Şimdi Ara

1080 ve G sync olmayan 144 hz Monitör Uyumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gtx 1080 ekran kartı kullanmaktayım 144 hz mönitör almayı dusunuyorum ancak g sync modeller cok pahalı kırılma ya da takılma sorunu yasar mıyım güncel oyunlarda ortalama 85 fps oynatsa v sync kapalı durumda göze cok batar 60 hz monitörde ki gibi yoksa 85 fps olması akıcı oyun deneyimi sağlar mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Herhangi bi takilma hissetmezsin. fps 60 civarina duserse zaten 60hz monitor kullaniyormussun gibi oluyor.tabi daha once gsync ozellikli bi monitor kullandiysan isler degisebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • burada onemlı olan v sync kapalı olacak kı max fps yi görebilmek 85 fps civarı oynatsa monıtorun sağladıgı tazeleme hızını yakalayamayacagım ıcın o anki performans nasıl olur kırılmalar cok hissedilir mi acaba dusuk fps de sıkıntı buyuk ancak 80 fps cıvarında o sıkıntı göze cok batar mı
  • Anladim iste bende batmaz diyorum.fps 100 den 50 ye falan anlik keskin dusus yapmaz ise sorun yok.80 90 fps gayet akici.60 fps ye gore farkli oldugunu goreceksin.

• eyvallah hocam tecrube edemedıgım ıcın tam emın olamıyorum ama g sync cok pahalı artık bu sekılde alıcam sanırım
  • Zamanında GTX 1080 ile g-sync destekli ASUS PG258Q 240Hz kullandım şimdi ise free-sync destekli Viewsonic XG2402 144Hz kullanıyorum aradaki yenilme hızı dışında pek fark hissetmedim. 240 Hz deneyemi gerçekten farklıymış yalnız. G-sync teknolojisi insanların verdiği paranın karşılığını aldım diyebilmek için gereksizce abartılıyor. G-sync teknolojisi neymiş diye anlamak için oyun oynamayı bırakıp sadece aradaki farka odaklanmak lâzım.

• -dehşet- kullanıcısına yanıt
    Freesync nasıl peki hani olmasada olurmu elimde monitör var fakat Amd kart yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 144Hz panelde 144FPS altında kaldığın sürece yırtılma olmaz. Ne zaman 145 FPS ve üstü dedin o zaman yırtılma başlar.

He bir de işlemcin kötü değilse 1080 ile kolay kolay 120 FPS altına düşeceğin oyun yok.
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    İki teknolojide sonuç olarak aynı işlevi görüyor. Sadece uygulama yöntemleri farklı. AMD herhangi bir modüle ihtiyaç olmadan direkt VESA standardı üzerinden bu teknolojiyi desteklerken; NVIDIA sırf kendi ekosistemini yaratmak için bir modül üzerinden bu desteği veriyor. NVIDIA istese şimdi bile geçmişe dönük olarak ekran kartlarına Free-Sync desteği verebilir. G-Sync tamamen zorlama bir teknoloji aynı Physx gibi. Sorunuza gelirsek evet Free-Sync de olmasa da olur bir teknoloji. Ha olursa kötü olmaz ama özellikle Sync teknolojisi için ekran kartı ve monitör seçimi yapılması, bunun için fazladan para verilmesi bence gereksiz.
  • g-sync yerine sürücü içinde dikey senkronizasyon ayarını hızlı yapabilirsin.fast sync teknolojisi gsync'in yazılımsal olanı ve gayet iyi.vsync kapatsan bile 144 fps'yi geçsen bile yırtılma olmaz.
  • 3.6 ghz tek çekirdek, 3.2 ghz 4 çekirdek 6820hk işlemci, 1800mhz+ GTX 1070 kartlı, 1080p 120 hz ekranlı bir dizüstü pc kullanıyorum, çoğu oyunda 80-100 fps alıyorum. G sync açık ve kapalıyken arada fark göremedim. Dirt rally, ETS2, GTA V, Assetto Corsa gibi oyunlar oynuyorum. Ara sıra DSR, AF, MSAA falan kökleyip oyun testi yaptığım oluyor, 50-70 fps arası alıyorum, o hızlarda G sync açtığımda faydasını görebiliyorum. Eğer 1440p'de ultra ayar açmayacaksanız G sync düşünmeyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.