Şimdi Ara

11.Sınıf Nasıl Çalışmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar 11.sınıfa gidiyorum okulum sbs sistemiyle 440 puanlarda alan bir okuldu iyi de değil kötü de değil..Fen bilimlerine gidiyorum orada haftalık denemelerimiz var fizikte genel olarak ilk 10 a kimyada ilk 200 biyolojide ilk 100-150 arasında oynuyor sonuçlar mat ve geometri için bu durum geçerli değil toplam 5-6 bin kişi giriyor gerçi sınava ama öğretmenler fen netlerini beğeniyorlar.

Ygs konusunda kimya fizik ciddi ciddi hatırlıyorum biyoloji mantık sorularının mantığını hatırlıyorum ancak ezber sorularının %70 i gitti diyebilirim.Matematik okulda da aynı şekilde dershanede de çalıştığım zaman çalışmak derken maalesef son gece sistemi sonuçlar iyi geliyor fen derslerine serviste baksam bile gerek okul gerek dershanede sonuçlar iyi geliyor.

Sıkıntım şu ben ygs'yi yaz tatilinde hallederim diye düşünüyordum ama birçok kişi halledemezsin çok fazla konu var diyorlar ve maalesef mantıklı gelmeye başladı.O yüzden matematiğe hafif başlayayım diyorum bu arada en kötü dersim geometri onu nasıl halledebilirim bilmiyorum.Sınav sisteminde fen derslerinin iyi olması tabi önemli ama geometri matematik olmadan hiçbir değeri yok.

Siz geçmişe dönebilseniz nasıl çalışırdınız veya şu an 12.sınıf olupta netleri iyi olan varsa 11de nasıl çalışıyordu söyleyebilir mi?

Son olarak kendinizi nasıl motive ettiniz ben sanki bir meslek bulsam baya motive olurum gibime geliyor ama bir türlü sevebileceğim bir meslek bulamadım açıkçası motivasyonumu sağlayan şeyin(12.sınıfta) korku olmasını istemiyorum.

Okuyupta yorum yazanlara şimdiden çok teşekkür ederim

• Feni yapan matematik geometri de yapar benim tahminim. Sıkıntı varsa çalışmama kaynaklıdır. Geometride çok sıkıntı yaşayanlar olmasına rağmen bir o kadar da "bulmaca gibi" deyip çözen var. Eline kalemi almakla ilgili bütün durum. Yazın Lys dönemidir bence. Bu yüzden en azından Ygs Matematik ve Geometri bitmeli. 11'de Geometri tamamen bitirilmeli hatta. Çünkü 12'de bir şey yok. Son sene halledilemez zaten. Kimya ve Biyoloji son sene de hallolur ama 11'de zaten halletmiş olmak avantaj tabi. Fizik için yorum yapamayacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adenozintetrafosfat

Feni yapan matematik geometri de yapar benim tahminim. Sıkıntı varsa çalışmama kaynaklıdır. Geometride çok sıkıntı yaşayanlar olmasına rağmen bir o kadar da "bulmaca gibi" deyip çözen var. Eline kalemi almakla ilgili bütün durum. Yazın Lys dönemidir bence. Bu yüzden en azından Ygs Matematik ve Geometri bitmeli. 11'de Geometri tamamen bitirilmeli hatta. Çünkü 12'de bir şey yok. Son sene halledilemez zaten. Kimya ve Biyoloji son sene de hallolur ama 11'de zaten halletmiş olmak avantaj tabi. Fizik için yorum yapamayacağım.

geometriyi yapamamam konusunda hocalarımda aynı şeyleri söylüyor ama gerçekten çok zor kendimi aptal gibi hissediyorum bazen diyorum uğraşayım olacak 1 saat uğraştığım soruyu adam tek çizikle bitiriyor ya bütün hevesiniz kaçıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Midlaners Creed

quote:

Orijinalden alıntı: Adenozintetrafosfat

Feni yapan matematik geometri de yapar benim tahminim. Sıkıntı varsa çalışmama kaynaklıdır. Geometride çok sıkıntı yaşayanlar olmasına rağmen bir o kadar da "bulmaca gibi" deyip çözen var. Eline kalemi almakla ilgili bütün durum. Yazın Lys dönemidir bence. Bu yüzden en azından Ygs Matematik ve Geometri bitmeli. 11'de Geometri tamamen bitirilmeli hatta. Çünkü 12'de bir şey yok. Son sene halledilemez zaten. Kimya ve Biyoloji son sene de hallolur ama 11'de zaten halletmiş olmak avantaj tabi. Fizik için yorum yapamayacağım.

geometriyi yapamamam konusunda hocalarımda aynı şeyleri söylüyor ama gerçekten çok zor kendimi aptal gibi hissediyorum bazen diyorum uğraşayım olacak 1 saat uğraştığım soruyu adam tek çizikle bitiriyor ya bütün hevesiniz kaçıyor

Hemen git bi Fem Geo YGS Simetri kap gel.

Türkiyenin en iyi liselerinden birindeyim ve şuanda tüm sınıf deli gibi bu kitabı çözüyoruz. Bence yararı olur.

• ben de 11.sınıfım ve ben de geometride öyleyim temel bi kitap bizi daha iyi mi yapar acaba
  • bende matematik vadisimi ne var hocam bunu bitirsen geometrin baya gelişir dedi herşeyi çok ince ayrıntıyla anlatıyor kitap ama 600 sayfa bu yayını deneyen var mı gerçi piyasadan kaldırılmış ama?
  • hiç duymadım açıkçası onu
  • bide tecrübeli büyüklerim bilgisayar oyunuyla sınavlara nasıl bakıyorsunuz? ikisi bir arada yürürmü birde gerçekten kaçar saat çalıştınız benim şimdiye kadar gördüğüm bütün rehber hocaları çok ilgisiz hemen işi bitireyim peşinde bana sen bilgisayar oyna öylede yaparsın demesini beklemiyorum ama en azından şöyle şöyle yap diyebilecek bir büyüğümüz var mı?Gerçekten bunu merak eden en az 50 kişi tanıyorum bu forumdanda bir o kadarı çıkar herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midlaners Creed -- 28 Şubat 2014; 18:37:50 >
  • düzenli çalışamıyosan hergün günde 2şer saat çalışarak işe başlayabilirsin. kendini sıkmadan başla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Midlaners Creed

bide tecrübeli büyüklerim bilgisayar oyunuyla sınavlara nasıl bakıyorsunuz? ikisi bir arada yürürmü birde gerçekten kaçar saat çalıştınız benim şimdiye kadar gördüğüm bütün rehber hocaları çok ilgisiz hemen işi bitireyim peşinde bana sen bilgisayar oyna öylede yaparsın demesini beklemiyorum ama en azından şöyle şöyle yap diyebilecek bir büyüğümüz var mı?Gerçekten bunu merak eden en az 50 kişi tanıyorum bu forumdanda bir o kadarı çıkar herhalde

kendine göre günlük hedefler koy atıyorum 50 soru 150 soru 500 soru kapasitene ve zamanına göre bir tık üstte olsun eğer bitirirsen bilgisayar oynamada ne gibi bir sakınca olabilir ki ben uykumdan fedakarlık edip gece 1 de yatıyorum her gün bir kaç saat pc ye vakit kalıyor çokta hoş oluyor

• güncel başka fikri olan yok mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.