Şimdi Ara

UPS'de tükenmeyen aşırı ısınma ve ses!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kullandığım ürün inform1500VA sadece monitör ve kasa bağlı (toplasanız hepsi 350-400W)

Bugün bir elektirk kesinttisi yaşadık ve yaklaşık bir saat UPS ile çalıştım ardından UPS'in enerjisi bitti ve güvenli bir şekilde kapattı bilgisayarı. Yarım saat sonra tekrar elektrikler geldi ve ben UPS ile çalışmaya devam ettim (bir yandan da şarj oluyordur diye tahmin ediyorum) 2 saat kadar çalıştıktan sonra dışarı çıktım ve 2-3 saat gelmedim. Bilgisayar download da olduğu için kapatmamıştım.

Eve bir geldim...Bilgisayar kapanmış, Oda da hafif plastik kokusu, UPS den gelen çıldırtıcı tiz ve gıcık bir ses (ama sürekli) ve UPS'in sağ üst tarafında ısı var. (el değmeyecek nerdeyse) Hemen UPS'in güçtuşunu kapattım ve tüm elektrik bağlantılarından çıkardım. Öğrendim ki ben yokken elektrikler kesilmiş. Bilgisayar da açılışta scandisk yaptı ki birden kapanmış, UPS görevini icra edememiş...

Ses yine devam etti ve ısı sorunu hala etkiliydi...

Bir saat geçti dostlarım...UPS patlar matlar diye balkonda güvenli bir yere koydum. Ses aynı şiddette ısı aynı düzeyde...Aralıklarla kontrol ediyorum...

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar veya bilgisine güvenebileceğimiz kişileri tanıyan arkadaşlar...Yardım edin lütfen! Bir kaç bilgisayarcıya sordum hiç bişiy bilmiyorlar. (Aldığın yere götür demeyin aldığım yer 100 km uzakta ve bayram arefesindeyiz-garantisi sürüyor ama)

Ödevimi yetiştiremedim...Printerım bozuldu...Şimdi de UPS patlamak üzere! 24 saat içinde başıma gelenlere bakın!

• sizin yapabileceğiniz bir şey yok cihazın içinden bir parça yanmış olma ihtimali yüksek.
    tahminim ups in trafosu yanmış . kısa devre yapıp cihazı aşırı yük alarmı verdirtiyor . veya içinde bulunan mosfetlerden bir tanesi de bozulmuş olabilir.

mosfet arızasıysa civardaki elektronik tamircileri sizin için bir çare olabilirler. trafo arızası ise tamiri (yedek parçasından dolayı) zor.
  • Tiz ıslık kondansatör patlaması/sızdırmasına işaret eder. Ses de içindeki akü tamamen boşalana kadar sürer. (UPS'nin hoperlörünün verdiği bir ses olduğunu düşünmedim, belki öyle de olabilir. Genellikle UPS'ler devreyi keser kısadevrede, ısı varsa bir yerlerde akım harcanıyor demek ki.) Tamir yolu gözükmüş. Garantisi varsa garanti tabii..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 31 Aralık 2006; 11:12:01 >
  • ben ups servisiyim.bahsettiğin problem;elektrikler kesilince aküyü bayağı bir harcamışsın.cihazın içinde de mutemelen 12v/9ah akü var ve elektrikler tekrar geldiğinde bahsettiğin gibi tekrar şarj etmeye başlamış.ve şarj sırasında da aküler boş olduğu için çok akım çekmiş trafo ve diğer şarj elemanları aşırı ısınmış.evde olmadığın zaman tekrar elektrik kesilmiş ve ups deşarj ettiği kadarını tekrar şarj edemediği için bir müddet sonra kapanmış.bu arada da büyük ihtimal deşarj korması devreye girmedi ve akü bayağı bir seviye düştü.bu da içindeki buzzer dediğimiz düdüğü zayıf bir şekilde akü bitene kadar öter şekilde bırakmış.bence akülerin tekrar şarj olması gerekecek.bu da fişe takıp beklersen olmıycaktır.çünkü içindeki voltaj seviyesi cihazı açmak için yeterli değildir diye düşünüyorum.inşallah mosfetlerin de patlamamıştır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.