Şimdi Ara

1080p görüntü alamıyorum!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle monitörüm şu:http://www.asus.com.tr/Display/LCD_Monitors/VE228H/ ve jasper bordlu [fw+rgh] xbox360ımı system settingsdeki ayarlardan 1080p yaptığımda görüntüde dalgalanmalar ve sürekli oyunda donmalar oluyor düğmeden kapatmak zorunda kalıyorum.Ordaki ayarlardan bütün olasılıkları denedim reference levels ayarlarının hepsini hdmı color space ayarı olarakda hepsini denedim ama 1080pde illaki donma sorunu oluyor.Ama 720pde hiçbir sorun olmuyor.Reference ayarını en yüksek yani expanded hdmı color space ayarını ycbcr709 yaptım hiçbir sorun yok ama neden 1080p de stabil kullanamıyorum.?Acaba hdmı kablom kalitesizde o yüzdenmi soru çıkarıyor.Kablo next uydu cihazı ile verilen 1.3 hdmı kablo 24k yazıyor.1080p kullanabilmek için ne yapmam gerek yardım ederseniz sevinirim.

• Ben kablodan olduğunu düşünüyorum, konsolla ilgili bir problem olsa 720p'de de stabil çalışmaması gerekir. Mümkünse başka bir kablo deneyin, sonucu yazın, olmadı başka olasılıklar üzerinde duralım.
  • VGA kablosu ile bağla konsolu monitöre. Sorun büyük ihtimal çözülecektir.
  • Vga da pc takılı ona takamam arkadaşlar dvı veya component kablosuyla bağlayabilirmiyim acaba bu monitöre?

Ayrıca farklı bir hdmı kabloylada denedim yine aynıydı şuan en son dashborda güncelledim 2.0.14719.0 bakalım test ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bir internet kullanıcısı -- 30 Mart 2012; 15:18:01 >
  • VGA switch al tek tuşla 2 VGA arasında geçiş yaparsın.
  • hdmi ile bağlantıda xbox' ın display menüsünde 1080p' den başka 1920*1080 çözünürlük ayarı çıkmıyormu. Normalde çıkması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: husmenus

hdmi ile bağlantıda xbox' ın display menüsünde 1080p' den başka 1920*1080 çözünürlük ayarı çıkmıyormu. Normalde çıkması lazım.

Değişik çözünürlükler çıkıyor ama1920*1080 diye yok 480p 720p 1080i 1080p 1024*768 vss..Çok saçma bi sorun ya oyunda dashbordda açılışta xbox logosunda heryerde donuyor.Ama 720pde hiçbir sorun yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Beyler o zaman benim monitör 1080p değil aklıma başka bişe gelmiyor valla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: matrax-38

Beyler o zaman benim monitör 1080p değil aklıma başka bişe gelmiyor valla.

evet 1080p değil gibi gözüküyor. Monitörlerde 720p, yada 1080p yerine 1280*720 yada 1920*1080 gibi çözünürlük seçeneklerini tercih edersen çok daha iyi görüntü alırsın. Xbox ın display ayarlarında 1366*768, 1440*900 yada daha yüksek hangisi varsa onlarda birini seç 720p' yi değil. böylelikle 1'e 1 pixell mapping yaparsın
  • Dashbordu en son sürüme güncelledim ve default ayarlarda 1080p, intermediate,auto 1 saat oynadım hiç sorun olmadı normalde 10 kez donması lazımdı.İnşallah düzelmiştir ya çok kötü bi sorun beyler 3knın gözünü seviyim 3k olursa kaldırır atarım gider ne olduğu bellidir ama bu sorun çok kötü.Oynadıkça gelişmeleri yazarım beyler yardım edenlere teşekkür ederim.
  • Olmadı sorun devam ediyor.Arkadaşlar yabancı forumlardan araştırdım 1080p modunda birçok kişide varmış bu sorun.
    (Xbox360 1080p freezing) diye googledan bakın birçok kişide var cevaplardada hep 720pde kullanın diyorlar.Rica etsem orjinal dashbordunuzdan system setting display setting hdtvsettingdan bi bakabilirmisiniz ayarlarınıza 1080p mi sizinki.Bakın bide 1080i var onuda demiyorum 1080ide donma olmuyor ama görüntü kötü geldi bana sadece 1080pde donuyor.Yani kısacası pc monitörüne hdmı ile bağlayıp 1080p modunda sorunsuz kullanan varmı içinizde?
  • ben ilk aldigim da samsun t260 hd monitorumde denedim bir donma problemi ile karsilasmadım suan icin zati projeksiyonum ile internet cafe havasında oynuyorum projeksiyon ile oyun ayrı bir dunya oyle birak 26 inci 55 inc samsung led tv var bi projeksiyonla bir kere oyna 55inc tv 37 ekran gibi geliyor vallahi :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodonblood -- 10 Nisan 2012; 23:01:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.