağladığımda yanıyor fakat 10 saniye sonra felaket ısınıyor el değmiyor. Kullandığım adaptör eski yazıcı adaptörü 600 mah'lık. Şimdi ben ısınmaması için ne gibi bir adaptör almalıyım? Direnç mi bağlamam gerekiyor bir yerlere?

http://www.aliexpress.com/item/High-Power-Epistar-COB-LED-Chip-10W-20W-30W-50W-100W-DC-10V-32V-Integrated-Beads/32425666597.html?spm=2114.13010608.0.89.7gIl0e

• 36 v çok değilmi led için , aşırı ısınmanın sebebi votajın fazlalığı, ledin voltaj değerine göre elektrik verin ayrıca o şekilde uzun kullanımda led bozulacaktır .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDMOD -- 27 Haziran 2016; 23:27:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sa ve as

36 v çok değilmi led için aşırı ısınmanın sebebi votajın fazlalığı, ledin voltaj değerine göre elektrik verin ayrıca o şekilde uzun kullanımda led bozulacaktır .

12 volt çalıştırmıyor. Linki tıkladıysanız 30-36 volt aralığında çalışıyor diyor ama bendeki yazıcı adaptöründe çıkış 36 volt yazıyor :) Olayı anlayamadım.
  • Pardon mobilden girdim göremedim voltaj değerini ısındığı halde normal çalışıyormu özellikle uzun kullanımda? Yani ışık parlaklığında bir değişiklik oluyormu

• Evet normal çalışıyor fakat çok uzun süre açık bırakmadım lede zarar verir diye. Benim için yarım saat sıkıntı çıkarmayarak çalışsa yeterli. Bunun için nasıl bir adaptör almam gerekiyor onu bilen biri cevaplarsa sevinirim.
  • Bende 7 w lık ev için led var o bile 5 10 dk lık kullanımda el deymeyecek şekilde ısınıyor ayrıca 30 36 v arası diyor ya 36 onda max değerdir o değerlerde ve üstünde ısı yapacaktır ayrıca adaptörlerde yazan değerler bazen 5-6 v fazla olabiliyor o yüzden avometre ile ölçmeniz sağlıklı olacaktır: )

• Soğutmak için eski bir işlemci soğutucusu kullanmakta ve fan ile desteklemekte fayda var sanırım :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    led ışık ve akü
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Power ledler 1w lık bile olsa soğutucusuz kullanılmaz, elinizdeki led 100w olduğuna göre kallavi bir alüminyum soğutucuya mutlaka termal macunla monte etmelisiniz. Elinizdeki adaptörün çıkışını ölçme şansınız varsa ölçün, 36 voltun üzerinde olabilir. 600ma olması güzel ekstra bir sürücü devresi yapmanıza gerek kalmaz.

Soğutucu bağlamanıza ve uygun akım ve gerilim vermenize rağmen el değmeyecek derecede ısınırsa o zaman fan da ekleyebilirseniz iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Power ledler 1w lık bile olsa soğutucusuz kullanılmaz, elinizdeki led 100w olduğuna göre kallavi bir alüminyum soğutucuya mutlaka termal macunla monte etmelisiniz. Elinizdeki adaptörün çıkışını ölçme şansınız varsa ölçün, 36 voltun üzerinde olabilir. 600ma olması güzel ekstra bir sürücü devresi yapmanıza gerek kalmaz.

Soğutucu bağlamanıza ve uygun akım ve gerilim vermenize rağmen el değmeyecek derecede ısınırsa o zaman fan da ekleyebilirseniz iyi olur.

Yorumunuz için teşekkürler, soğutucu ile montaj yapıp denemeye çalışacağım :)
  • Soğutucu olmadan kullanamazsınız. Heat sink diye geçer alüminyum bir soğutucuya macunla sabitlemeniz lazım, sağlam bir sink olsa iyi olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.