Kullandığım masaüstü bilgisayarımın ekran ayarlarından çözünürlüğü 1024*768 yaptığımda masaüstüm büyüyor ve mose'u nereye çekersem ekranın o kısmındaki bölüm görünüyor ortaya getirdiğimde ise yine diğer bölümler gözükmüyor; ancak 800*600 yaparsam masaüstümü tam ekran görebiliyorum, fakat bu çözünürlükte de ekranımdaki simgeler çok büyük oluyor. İşletim sistemim XP sp2. Neden kaynaklanır bu durum çözemedim :S
Hiç böyle bi' şey duymadım. Monitörünüz CRT (tüplü) monitör mü ?
Evet tüplü monitor bende ilk defa görüyorum :S açıkçası ne yapacağımı şaşırdım. çözünürlüğü düşürünce 800*600 yapınca düzeliyor ama 1024*768 de mause u nereye götürürsem o kısım gözüküyor, ortalara bir yere getirince yine bilgisayarım simgesi ve başlat menüsü gözükmüyor :S
Garip 1 durum, VGA sürücünü kaldır tekrar kur veya kurmadıysan winX standart driver'la bu haldeyse kartının sürücüsünü indirip kurman sorunu çözer herhalde.
Ati ekran kartım var ve driveri yeni sayılır en son updatesini yapmadım sadece, ama mouse u nereye götürürsem o yöndeki bölüm gözüküyor nasıl şey bu :S 800*600 de sorun yok ama 1024*768 yapınca ekran büyüyor ve ekranın sağından ve solundan kesilmiş gibi oluyor :) mouse getirince o bölümlere gözüküyor ama diğer bölüme doğru yine bir kayma oluyor, nasıl bir şey anlamadım virüs böyle birşey yapabilir mi ?
virüs yapmaz, VGA sürücünü kaldırıp tekrar kurdunmu ? bunu 1 dene.
Tam olarak çözüm sağlar mı bilemiyorum ama denemenizi öneririm. Catalyst 10.3 e göre gösteriyorum;
İlk olarak Grafikler>Masaüstü & Ekranları açın.
Alttaki monitöre sağ tıklayıp yapılandır deyin. Karşınıza çıkan ekranda yukarıdaki sekmelerden ayarlar sekmesini açın.
Bileşik senk i tıklatın. Belki ekranınız düzelebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _SeRHaT_ -- 6 Nisan 2010; 17:42:35 >
bilgisayarında refreshlock diye program varmı bendede olmustu bu programda ayarlarla oynarken . sonra ayarlarını eski haline getirmiştim düzeldi
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme