Şimdi Ara

1050ti ’ın iyi bir kart zannedilmesinin sebebi ne ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben aldığımda 700 liraydı acaba çok mu para verdim diyorum 500 lira bile etmeyecek bir kart bana kalırsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gtx 1050ti 75 watt bazı modelleri güç/pin girişine gerek bile duymuyor dandik sistemlerde upgrade için en iyi tercihtir, 1 sene sonra çıkmasına rağmen rx 570 120watt ama yinede verdiği fiyat performans oranı iyi gelelim rx580 e 185 watt nedir rx570 ile arasında performans olarak kayda değer farkta yok

Amd iyiki bi rx570 çıkarmış amd fanboyları başka hangi amd kartına tutunacaktı bilemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkan1x -- 2 Nisan 2020; 6:28:18 >
  • Benim hatırladığım gtx 1050ti, çıktığı dönemde 2gb gtx 960 ile benzer fiyatlara (600-700TL gibi) benzer performans veren ve üzerinde 4gb barındırması sebebiyle tercih edilen 1 karttı.

Ayrıca gtx 1050ti ortaya çıktığında rx570 diye 1 kart ortada yoktu (gtx 1050ti çıkış tarihi 2016, rx 570 in çıkışı ise 2017,) mining olayı rx400 serisinden itibaren patlamış 1 durumdu ve hâliyle rx 470/480 hem daha pahalı hemde bu modeller ile alakalı pcx slotu güç sıkıntıları gündeme düşmüştü ve yakın fiyatlara rx460 bu karta rakip olamadı, akabinde rx400 ler rx500 olrk revize edildiler, 1050ti çıktığı dönem'de ki bu gibi durumlar itibariyle sorunsuz f/p/w ürünü olrk kafalara kazınmıştır.

Kısaca o'zamanlardan itibaren insanların aklında isim olrk yer eden bu şöhretin ekmeğini bugün bile yiyor olmalı, sürekli fiyatı da revize eden amd ve nvidia arasındaki 2. el piyasa farkı da 1 etkendir tabi.

• 2016 sonlarında bence en iyi karttı 600 tl verdik aldık sonra rx570 falan çıktı başta kimse güvenmedi amd ye zaten performanslarıda kafa kafaya idi. Amd zamanla yazılımsal güncelleme ile kartlarını arşa çıkardı ama gel gelelim benim 1050ti acaba yeni güncellemede Performans kaybım ne kadar olacak diye endişeleniyorum.

• Ne kaaa ekmek o kaaa köfte kartı.

Ha şimdi 2. Eli baya bi pahalı ama zamanının güzel kartıydı

• Kripto para madenciliğinin zirve yaptığı dönemlerde RX 570-580 gibi kartlar piyasada bulunamıyordu. Bulsan bile RX 570'e 2000 TL vermek yerine 700 TL'ye sıfır 1050 Ti almak çok daha mantıklıydı. Bu yüzden insanlar 1050 Ti'a yöneldi. O dönemde peynir ekmek gibi sattı.

Daha sonra madencilik işi patlayınca, bu işle uğraşanlar panik satışı yapmaya başladı. Piyasa mining çıkması RX serisi ekran kartlarıyla doldu. AMD elinde çok fazla GPU kaldığı için fiyatı düşürdü, hatta kartın yanında 2-3 tane oyun hediye etmeye başladı.

Ayrıca 75W güç tükettiği, 6 pin güç girişine gerek duymadığı için (bazı modeller hariç) Dell, HP gibi marka bilgisayarı olup ekran kartını yükseltmek isteyenler ve düşük profil kart ihtiyacı olanlar için en iyi tercihti.
  • Hem 1050 Ti hemde RX570 kullanan biri olarak ikisi de 10 numara kartlar. 1050 Ti ı amazondan her şey dahil 370 TL ye almıştım 2017 mart gibiydi müthiş bir indirim olmuştu 115€ ya düşünce yapıştırdım direk tabi vergi iadesi vs. de oldu inanılmaz ucuza gelmişti. Milletin 2000 liraya RX570 satmaya çalıştığı zamanda 370 liraya 1050 Ti anlatılamaz

Daha sonra ortalık durulunca 900 liraya sıfır RX570 nitro+ aldım. 1050 Ti dan sonra RX570 performans olarak çağ atlattı 1 sene kullanıp 1070 alınca iki kartı da sattım. Uzun bir süre kart almam artık piyasada adam akıllı oyun yok boyuna kart alıp duruyoruz..
  • Hem ucuz tek fanlı hem de strix gibi üst 1050ti kullandım. 500 tl etmesi gerekiyor sıfırı oda.

Diğer konu ise şu anda rx570 en üst serilerinden birisi olan red devil kullanıyorum. Uzun bir sürede bozulmadığı sürece değiştirmem. 1080p de bana bütün oyunlarda yeterli geliyor.
  • 1050 ti'ı 700 liraya alırken rx 570 2100 liraydı o yüzden peynir ekmek gibi sattı sadece iyi olduğunu zanneden yok rx 570ten
  • İlk çıktığı zamanlar kendisinden de eski ve kıstas olarak görülen GTA 5'i high ayarlarda 50 fps'nin üstünde akıcı oynatabilen bir kart olarak ün kazandığı için bence böyle bir şöhrete kavuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 2 Nisan 2020; 18:25:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lofer_freud

1050Ti az yakar çok kaçar dostum. Ucuzdur. Sen RX570 i satana kadar 1050Ti 2 kere satılır. 1050Ti alınca power supply destekler mi diye düşünmezsin bile. Fansız modelleri bile var. Al, tak, kullan. Isınmaz, koca odayı ısıtmaz. Low profili vardır, çift fanlı modeli vardır. Tek sorun çıkartacağı yer, çok şanssızsanız coil whine :)
    1050ti nettir, düzdür.
    fantastik fikirler, ilginç söylemler...
  • Tamamen kart yokluğundan kaynaklı 1050ti satıldı. Rx 570 çok daha iyi bir kart fakat madencilik muhabbetine bulunuyordu pazarda. Olan da fahiş fiyattan satılıyordu. Nvidia fanı olanlar dışında rasyonel kimse 1050ti almaz 2020 yılında 😁 daha ucuz daha iyi kral var sonuçta 😎 rx 570 🥇

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • çıktığında f/p bi karttı ama miadını doldurdu tabii. anlı şanlı 1080ler bile bitti.

• gtx 1050 ti diyince akla,

hemen onu adi gelir,

mesut civik mesut civik :)

• 1050 2gb düz modelini internet cafe sahibi abi 450tl ye aldı ti modeli ile arasında 50 tl fark vardı anlıcan
    ben ozmaanlar kredi kartı kullanmadıgım için abiye 525tl vermiştim bir adet bana msı 1050ti gamingx cekmişti ilk cıktıgı gunler webden al sitesinden almıstık anlıcagınız power girişi derdi psu derdi yettimi yetmedimi derdi yok tu ve bu kart ozamanlar 500tl idi gta5 ultrada 1080p de 60 70 arası veriyodu boş yapmayın 500tl lik bir kart için 1080p 60 fps bu serisi cıkana millet fps ne oldugunu bilmiyodu bos bos konusuyo suanda millet
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    undervolt ayarlarını atarmısın hocam.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.