Şimdi Ara

60 Hz Monitörü 75 Hz Olarak Kullanmak:) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
3
Favori
26.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mur88

quote:

Orijinalden alıntı: emmre129

Programı indirdim configure dediğimde initalize error veriyor

Nvidia kart kullanıyorsanız denetim masasından daha kolay ayarlayabiliyorsunuz.Yapmanız gereken çözünürlük kısmından özelleştir seçip ekran tazeleme hızını 75 e getirmek.Sonrasında test tıkladığınızda zaten olduysa testin başarılı olduğunu gösteren bir mesaj çıkar ve tamam diyerek profili kaydedersiniz.Sonrasında kaydedilen profili seçip 75 hz tazeleme hızına geçmiş olursunuz.Kontrol için denetim masası görüntü seçeneklerinde monitör özellklerinde 75 hz gözükmesi gerekir.Ayrıca oyunlardada 1080p 60 hz yanında 1080p 75 hz seçili duruma gelir onu seçip vsync açarsanız fps niz 75 e sabitlenir.

Nvidia kart kullanmıyorum amd 7870 kullanıyorum cccden baktığımda maksimum desteklenende 75 hz gözüküyor fakat seçtiğimde 1280x1080 çözünürlüğüne atıyor bir türlü ayarlayamadım sanırım amd kartlarda işe yaramıyor evga precisionx

• Hertz'i yükseltmek ne işimize yarar tam olarak, biri açıklayabilir mi?
  • Bu sayfaya bakarsanız anlayabileceğinizi düşünüyorum.

http://www.asus.com/Monitors_Projectors/VG248QE/

60Hz-144Hz farkını kısaca Monitör açıklamasında anlatılmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

Bu sayfaya bakarsanız anlayabileceğinizi düşünüyorum.

http://www.asus.com/Monitors_Projectors/VG248QE/

60Hz-144Hz farkını kısaca Monitör açıklamasında anlatılmış.

Anladım, teşekkürler. Peki ama ekran kartına daha fazla yük binmez mi böyle olunca?

• Hayır binmez. ama bu yüksek değerleri alabilecek bir Ekran kartı da olması gerekiyor.
  • benimki 85 hz. de oluyor sorunsuz ama yemedi yapmak. ne bilim içim rahat etmiyor sonra monitör elimizde kalmasın

edit: evet 85 hz de 5dk sonra görüntü gitti stabil değilmiş. ama 75 hz de sorun çıkarmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 19 Ekim 2013; 22:55:49 >
  • iki monitor de 75 hz de sorunsuz çalıştı, teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

Bu olayı uzun süredir uygulayan birisi olarak, önemli olanın Hz değeri olduğunu bir çok kere dile getirmişimdir.
    Kunu sahibi kardeşimizlede konuştuk daha önceden..

Oyunlarda, Filimler de Monitöre Kare sayısı olarak işlenir. bu işi bizler FPS kısa adı ile biliriz.
    Bu sayı bilindiği üzere ( FPS ) ne kadar yüksek/çok sayıda olursa o kadar akıcı olur gelen görüntü.

Oyunlarda yüksek FPS yakalayabilmek malesef güçlü bir sistem sayesinde olmaktadır.
    Kare sayısını arttırmak ve daha akıcı görüntü elde etmek için....

Peki ya Filmler.??

Filmler için güçlü bir sisteme ihtiyacımız olmaz. ihtiyacımız kadarını karşılaması yeterlidir.
    Yaygın olarak Max. 1920x1080p yani FuLL HD film izleriz genelde. Bu videoların'da gerekli sistem ihtiyacı olur.

Şimdi yüksek Hz değerlerine sahip ( Saniyede işleyebileceği kare sayısı, FPS ) monitör var ise filmi çok daha akıcı izleniz.
    Eğer Standart 60 Hz monitörünüz var ise Oyunlarınızda, filmleriniz de bu max. kare sayısına takılacağı için üstünü alamaz.
    Dolayısı ile filmlerde bulanmalar, hareketli sahnelerde ghosting sorunu dediğimiz netlik kaybı yaşanır.
    Oyunlarda ise vsync açık değilse ve daha yüksek FPS ( kare sayısı ) alsak bile yırtılmalar yaşanacaktır.
    Fazla gelen kareler işlenemeyeceği için arada kaynar gider..

Sonuç olarak, Yüksek Hz değerlerine sahip Monitör alabilecek olan var ise (120 Hz, 144Hz) kesinlikle düşünmesin.
    Filmlerinizi daha net ve keyifli izlersiniz. detay kaybı yaşmazsınız. Oyunlarınız 60 FPS bile olsa daha akıcı gelecektir göze.

Şuan yazılım ile 800Hz değer veren bir TV sahibi olarak, 60 Hz monitörün pişmanlığını yaşamaktayım.

Katılıyorum. 60'tan 75'e çıkış algılanabilir bir fark yaratıyor. 23.9 FPS filmlerde ben fark beklemezken daha akıcı bir görüntüyle karşılaştım. AMD/ATI kullanıcıları için Hz yükseltmesi aşağıdaki linkte anlatılmış:

http://hardforum.com/showpost.php?p=1038342324&postcount=6

• Her monitörün tazeleme hızını bu şekilde yükseltemezsiniz. Size 75hz olduğunu söyler ancak frame düşürür. Frame kaybı yaşarsınız. Ondan sonra oyunlarda "bu adam neden teleport oluyor" sorunu başgösterir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nament

Her monitörün tazeleme hızını bu şekilde yükseltemezsiniz. Size 75hz olduğunu söyler ancak frame düşürür. Frame kaybı yaşarsınız. Ondan sonra oyunlarda "bu adam neden teleport oluyor" sorunu başgösterir.

Evet zaten her monitörde bu olay olmuyor ancak 75 hz yapıp vsync açınca fps 75 ten aşağı düşmüyor yani herhangi kayıp söz konusu değil.Tabi sabit 75 frame çizen kartlarda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sürücüdenmi bilmiyorum ama CRU (Custom Resolution Utility) kullanarak 75Hz'e ayarladığımda kartın normalde boştaki olması gereken değerler değişiyor yani 60Hz'de boşta 300/150 iken 75Hz'de boşta 400/1050'de kalıyor, bilmiyorum artık sürücüdenmi üzerinde fazla durmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: F@ruk

Sürücüdenmi bilmiyorum ama CRU (Custom Resolution Utility) kullanarak 75Hz'e ayarladığımda kartın normalde boştaki olması gereken değerler değişiyor yani 60Hz'de boşta 300/150 iken 75Hz'de boşta 400/1050'de kalıyor, bilmiyorum artık sürücüdenmi üzerinde fazla durmadım.

Bu konu yukarıda paylaştığım linte tartışılmıştı bir bakın isterseniz.
  • bende tv de kullanıyorum 75 de sürekli.umarım sıkıntı olmaz bu durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Team NINJA

bende tv de kullanıyorum 75 de sürekli.umarım sıkıntı olmaz bu durum.

Konuyu açtığım günden öncesinden bile 75 hz aldım monitörü bir şey olmadı.BF4 multıde kart nede olsa min 90 fps verdiği için vsync açtığımda sabit 75 fps ile oyunu oynamak çok akıcı geliyor 60 hz e göre.Yoksa karşıdakinin titremesi yüzünden başkasını vuruyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mur88

quote:

Orijinalden alıntı: Team NINJA

bende tv de kullanıyorum 75 de sürekli.umarım sıkıntı olmaz bu durum.

Konuyu açtığım günden öncesinden bile 75 hz aldım monitörü bir şey olmadı.BF4 multıde kart nede olsa min 90 fps verdiği için vsync açtığımda sabit 75 fps ile oyunu oynamak çok akıcı geliyor 60 hz e göre.Yoksa karşıdakinin titremesi yüzünden başkasını vuruyorum

1 haftadır araştırıyorum bu konuyu forumlarda adamlar 120 yapmışlar ben beceremedim 75 de çakılı kaldım 120 felan olsa süper olacak aslında ozaman vsyn açmaya gerek kalmaz hiç.

• 120 yapmak biraz zor gibi ama imkansız olmayabilir belki hdmı yerine dvı ile bağlantı yaparak 120 hz deneyebilirsin çünkü 120 hz gibi yüksek yenileme hızı için hdmı yerine dvı bağlantı yapılması gerektiğini duymuştum.
  • Benim cihazlar en fazla 71 hz'de stabil görüntü verebiliyor.
  • Az önce amd ccc den baktım zaten 75 hz de kullanıyormuşum ,vga dan bağlı olduğunda 1920x1080 de böyle fakat hdim dan bağlı iken 60ı geçemiyordu , bu arada sadece monitör değil , Samsung T22B300 HDtvmonitör aslında keskinlik vs biraz ayarlar yaptım video oynatıcı olarakda splash pro kullanıyorum hdim ile vga nın farkı farkedilemiyecek derecede az , hatta bazen hangisi daha iyi olduğu konusunda kararsız kalıyorum.
    Ekleme : Frapsla video oynatırken kontrol ettim 60 ı geçmiyor :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qdry -- 23 Kasım 2013; 14:16:34 >
  • Metro LL ve AC4 kabullenmiyo 75hz'i ama diğer oyunlarda işe yarıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mefrak

Metro LL ve AC4 kabullenmiyo 75hz'i ama diğer oyunlarda işe yarıyo

BF4 te mesela çok iyi işliyor ac3 te oluyordu hatta biraz önce baktım 75 fps ye sabitlemişti oyun ama ac4 hala iniyor metroda evet olmuyor ama 75 fpsde çok az görüyordum oyunda nede olsa metro
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.