Şimdi Ara

11.SINIFA GEÇTİM ÇOK DERDİM VAR YARDIIM !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • eveeet başlıkta belirttiğim gibi 11.sınıfa geçtim ve üniversite sınavı heyecanı başladı..
    matematik-fen öğrencisiyim ve bu yaz tatilinin kalan kısmında ygs matematik fizik kimya biyoloji geometri (çok zor olacağını düşünsem de) bitirmek istiyorum..
    sorunlarım: Nasıl Çalışmalıyım?? / Hangi kaynakları kullanmalıyım / Dershaneye gitmeli miyim yoksa evde kendim mi çalışmalıyım..
    saydığım tüm dersler için ayrı ayrı kaynak önerilerinizi bekliyorum.. hatta sizden çalışma programı bile belirlemenizi rica ediyorum lütfen yardımcı olun

• Kalan yaz tatilinde sadece fem simetri 1 ve 2'yi bitirebilirsin.11.sınıfta mat1 ve YGS fizik çalış.11.sınıf konularına çok çalış birde çok ders çalışma git gez dolaş oyun oyna ilk dönem fazla çalışma ama.11 de ki bütün sayısal derslerden bir soru bankası çöz yeter.DERSHANEYE GİTME !!!!
  • Sakin ol evlat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Merhabax

Kalan yaz tatilinde sadece fem simetri 1 ve 2'yi bitirebilirsin.11.sınıfta mat1 ve YGS fizik çalış.11.sınıf konularına çok çalış birde çok ders çalışma git gez dolaş oyun oyna ilk dönem fazla çalışma ama.11 de ki bütün sayısal derslerden bir soru bankası çöz yeter.DERSHANEYE GİTME !!!!

fem simetriden kastın ne buradaki hangi kitaplarhttp://www.femmarket.com/FEM-Simetri-Fiyat-Listesi,DP-15.html ..

bide aynı şekilde mat1 ne oluyor temel düzey matematik mi ??

zaten benim bünye alışık değil ders çalışmaya 10 yıl yatmışım birden bire saatlerce çalışamam tabiki pese cafelere gitmeyi ihmal etmiycem

• sakin ol bikaç güne geçer
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakkockanat

quote:

Kalan yaz tatilinde sadece fem simetri 1 ve 2'yi bitirebilirsin.11.sınıfta mat1 ve YGS fizik çalış.11.sınıf konularına çok çalış birde çok ders çalışma git gez dolaş oyun oyna ilk dönem fazla çalışma ama.11 de ki bütün sayısal derslerden bir soru bankası çöz yeter.DERSHANEYE GİTME !!!!

fem simetriden kastın ne buradaki hangi kitaplarhttp://www.femmarket.com/FEM-Simetri-Fiyat-Listesi,DP-15.html ..

zaten benim bünye alışık değil ders çalışmaya 10 yıl yatmışım birden bire saatlerce çalışamam tabiki pese cafelere gitmeyi ihmal etmiycem

mat 1 mat 2 genellikle ÖSS zamanında kullanılıyordu.mat1=ygs matematiği,mat2=lys matematiği.YAzmayı unutmuşum fem mat 1 simetri 1'i çöz yeter 2 ye bulaşma.Birde daha sınavı hiç dert etme mart ayında artık dert etmeye başlarsın o zamana kadar fazla kafana takma çünkü bu zamanlarını çok özleyeceksin.

• Hocam bende senin gibi 11.sınıfa geçtim TM öğrencisiyim.Realist olursak okulların açılmasına şurada 2.5 hafta kaldı sen bu 2.5 haftada ne ygs matematiği ne fiziği ne biyolojiyi hele hele geometriyi asla bitiremezsin.Acele etme yavaş yavaş sindir 1 aydır evde günde en az 4 saat olacak bir biçimde çalışıyorum 10.sınıf matematik konuları anca bitti(geometri dahil değil).Kaynak der isek bir çok arkadaşımız büyüklerimiz temelin varsa fem konu özetliyi almadan sımava girme diyor ben güvende kullanıyorum memnunum ama herkes bir olacak değil. Ders programı der isek kimse seni senden daha iyi tanıyamaz,önemli olan yazılı bir kağıda ne yapacaklarını yazmak değil her şey kafanın içinde bitiyor. Eğer dershane der isek o konuda pek tavsiye veremeyeceğim.Kendimden örnek vererek açıklayayım nette takip ettiğim birkaç youtube kanalı var ilk önce konuyu oradan izliyorum daha sonra konu anlatımlı kitapdan gidiyorum. Dershanenin birkaç avantajı var etrafındaki insanların çalışmasını görmek seni de çalışmaya teşvik edecektir diye düşünüyorum ama dershane tecrübesi olan arkadaşlar bunun sadece derece sınıfında olduğunu söylüyor. Diğer bir avantaja gelir isek deneme sınavları.Forumdaki bazı büyüklerimiz dershanenin zaman kaybı olduğunu düşünüyor bende onlardanım. Çünkü yolu var derken o bu şu seni yoracaktır diye düşünüyorum.Ancak evde tek yapamam diyorsan gitmeni öneririm. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
    Not: Senin gibi bende yazın başımda 3 hafta boyunca stres yapmıştım,sana tavsiyem stres yapmaman için ders çalış vicdanın rahat olsun ders çalışma sürelerini kademeli olarak yükselt hobaa bir anda 5 saat çalışacağım dersen hayal kırıklığı yaşarsın,birde kitapta testte yapamadığın bir şey olursa forumda konu aç arkadaşlarımız büyüklerimiz anlatarak yardımcı oluyor. Bizzat ben anlamadığım noktanın resmini çekerek buraya koyuyorum anlamadığın yapamadığın şeyden kaçma üzerine git.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eurytos

Hocam bende senin gibi 11.sınıfa geçtim TM öğrencisiyim.Realist olursak okulların açılmasına şurada 2.5 hafta kaldı sen bu 2.5 haftada ne ygs matematiği ne fiziği ne biyolojiyi hele hele geometriyi asla bitiremezsin.Acele etme yavaş yavaş sindir 1 aydır evde günde en az 4 saat olacak bir biçimde çalışıyorum 10.sınıf matematik konuları anca bitti(geometri dahil değil).Kaynak der isek bir çok arkadaşımız büyüklerimiz temelin varsa fem konu özetliyi almadan sımava girme diyor ben güvende kullanıyorum memnunum ama herkes bir olacak değil. Ders programı der isek kimse seni senden daha iyi tanıyamaz,önemli olan yazılı bir kağıda ne yapacaklarını yazmak değil her şey kafanın içinde bitiyor. Eğer dershane der isek o konuda pek tavsiye veremeyeceğim.Kendimden örnek vererek açıklayayım nette takip ettiğim birkaç youtube kanalı var ilk önce konuyu oradan izliyorum daha sonra konu anlatımlı kitapdan gidiyorum. Dershanenin birkaç avantajı var etrafındaki insanların çalışmasını görmek seni de çalışmaya teşvik edecektir diye düşünüyorum ama dershane tecrübesi olan arkadaşlar bunun sadece derece sınıfında olduğunu söylüyor. Diğer bir avantaja gelir isek deneme sınavları.Forumdaki bazı büyüklerimiz dershanenin zaman kaybı olduğunu düşünüyor bende onlardanım. Çünkü yolu var derken o bu şu seni yoracaktır diye düşünüyorum.Ancak evde tek yapamam diyorsan gitmeni öneririm. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
    Not: Senin gibi bende yazın başımda 3 hafta boyunca stres yapmıştım,sana tavsiyem stres yapmaman için ders çalış vicdanın rahat olsun ders çalışma sürelerini kademeli olarak yükselt hobaa bir anda 5 saat çalışacağım dersen hayal kırıklığı yaşarsın,birde kitapta testte yapamadığın bir şey olursa forumda konu aç arkadaşlarımız büyüklerimiz anlatarak yardımcı oluyor. Bizzat ben anlamadığım noktanın resmini çekerek buraya koyuyorum anlamadığın yapamadığın şeyden kaçma üzerine git.

saolasın canım kardeşim zaten dershane diyince tüm forum önermedi bende fazla istemiyordum zaten kesinlikle vazgeçtim denebilir..
    peki sence ben şimdi ne çalışayım mühendislik istiyorum yani fizik önemli ygs fizik mi yoksa ygs matematik mi çalışmalıyım??
    ha bide senin takip ettiğin youtube kanallarının adı nedir bende takip edicem..

bide fem konu özetli dediğin kitap ne matematik mi ( bu mu : http://www.nt.com.tr/fem-ygs-matematik-1-konu-ozetli-soru-bankasi.html )

• quote:

quote:

quote:

mat 1 mat 2 genellikle ÖSS zamanında kullanılıyordu.mat1=ygs matematiği,mat2=lys matematiği.YAzmayı unutmuşum fem mat 1 simetri 1'i çöz yeter 2 ye bulaşma.Birde daha sınavı hiç dert etme mart ayında artık dert etmeye başlarsın o zamana kadar fazla kafana takma çünkü bu zamanlarını çok özleyeceksin.

peki çok teşekkür ederim sanırım bahsettiğiniz kitap bu: http://www.femyayinlari.com.tr/yayin/89/136/fem-simetrik-ygs-matematik-1-seti-3-kitap.html ya da bunu mu almalıyım http://www.nt.com.tr/fem-ygs-matematik-1-konu-ozetli-soru-bankasi.html

yarın gidip bulmaya çalışacağım ve derse başlıycam yavaş yavaş

• burakkockanat B kullanıcısına yanıt
    Evet arkadaşların kullandığı kitap buydu. Youtubede takip ettiğim kanallara gelir isek hocalara geldik var çok kaliteli soruların ve çok iyi konu anlatımların bulunduğu bir kanal. Ama çok iyi verim alabilmen için temelinin iyi olması gerekli. Onun haricinde şenol hoca var oda iyidir daha basit hale getirilmiş biçimde. Ygs matematik fizik konusuna gelir isek ben matematik derim. Zaten bu konuların az çok temeli vardır sende. Ama şunu söylemek gerekirse zaten temel matematik(mat 1 ygs matematik yani 9.sınıf matematik) öğrenmeden ileri sınıflarda sorun yaşarsın mesela ben ilk zamanlar bu sorunu yaşadım. Daha sonra temel attım geri 10.sınıf konularına baktım.9.sınıf matematikte denklemleri üslü köklü sayıları ve özdeşlikleri iyi bilmen gerektiğini düşünüyorum çünkü her zaman karşına çıkacak bir konu (a+b)'nin karesine a kare + b kare diyenler var ya da kök 5 le kök üçün toplanmasına kök 8 diyen var(bir zamanlar bende onlardandım). O yüzden ilk temel atman için ygs matematiği bu sene halletmeni tavsiye ederim eğer ygs geometri der isek o konuda bende daha hiç çalışmadım kısmetse önümüzdeki hafta ona başlayacağım.
    Aklına takılan bir soru olursa sormaktan çekinme buradayım

• çok derdin mi var eğer 9 da yatmadıysan tamamen ygs zayıf olmaz. 11.sınıf konuları öncekilere göre zor onları sağlam öğrensen yeter bu arada az da mutlu olmaya bak sürekli çalışarak hayattan bezmede
  • quote:

Orijinalden alıntı: merhaba_slm

çok derdin mi var eğer 9 da yatmadıysan tamamen ygs zayıf olmaz. 11.sınıf konuları öncekilere göre zor onları sağlam öğrensen yeter bu arada az da mutlu olmaya bak sürekli çalışarak hayattan bezmede

yok canım benim bünye zaten alışkın değil çalışmaya başlarsam zaten anca yavaş yavaş çalışırım..

ilk cümleye gelirsek..

mal gibi yattım işte 9.sınıfta hiç bir temelim yok (matematik hariç) bundan dolayı tedirginim zaten yoksa güzelim yaz tatilimi ders çalışarak neden geçireyim :D
  • Aga daha erken değil mi yav ben de 11 e geçtim ama hiç düşünmemiştim
  • Erken değil kardeşim bu sene 11.sınıfla ygsyi paralel götürmeni tavsiye ederim şahsen brn öyle yapacağım

• Bende 11 sınıfa geçtim mf den hazırlanacak mf seçtim yaz tatilinde 10 sınıf matematiği ni bitirdim en azından tekrar yapıp 5-6 test yaptım geometri biraz zayıf olduğundan onun için ayrı kitap aldım onuda sindire sindire çözüyorum okullar başladığında benimki 14 ünde başlıyor 11.sinifin yanında ygs matematik çalışıcam.
    Dostum sende kafana göre böyle bir şey yap örneğin 11.sinifin yanında ygs den bir ders bitir iki ders bitir çok hızlı olmadan birde 11 sınıfı sıkı tutalım ;)

• RiigorM R kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam aynı kafadayız

• quote:

eveeet başlıkta belirttiğim gibi 11.sınıfa geçtim ve üniversite sınavı heyecanı başladı..
    matematik-fen öğrencisiyim ve bu yaz tatilinin kalan kısmında ygs matematik fizik kimya biyoloji geometri (çok zor olacağını düşünsem de) bitirmek istiyorum..
    sorunlarım: Nasıl Çalışmalıyım?? / Hangi kaynakları kullanmalıyım / Dershaneye gitmeli miyim yoksa evde kendim mi çalışmalıyım..
    saydığım tüm dersler için ayrı ayrı kaynak önerilerinizi bekliyorum.. hatta sizden çalışma programı bile belirlemenizi rica ediyorum lütfen yardımcı olun

Yazın çalışmakla büyük hata yaparsın.Eylulde başla yılbasında lys ye hafiften basla şubatın sonuna kadar sonra tekrar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.