Şimdi Ara

1080-720p mkv filmlere nasıl altyazı gömülür

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
7.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar filmlere altyazı ekleyebiliyorum ama kalıcı nasıl yapılır bilmiyorum yardım edermisiniz

• Mkvtoolnix programı ile altyazıyı filme ekleyebilirsin.
  • iyi güzelonuda denedim ben..ama srt dosyası gözükmüyor tvde oynatınca...
    farklı bir uzantıya cevirmek gerekiyor galiba...
  • Altyazı gömmene ne gerek varki. Altyazı dosyasıyla filmin adını aynı yap. Direk izle.
  • Eğer altyazıyı görüntüye dahil etmek istiyorsanız, yani asla devredışı bırakılamayacak şekilde olsun istiyorsanız, Avisynth ile altyazıyı filme entegre edip kaynak görüntü olarak baz alırsınız, sonra herhangi bir encoder ile riplersiniz yeniden.

Basit bir iş değil ancak araştırırsanız yapabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Eğer altyazıyı görüntüye dahil etmek istiyorsanız, yani asla devredışı bırakılamayacak şekilde olsun istiyorsanız, Avisynth ile altyazıyı filme entegre edip kaynak görüntü olarak baz alırsınız, sonra herhangi bir encoder ile riplersiniz yeniden.

Basit bir iş değil ancak araştırırsanız yapabilirsiniz.

Evet onaylıyorum.
    MSN bak biraz iki dk. işimiz var.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: NéGRo

mkvtoolnix
    http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/win32/

bu programı nasıl kullanabilirim indirdim ama bişey anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: koçari

iyi güzelonuda denedim ben..ama srt dosyası gözükmüyor tvde oynatınca...
    farklı bir uzantıya cevirmek gerekiyor galiba...

filmi dvd'ye yazdrıp tv'de izliyorsan altyazı gözükmemesi normal pcyi tvye bağlayıp izlersen sorun yok mkvtoolnix altyazıyı filme entegre etmiyor çünkü
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpcan100

quote:

Orijinalden alıntı: NéGRo

mkvtoolnix
    http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/win32/

bu programı nasıl kullanabilirim indirdim ama bişey anlamadım

PM olarak link attım orda resimli anlatım olarak mevcut yapamazsanız yardımcı olmaya çalışırım ama kullanımı zaten basit

• MKVToolNix yani MKVMerge, kalıcı altyazı gömmez, srtyi matroska içine dahil eder sadece.

Altyazıyı görüntünün bir parçası haline getirecekseniz filmi yeniden encode etmelisiniz.
  • quote:

MKVToolNix yani MKVMerge, kalıcı altyazı gömmez, srtyi matroska içine dahil eder sadece.

Altyazıyı görüntünün bir parçası haline getirecekseniz filmi yeniden encode etmelisiniz.

filmi nasıl encode edebiliriz
  • Yukarda belirttim işte, Avisynth + Megui kurup, avisynth ile altyazıyı görüntüye dahil edip, Meguinin dahili x264 encoderi ile tekrar ripleyeceksiniz.

720p, 1080p bir filmi yeniden encode etmek, 2 çekirdekli bir işlemcide 10-12 saat sürer eğer kalite kaybı fazla olmasın derseniz.
  • quote:

Yukarda belirttim işte, Avisynth + Megui kurup, avisynth ile altyazıyı görüntüye dahil edip, Meguinin dahili x264 encoderi ile tekrar ripleyeceksiniz.

720p, 1080p bir filmi yeniden encode etmek, 2 çekirdekli bir işlemcide 10-12 saat sürer eğer kalite kaybı fazla olmasın derseniz.

süre önemli değilde ben bu dediklerini yapamam bu programları kullanamam yani resimli anlatım olsa yaparımda onuda nerden bulucam
  • ben format factory kullanıyorum genelde. filmi avi izliyorum. sonra filmi arşive ekleyeceksem mkv ye çeviriyorum. mkv ye çevirirken altyazı ile film dosyasını aynı isimde kaydetmişsen otomatik altazıyı filme gömüyor.
  • quote:

MKVToolNix yani MKVMerge, kalıcı altyazı gömmez, srtyi matroska içine dahil eder sadece.

Aldığım bilginin başkalarına da ulaşması için yazıyorum. Öncelikle teşekkürler.

Arkadaşlar DLNA veya MEDiA SERVER üzerinden LG veya diğer Tv'ler ile video oynattığınızda malesef altyazıları DLNA olarak çekemiyor. DLNA böyle bir özellik barındırmıyor. Bunu aşmanın tek yolu MKV dosyasının içine altyazıyı yüklemek. Bu filmin çözünürlüğünü veya bir şeyini bozmuyor. Aynı cebine koyup göndermek gibi oluyor.

Ben bunu sadece LG tv ile denedim ve başarılı oldu.

Google'dan gelenlere selamlar :) Ben çok aradım ama bu şekilde net açıklayan bir cümle ile karşılaşmadım.

• Filme altyazı gömme uzun bir iştir. Filmi tekrardan riplemen lazım. Tabi riplerken nasıl ripleyecegini, ripleyecegin programı ripte nasıl özellikler kullacagini bilmen lazım. Bence usb li DVD çalar alıp öyle izlemeniz. Bir filmi riplerken yukarıda yazdıklarımı öğrenip rip yapmanız lazım. Sadece rip yapmak bile saatler sürer

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu konu 6 yıl sonra hortladı.. Ama kesin bilgi yok.. Bu çok basit ve 1 dk. Sürecek iş (mkvtool ile) şunu Anladım ki bilsin.. bilmesin herkes birşey yazmak istiyor.... Nasılsa okuyanda bilmiyor muhabbeti..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.