Şimdi Ara

60 Hz Monitörü 75 Hz Olarak Kullanmak:)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
3
Favori
26.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İmzamdaki monitörü 60 hzden 75 hze çıkarabiliyorum.Bunu EVGA nın programında pixel clock ile yada Nvidia Denetim Masasından sadece tazeleme hızını 75 yaparakta yapabiliyoruz.Oyunlarda bu profili kullanıp diğer zamanlarda ise yine standart ayarlara dönüyorum.Acaba sürekli 75 hz kullanmak bir süre sonra monitörü iflas ettirebilir mi yoksa sorun çıkarmazsa böyle kullanacağım bendeki monitör takoz çıkmadı %25 oc oluyor

Bu arada hatırlatmak amacıyla video ekliyorum.

• hemen deniyorum iki tane samsung full hd monitor var.bakalım kaç hz olucaklar
  • quote:

Orijinalden alıntı: mur88

İmzamdaki monitörü 60 hzden 75 hze çıkarabiliyorum.Bunu EVGA nın programında pixel clock ile yada Nvidia Denetim Masasından sadece tazeleme hızını 75 yaparakta yapabiliyoruz.Oyunlarda bu profili kullanıp diğer zamanlarda ise yine standart ayarlara dönüyorum.Acaba sürekli 75 hz kullanmak bir süre sonra monitörü iflas ettirebilir mi yoksa sorun çıkarmazsa böyle kullanacağım bendeki monitör takoz çıkmadı %25 oc oluyor

Bu arada hatırlatmak amacıyla video ekliyorum.

eski 1280x1024 monitörümü 60@75 kullanıyodum sıkıntı olmadı.

• Denemek ıstıyorum ama korkuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendine eziyet etme hacim. milyarlik sistem kullaniyon biliyorum. al bi 120 hzlik monitor. ekran kaartinda rahatlasin sende

• quote:

Orijinalden alıntı: iceman_54

kendine eziyet etme hacim. milyarlik sistem kullaniyon biliyorum. al bi 120 hzlik monitor. ekran kaartinda rahatlasin sende

Ekran kartı rahat hocamda 120 hzler şu anlık beni aşıyor malum bayramdan çıktık gerisi anlaşılmıştır umarım.Eziyet değilde sadece merak monitörüm sistemin en ucuz parçası haliyle diğerlerine yetiştirme çabasındayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abazzers

hemen deniyorum iki tane samsung full hd monitor var.bakalım kaç hz olucaklar

Sonucu paylaşırsan sevinirim hocam hepsinde mi böyle anlamış oluruz.Bu samsung ürünleri oc işinde çok başarılılar gerçekten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    50-55" 100 Hz, TV tavsiyesi
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Amd kartlardada işe yarıyor mu? nasıl yapıyoruz amd kartlarda :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: emmre129

Amd kartlardada işe yarıyor mu? nasıl yapıyoruz amd kartlarda :)

Hocam onu bilmiyorum ama ccc sanırım kartlardaki denetim masası ayar kısmı oradan bir bakının benzer şeyler çıkacaktır karşınıza.
  • Monitörün Hz donanımı ne kadarsa o kadar FPS alırsınız daha fazlasını gözle göremezsiniz boşa zaman kaybı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KeiranLee

Monitörün Hz donanımı ne kadarsa o kadar FPS alırsınız daha fazlasını gözle göremezsiniz boşa zaman kaybı

Bizde zaten o donanımı oc lemeye çalışıyoruz peki oyunlarda neden 75 fps alabiliyorum yine 60 kare üstüne çıkamamam lazım vsync açtığımda ama 75 fpsye sabitliyor vsync demek ki işe yarıyor.Sizin görüşünüz saygı duyarım ama boş bir uğraş değil buna katılmıyorum.
  • Frapsla 127 fps civarı alıyorum oyunlarda yarın vaktim olursa ss atarım

• quote:

Frapsla 127 fps civarı alıyorum oyunlarda yarın vaktim olursa ss atarım

Hangi oyunda o fpsleri alıyorsunuz her oyunda öyleyse size 120 hz monitör daha iyi olur
  • quote:

quote:

Frapsla 127 fps civarı alıyorum oyunlarda yarın vaktim olursa ss atarım

Hangi oyunda o fpsleri alıyorsunuz her oyunda öyleyse size 120 hz monitör daha iyi olur

Valla S.K.i.L.L diye online bir oyun var bir ayarı var bazen fps 600 leri buluyo

• Anladım iyiymiş.
  • quote:

Anladım iyiymiş.

işin bugu herhalde o sonuçta 60 tan sonrasını gözle farkedemiyorsunuz

• 75Hz çıkarırsak , monitöre ne gibi bir zarar verebilir ki ??

Edit:Amd kart kullanıyorum , bu işlemi bu programla uygulayabilirmiyiz yada programsız herhangi bir yerden yapabiliyormuyum ? hd7870xt kullanıyorum, Monitör samsung 23'' s23b350

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Garp -- 19 Ekim 2013; 4:22:42 >
  • Bendede philips led 60 hz monitor var. Sistemi degistirdim..saphirre radeon hd6790 ile 1920#1080 hd ayarinda 75 hzde kullaniyorum 2 aydir. Bir sikinti yasamadim.ustelik oto ayarda

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: iceman_54

kendine eziyet etme hacim. milyarlik sistem kullaniyon biliyorum. al bi 120 hzlik monitor. ekran kaartinda rahatlasin sende

Ekran kartı rahat hocamda 120 hzler şu anlık beni aşıyor malum bayramdan çıktık gerisi anlaşılmıştır umarım.Eziyet değilde sadece merak monitörüm sistemin en ucuz parçası haliyle diğerlerine yetiştirme çabasındayım.

ohoo 780 e crt monitor mu takiyon hacim :-) sen su anda tam anlamiyla o ekran kartinin tadini alamiyosun bana gore... hatta soyle birsey yapariz, sen asusun 144 hz lik monitorunu alirsin, fark gorursen pm atarsin :-)

• Benim monitör hem 60 hem 75 hz (???!!! biri açıklasa iyi olur oyunlarda ikisini de seçebiliyorum).Mesela Bf 3 oynarken 75 hz yapıp vsync açarsam akıcı olmuyor,sağa sola dönerken sanki anlık takılmalar yapıyor çok değil ama fark ediliyor.60 hz yapıp vsync açarsam tamamen akıcı yağ gibi akıyor oyun Sebebini hala bulabilmiş değilim.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.