Şimdi Ara

1080p Monitöre gerek var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba. Şu anda LG 19M85 Led monitör kullanıyorum. Çözünürlüğü 1366x768 yani 768p . Oyun oynarken uzaklardaki teller , yol çizgileri , direkler gibi ince objeler pikselleştiği için her oyunda Anti-Aliasing full oynuyorum. Bu durumdan bıktım. Şu son günlerde GTA 5 oynarken AA full olmasına ragmen yinede pikselleşmeler belli olduğu için ve ekran kartına büyük bir yük bindiği için 1080p bir monitöre geçmeyi düşünüyorum. 1080p bir monitörde şu ana kadar hiç deneyimim olmadı. Alırsam 350-400 TL arası bir monitör alacağım. Sorum şu ; alacağım monitörde oyun oynarken AA kapalı olsa bile pikselleşmeler belli olur mu ? Rahatsız eder mi ? Cevaplarınızı bekliyorum.

• Oyun oynamayi seven birisiniz sanirsam eget ekran kartiniza guveniniz tamsa lara biriktirip guzel bir 2k cozunurkuklu monitor almanizi oneririm 1080p de bile oyun oynamak can sikici olmaya basladi. 22 inc ekranda 1080p cozunurluk 100 ppi civari bir deger veriyor sahsen beni rahatsiz ediyor artik (telefonlarimizda 300-400 ppi a alisinca piksel gormek sinir bozucu oluyor)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartım GTX960 yani yetmez 2K çözünürlüğe :D neyse düşüneyim o zaman
  • Pikselleşme olur yine AA açık oynamalısın. Ben 1280*1024'lük monitör kullanıyorum, GTA 5'i açmak istemiyorum bu çözünürlükte bitmesin oyun diye
  • melokaya M kullanıcısına yanıt
    Büyük fark olur arada. Lakin, yine de AA açmadan olmuyor. 2X kafi genelde.

Sıfır kırılma için 1440P bile yeterli gelmiyor. 2880P'yi gördükten sonra hele de, 1440P gözümden düştü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fakat cozunurluk arttikca web sayfalari iskence oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Fakat cozunurluk arttikca web sayfalari iskence oluyor.

neden ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • melokaya M kullanıcısına yanıt
    Sağ sol boş kalıyor çoğunlukla 1024x768 ' e göre düzenlendiği için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melokaya

quote:

neden ?

Sayfanın yarısı boş oluyor. Yanlar yani.

• quote:

+1 çok haklısınız. Ben laptop ta ilk defa 1080p ekran kullandığımda web deki yazılar falan gözüme çok küçük gelmişti. İnternet siteleri artık 1080p ve daha üstü çözünürlüklere göre düzenlenmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melokaya

Öncelikle merhaba. Şu anda LG 19M85 Led monitör kullanıyorum. Çözünürlüğü 1366x768 yani 768p . Oyun oynarken uzaklardaki teller , yol çizgileri , direkler gibi ince objeler pikselleştiği için her oyunda Anti-Aliasing full oynuyorum. Bu durumdan bıktım. Şu son günlerde GTA 5 oynarken AA full olmasına ragmen yinede pikselleşmeler belli olduğu için ve ekran kartına büyük bir yük bindiği için 1080p bir monitöre geçmeyi düşünüyorum. 1080p bir monitörde şu ana kadar hiç deneyimim olmadı. Alırsam 350-400 TL arası bir monitör alacağım. Sorum şu ; alacağım monitörde oyun oynarken AA kapalı olsa bile pikselleşmeler belli olur mu ? Rahatsız eder mi ? Cevaplarınızı bekliyorum.

Bu zamanda 1080p tabiki çok gerekli.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.