Şimdi Ara

60 Hz Monitörü 75 Hz Olarak Kullanmak:) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
3
Favori
26.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    144 hz bir monitör ile o ekran kartı ne kadar güncel kalabilir ki ? + Fps belli bir miktarın altına düşünce sorun yaratıyor Ultra ayarlarda falan o fps'leri alması zor değil mi ?

Şimdi diyebilirsin O zaman hz düşürür daha sonra yetmeyince v.s şuan bile yetip yetmeyeceği tam olarak kesin değil bence

120 hz veya 144 hz bir monitör kullanacak olsam 780 SLI gibi bir düzenekten aşağısını düşünmezdim.

Çünkü daha da oturmamış bir düzenek yani bence bu yüksek hz'li monitörler Bazı güncel oyunlarda sorun yaşayanlar vardı bu konu ile ilgili forumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocheBobois -- 19 Ekim 2013; 10:59:03 >
  • Dostum, bakalım nasıl geri dönüşler alacaksın.
  • bende deneyeceğim nasıl olacak bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: iceman_54

quote:

Orijinalden alıntı: mur88

quote:

kendine eziyet etme hacim. milyarlik sistem kullaniyon biliyorum. al bi 120 hzlik monitor. ekran kaartinda rahatlasin sende

Ekran kartı rahat hocamda 120 hzler şu anlık beni aşıyor malum bayramdan çıktık gerisi anlaşılmıştır umarım.Eziyet değilde sadece merak monitörüm sistemin en ucuz parçası haliyle diğerlerine yetiştirme çabasındayım.

ohoo 780 e crt monitor mu takiyon hacim :-) sen su anda tam anlamiyla o ekran kartinin tadini alamiyosun bana gore... hatta soyle birsey yapariz, sen asusun 144 hz lik monitorunu alirsin, fark gorursen pm atarsin :-)

Hacım led monitör kullanıyorum hem 144 hz monitörede tek 780 yetmez.Bence senin denemen daha sağlıklı olur nasıl olsa elinden baya kart geçti değil mi farkı daha iyi görürsün.Pm i senden bekliyoruz.Monitöründe kartında zevkini fazlasıyla alıyorum hacım fazlasına hiç gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 19 Ekim 2013; 11:51:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: D.Garp

75Hz çıkarırsak , monitöre ne gibi bir zarar verebilir ki ??

Edit:Amd kart kullanıyorum , bu işlemi bu programla uygulayabilirmiyiz yada programsız herhangi bir yerden yapabiliyormuyum ? hd7870xt kullanıyorum, Monitör samsung 23'' s23b350

Paneli bozabilirsin sonuçta işlenebilenden daha fazla pixel clock alacaksın buda bir zaman sonra ekranda bozulmalara yol açabilir bunlar tahminlerim ama neye yol açabileceğini bende kestiremiyorum.

• Getirisi oluyor mu ki 75 Hz'in?
    Eski monitörüm 1440x900 75 Hz idi şu anda 1080p 60 Hz kullanıyorum. Akıcılık tespitinde dikkatliyimdir ama herhangi bir fark hissetmedim geçişte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Getirisi oluyor mu ki 75 Hz'in?
    Eski monitörüm 1440x900 75 Hz idi şu anda 1080p 60 Hz kullanıyorum. Akıcılık tespitinde dikkatliyimdir ama herhangi bir fark hissetmedim geçişte.

Kartınız sabit 75 frame çizebilecek güçteyse getirisi olacaktır yok 60 fpsin bile altında performans veriyorsa gerek kalmaz bu işleme.75 ile 60 arasındaki fark 75 ile 120 arasına göre daha çok hissedilir.

• Bende de Philips 170s diye bi monitör var 8 9 senedir hala kullanıyorum. Bende 1 2 ay önce farkettim Nvidia denetim masasında 75Hz seçeneği vardı onu yaptım. LOL'de sabit 60fpsde oynarken şuan sabit 75te oynuyorum ama pek fark yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Negat1ve

Bende de Philips 170s diye bi monitör var 8 9 senedir hala kullanıyorum. Bende 1 2 ay önce farkettim Nvidia denetim masasında 75Hz seçeneği vardı onu yaptım. LOL'de sabit 60fpsde oynarken şuan sabit 75te oynuyorum ama pek fark yok

Hocam oyununa görede değişir bir bf3 multıde deneyin bakalım ne değişecek.Kimi oyun 30 fps de akıcı gelir(crysis serisi)kimiside 100 fpsde dahi akıcı gelmez oyun tabanıda bu durumu etkiliyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Negat1ve

Bende de Philips 170s diye bi monitör var 8 9 senedir hala kullanıyorum. Bende 1 2 ay önce farkettim Nvidia denetim masasında 75Hz seçeneği vardı onu yaptım. LOL'de sabit 60fpsde oynarken şuan sabit 75te oynuyorum ama pek fark yok

Hocam oyununa görede değişir bir bf3 multıde deneyin bakalım ne değişecek.Kimi oyun 30 fps de akıcı gelir(crysis serisi)kimiside 100 fpsde dahi akıcı gelmez oyun tabanıda bu durumu etkiliyor.

Bilgisayarımın BF3'ü kaldırabilceğini sanmıyorum

• Önceki monitörüm Samsung'du ve 60 tan 75e çıkıyordu, sorunsuz kullanıyordum, şimdi Asus monitörüm var, 60'dan 66'ya çıkıyor, sorunsuz kullanıyorum, daha net/parlak oluyor görüntü
  • quote:

Orijinalden alıntı: konfigürasyonborusu

Önceki monitörüm Samsung'du ve 60 tan 75e çıkıyordu, sorunsuz kullanıyordum, şimdi Asus monitörüm var, 60'dan 66'ya çıkıyor, sorunsuz kullanıyorum, daha net/parlak oluyor görüntü

Daha net veya parlak olması imkansız çünkü bu görüntü kalitesini etkileyen bir şey değil. Plasebo etkisinde kalmışsın sen
  • quote:

quote:

quote:

quote:

kendine eziyet etme hacim. milyarlik sistem kullaniyon biliyorum. al bi 120 hzlik monitor. ekran kaartinda rahatlasin sende

Ekran kartı rahat hocamda 120 hzler şu anlık beni aşıyor malum bayramdan çıktık gerisi anlaşılmıştır umarım.Eziyet değilde sadece merak monitörüm sistemin en ucuz parçası haliyle diğerlerine yetiştirme çabasındayım.

ohoo 780 e crt monitor mu takiyon hacim :-) sen su anda tam anlamiyla o ekran kartinin tadini alamiyosun bana gore... hatta soyle birsey yapariz, sen asusun 144 hz lik monitorunu alirsin, fark gorursen pm atarsin :-)

Hacım led monitör kullanıyorum hem 144 hz monitörede tek 780 yetmez.Bence senin denemen daha sağlıklı olur nasıl olsa elinden baya kart geçti değil mi farkı daha iyi görürsün.Pm i senden bekliyoruz.Monitöründe kartında zevkini fazlasıyla alıyorum hacım fazlasına hiç gerek yok.

120 de israrciyim bak elimden gecti gecmesinede, %100 kullanamadim hatirlarsaniz. bilgisayar iside karmasik bir olay. parcalarin birbirini engellememesi lazim. acikcasi ben su an xl2420 yi hd 7870 le kullaniyorum, ve memnunum. bf3e ozel almistim zaten. online oynarken zaten ultraya almiyor isi bilen oyuncu, ultrada hersey acik oldugu icin dusmanda zor farkediloyor. bende bu yuzden cogunlukla low a yakin ayarlarda oynuyorum. gametime.maxvariablefps 121 komutuylada fpsle hzi birbirine kitliyorum. sonra baslasin eglence

• Turuncu Sakal kullanıcısına yanıt
    hahah güldüm, o zaman ingilizcen varsa google yap, belki anlarsın demek istediğimi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elite `

144 hz bir monitör ile o ekran kartı ne kadar güncel kalabilir ki ? + Fps belli bir miktarın altına düşünce sorun yaratıyor Ultra ayarlarda falan o fps'leri alması zor değil mi ?

Şimdi diyebilirsin O zaman hz düşürür daha sonra yetmeyince v.s şuan bile yetip yetmeyeceği tam olarak kesin değil bence

120 hz veya 144 hz bir monitör kullanacak olsam 780 SLI gibi bir düzenekten aşağısını düşünmezdim.

Çünkü daha da oturmamış bir düzenek yani bence bu yüksek hz'li monitörler Bazı güncel oyunlarda sorun yaşayanlar vardı bu konu ile ilgili forumda.

ama kardesim sen ultra ayarda her oyunu 144 hertz yada fps yenileme oraninda gormek istedigini soyluyorsun. boyle birseye tabiiki sli yada cfx duzenegiyle ulasabilirsin. olayin farkli bir boyutuda var insan gozu cok farkli grafik kalitesi yaninda akicilik, goruntu hizi yada ne dersen bunlarada duyarli konuyla alakali degil ama gtx 780 in bu kadar pahali bir ekran kartinin 1920.1080 p de bile 120 fps verememesi beni bazen sorduruyor tek ekrani sadece 120 karede oynatmak icin bile sli mi yapacagiz? neyse boyle ekipmanlar zaten ekseri dusuncesi bilgisayar gibi sinirli olmayan insana karsi yapilan karsilasmalarda asil fark koyuyor. cunku bu dunyanin yegane kurali kazanma kavrami icin hiz dir...

• Bu olayı uzun süredir uygulayan birisi olarak, önemli olanın Hz değeri olduğunu bir çok kere dile getirmişimdir.
    Kunu sahibi kardeşimizlede konuştuk daha önceden..

Oyunlarda, Filimler de Monitöre Kare sayısı olarak işlenir. bu işi bizler FPS kısa adı ile biliriz.
    Bu sayı bilindiği üzere ( FPS ) ne kadar yüksek/çok sayıda olursa o kadar akıcı olur gelen görüntü.

Oyunlarda yüksek FPS yakalayabilmek malesef güçlü bir sistem sayesinde olmaktadır.
    Kare sayısını arttırmak ve daha akıcı görüntü elde etmek için....

Peki ya Filmler.??

Filmler için güçlü bir sisteme ihtiyacımız olmaz. ihtiyacımız kadarını karşılaması yeterlidir.
    Yaygın olarak Max. 1920x1080p yani FuLL HD film izleriz genelde. Bu videoların'da gerekli sistem ihtiyacı olur.

Şimdi yüksek Hz değerlerine sahip ( Saniyede işleyebileceği kare sayısı, FPS ) monitör var ise filmi çok daha akıcı izleniz.
    Eğer Standart 60 Hz monitörünüz var ise Oyunlarınızda, filmleriniz de bu max. kare sayısına takılacağı için üstünü alamaz.
    Dolayısı ile filmlerde bulanmalar, hareketli sahnelerde ghosting sorunu dediğimiz netlik kaybı yaşanır.
    Oyunlarda ise vsync açık değilse ve daha yüksek FPS ( kare sayısı ) alsak bile yırtılmalar yaşanacaktır.
    Fazla gelen kareler işlenemeyeceği için arada kaynar gider..

Sonuç olarak, Yüksek Hz değerlerine sahip Monitör alabilecek olan var ise (120 Hz, 144Hz) kesinlikle düşünmesin.
    Filmlerinizi daha net ve keyifli izlersiniz. detay kaybı yaşmazsınız. Oyunlarınız 60 FPS bile olsa daha akıcı gelecektir göze.

Şuan yazılım ile 800Hz değer veren bir TV sahibi olarak, 60 Hz monitörün pişmanlığını yaşamaktayım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Elite `

ama kardesim sen ultra ayarda her oyunu 144 hertz yada fps yenileme oraninda gormek istedigini soyluyorsun. boyle birseye tabiiki sli yada cfx duzenegiyle ulasabilirsin. olayin farkli bir boyutuda var insan gozu cok farkli grafik kalitesi yaninda akicilik, goruntu hizi yada ne dersen bunlarada duyarli konuyla alakali degil ama gtx 780 in bu kadar pahali bir ekran kartinin 1920.1080 p de bile 120 fps verememesi beni bazen sorduruyor tek ekrani sadece 120 karede oynatmak icin bile sli mi yapacagiz? neyse boyle ekipmanlar zaten ekseri dusuncesi bilgisayar gibi sinirli olmayan insana karsi yapilan karsilasmalarda asil fark koyuyor. cunku bu dunyanin yegane kurali kazanma kavrami icin hiz dir...

Haklısın First Person Shooter tarzı oyunlarda Hz avantaj sağlar Ama tek 780 ile de high'da da 120 hz veya 144 hz bir monitör ile oynamanın pek mümkün , sağlıklı ve uzun soluklu olmayacağını düşünüyorum Eğer olsaydı Şahsen ben öyle bir monitör edinirim ilerleyen zamanlarda ve o ekran kartına verdiğimiz paraya da yazık olur yani.

Bir de sen diyorsun ultra ayarlarda Pardon da o ekran kartını alan kişi medium veya low'da mı oynamayı düşünecekti ? Ben kendi adıma konuşmadım orada.

Ama bana sorarsan ki sen hangi görüntü ayarlarında oynamayı tercih ediyorsun Aşırı ve yüksek aşağısında oynamayı tercih etmiyorum.

Ama söylediğim gibi first person shooter tarzı oyunlarda öncelik akıcılıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocheBobois -- 19 Ekim 2013; 16:47:16 >

• Programı indirdim configure dediğimde initalize error veriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: emmre129

Programı indirdim configure dediğimde initalize error veriyor

Nvidia kart kullanıyorsanız denetim masasından daha kolay ayarlayabiliyorsunuz.Yapmanız gereken çözünürlük kısmından özelleştir seçip ekran tazeleme hızını 75 e getirmek.Sonrasında test tıkladığınızda zaten olduysa testin başarılı olduğunu gösteren bir mesaj çıkar ve tamam diyerek profili kaydedersiniz.Sonrasında kaydedilen profili seçip 75 hz tazeleme hızına geçmiş olursunuz.Kontrol için denetim masası görüntü seçeneklerinde monitör özellklerinde 75 hz gözükmesi gerekir.Ayrıca oyunlardada 1080p 60 hz yanında 1080p 75 hz seçili duruma gelir onu seçip vsync açarsanız fps niz 75 e sabitlenir.

• aklima geldi ben 60vs120 hertz monitor incelemesi yapayim burda millet in isine yarar.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.