Şimdi Ara

11. Sınıflara kesin Tavsiyelerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
5
Favori
1.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Matematik ve geometriyi bu 3 ay içerisinde kesinlikle çok rahat bir biçimde halledebilirsiniz. Arkadaşlar LTİ için 12. sınıfı beklemeye gerek yok alın mikail hoca plus dersini keyfini çıkartın. Bu sene ilk senem 12. sınıfım ve geçmişe dönüp baktığım zaman çok fazla hata görüyorum kendimde. Şimdiye kadar kitap yüzü açmamış birisi olarak bu sene sınava çalışmaya başlamış birisi olarak söylüyorum. İlk senem olduğu için ne yapacağımı bilemez hangi derse nasıl çalışılır bunun hesabını yapamamış bir insandım. Şimdi her şeyi daha net görebiliyorum. Maalesef çok geç fakat bu durum böyle. 11. Sınıflar eğer gözünüz yeni yeni açılıyorsa size kesin ama kesin tavsiyem ayt matematiği ve geoyu bir an önce halletmeniz olacaktır. Kimya biyo bunlar kolay. Bir tek fizik dersinde sıkıntı çekersiniz tabi doğru çalışırsanız o da kolay.

Sonuç olarak 11. Sınıf arkadaşlarım kendilerini LTİ için okulu beklerim diye geciktirmesinler. Bir düşünün okullar açılmış arkadaşlarınız halen deli gibi konu çalışırken siz soru bankalarında testleri yapar hale gelmişsiniz ve bunu 9 ay boyunca yaptığınızı düşünün. 9 ay boyunca sadece test ve deneme çözen adamın kendi muadillerine nasıl fark atacağını düşünün. Mezuna kalmak istemiyorsanız önünüzdeki tek şans bu ise Bu yazı kendinizi kandırmadan 1 saat ders 3 saat oyun yapmadan doğru düzgün geçirmeniz. Hele ki şimdiye kadar boş geldiyseniz. Geriye dönüp baktığınızda ben ne yapmışım yaa diyeceksiniz açık ve net. Elbette dinlenmeye hakkınız olmalı. Okullar kapandıktan sonraki ilk 2-3 hafta dinlenin gezin tozun eğlenin arkadaşlar ama sonrasında ufaktan başlamanız gerekecektir hele ki şimdiye kadar boş gelip gözü sonradan açılan ve hedefi yüksek arkadaşlar.

Bu tavsiyelerim iyiliğiniz için samimidir herhangi bir sorunuz falan filan olursa mutlaka ve muhakkak çekinmeden sorun. İyi günler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hovam lti için yahya tan yeterli midir ve fasikül olarak ne önerirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Mamga

Hovam lti için yahya tan yeterli midir ve fasikül olarak ne önerirsin
    Hocam youtube için en detaylı anlatan kanallardan birisi diyebilirim fakat hedefi yüksek birisi için yeterli olmadığını düşünmüyorum. Mikail ya da behzat varken youtube'a laf düşmez. Yani genelde bu tür sitelere bizim forum karşı fakat bizim forumdakilerin şöyle bir sorunu var herkesi kendileri gibi sanıyorlar. Mesela benim sana öncelikli sorum şunlar olacak:

Bundan önceki senelerde hiç matematik çalıştın mı ?
    Temelin nasıl ?
    Son sene mi çalışmaya başlayacaksın ?
    Matematiğe dair ne biliyorsun ?

Bu soruları yanıtlarsan daha iyi yardımcı olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MegaWindows

Hocam youtube için en detaylı anlatan kanallardan birisi diyebilirim fakat hedefi yüksek birisi için yeterli olmadığını düşünmüyorum. Mikail ya da behzat varken youtube'a laf düşmez. Yani genelde bu tür sitelere bizim forum karşı fakat bizim forumdakilerin şöyle bir sorunu var herkesi kendileri gibi sanıyorlar. Mesela benim sana öncelikli sorum şunlar olacak:

Bundan önceki senelerde hiç matematik çalıştın mı ?
    Temelin nasıl ?
    Son sene mi çalışmaya başlayacaksın ?
    Matematiğe dair ne biliyorsun ?

Bu soruları yanıtlarsan daha iyi yardımcı olabilirim.

Alıntıları Göster
    Matematiğim iyşdir severim 11in matıda zorlamadı açıkçası sadece biraz daha pratik lazım tyt mat için abimden kalan karekök ygs 0 ı bitirdim şimdi kareök tyt mat çözüyorum sonra sarmal 345 falan çözcem

• quote:

Orijinalden alıntı: Mamga

Matematiğim iyşdir severim 11in matıda zorlamadı açıkçası sadece biraz daha pratik lazım tyt mat için abimden kalan karekök ygs 0 ı bitirdim şimdi kareök tyt mat çözüyorum sonra sarmal 345 falan çözcem

Alıntıları Göster
    Öncelikli tavsiyem tyt için fazla zaman harcamaman gerekiyor. Karekök tytyi almadan üç dört beş al ve hızlıca bitir taş çatlasa abansan 1 haftada bitebilecek potansiyelde bir kitap. Sonra tyt matematiği denemeler ile götürmen daha iyi olacaktır. Ayt matematik ile geometriyi sakın hafife alma ve ihmal etme hocam. Çünkü ÖSYM en orjinal soruları her zaman geoda sorar. Geometriyi sever. İnsanlar geometriye çalışmıyor. Bu nedenle geometrinin katsayısı oldukça yüksek. Matematiğim iyi diyorsun bu çok iyi hocam ben senin hedefinin yüksek olduğunu farz ederekten sana mikaili tavsiye ediyorum bu yaz içerisinde Limiti ve türevi miakilden halledersen emin ol çok rahat edersin. Polinom, parabol, ikinci dereceden denklemler ve eşitsizlikler konuları için mikaille çalışmana gerek yok. Ha eğer dersen ki ben her şeyin zorunu görmek istiyorum ve her şeyi baştan sona sağlam şekilde tekrar etmek istiyorum o zaman tamam derim ama dediğim gibi bunlar LTİ'ye göre çok hafif konular olduğu için gerekli değil.

LTİ mikail olmadan biter mi ? Evet biter tabi ki herkes bu adamdan çalışmıyor neticede fakat kafanda oturtman daha uzun sürer youtube ile çalışırsan. Mikailin çok fazla soru tipi ve ince ayrıntılar ile bakış açısı kazandırma artısı var ilaveten pdf'de veriyor yazmakla vakit kaybetmiyorsun.
    Limit için apotemi fasikülü çözmen şart değil ama ben tavsiye ederim yine de çünkü adım güçlendirme ve maraton testinde çok orjinal soru var apoteminin. Türev ve İntegral içinde tabi ki apotemi fazla artı sağlayacaktır konuları iyi pekiştirirsin. Trigonometriye gelince benim için LTİ'den bile ağır bir konu yani ben öyle düşünüyorum benim fikrim. Trigonometriden yanlış hatırlamıyorsam 3 veya 4 soru geldi geçen sene bu nedenle LTİ + Trigo'su iyi olan adam Matematiğin büyük bir bölümünü artık halletmiştir geriye konuları unutmamak için düzenli olarak kolay olmayan orjinal soruların bulunduğu testleri çözerse yeterlidir.

• hocam yazın tyt mi çalışacağız, lti mi yapacağız
  • Lti ne

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MegaWindows

Öncelikli tavsiyem tyt için fazla zaman harcamaman gerekiyor. Karekök tytyi almadan üç dört beş al ve hızlıca bitir taş çatlasa abansan 1 haftada bitebilecek potansiyelde bir kitap. Sonra tyt matematiği denemeler ile götürmen daha iyi olacaktır. Ayt matematik ile geometriyi sakın hafife alma ve ihmal etme hocam. Çünkü ÖSYM en orjinal soruları her zaman geoda sorar. Geometriyi sever. İnsanlar geometriye çalışmıyor. Bu nedenle geometrinin katsayısı oldukça yüksek. Matematiğim iyi diyorsun bu çok iyi hocam ben senin hedefinin yüksek olduğunu farz ederekten sana mikaili tavsiye ediyorum bu yaz içerisinde Limiti ve türevi miakilden halledersen emin ol çok rahat edersin. Polinom, parabol, ikinci dereceden denklemler ve eşitsizlikler konuları için mikaille çalışmana gerek yok. Ha eğer dersen ki ben her şeyin zorunu görmek istiyorum ve her şeyi baştan sona sağlam şekilde tekrar etmek istiyorum o zaman tamam derim ama dediğim gibi bunlar LTİ'ye göre çok hafif konular olduğu için gerekli değil.

LTİ mikail olmadan biter mi ? Evet biter tabi ki herkes bu adamdan çalışmıyor neticede fakat kafanda oturtman daha uzun sürer youtube ile çalışırsan. Mikailin çok fazla soru tipi ve ince ayrıntılar ile bakış açısı kazandırma artısı var ilaveten pdf'de veriyor yazmakla vakit kaybetmiyorsun.
    Limit için apotemi fasikülü çözmen şart değil ama ben tavsiye ederim yine de çünkü adım güçlendirme ve maraton testinde çok orjinal soru var apoteminin. Türev ve İntegral içinde tabi ki apotemi fazla artı sağlayacaktır konuları iyi pekiştirirsin. Trigonometriye gelince benim için LTİ'den bile ağır bir konu yani ben öyle düşünüyorum benim fikrim. Trigonometriden yanlış hatırlamıyorsam 3 veya 4 soru geldi geçen sene bu nedenle LTİ + Trigo'su iyi olan adam Matematiğin büyük bir bölümünü artık halletmiştir geriye konuları unutmamak için düzenli olarak kolay olmayan orjinal soruların bulunduğu testleri çözerse yeterlidir.

Alıntıları Göster
    Hocam çok saolun dikkate alacağım ibtegrali nereden hallediyim ve de hedefim msü olduğundan ve benim çok yüksek puan almam gerektiğinden acil de çözesim var tyt mat için ayayrıca tyt konularonın çoğunu vitirdim aytde sağlam

• TYT geometriyi yapamıyorum temelimde çok yok zaten okulda pek dinlememiştim kuralları felan okulda öğreniyorum unutuyorum tekrardan birey a-b sonra acil gitmeyi düşünüyorum nasıl halledilir bu geometri

Ayrıca tyt çalışmak saçma geliyor hiçbir şeyin garantisi yok o sınav için bence ayt daha önemli sanki özellikle tyt matematik soru bankası çözmek aşırı saçma,sıkıcı geliyor soru bankası gibi deneme çözüyorum sence mantıklı mı
    aslında bu seneki sınavı bekliyorum birazda kitaplarda felan soru çeşidi az çünkü onlarda ne çıkacağını kestiremiyor geçen sene çıkmış soruları süsleyip koyuyolar denemelerde önümüze

Seviye olarak 11.sınıfı sıkı tuttum ama hep aynı tip konuyu kavramak için çözülen ezber soruları çözdüğümü düşünüyorum zor soru pek görmedim yani Yazın sadece logaritma ve limit bitirmeyi düşünüyorum.

Dil bilgisi çalışmalımıyım sence yoksa 12.sınıftaki denemelere falan yeterli olur mu ne düşünüyorsun bunlar için ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5CA6AEEDC -- 29 Nisan 2019; 21:19:13 >

• hocam aklıma takılan birkaç şey var da;

ben hiç tyt çalışmadım sadece asal sayılar faktoriyel temel kavramlar bunlara çalıştım sadece başka birşey yok bende

sizce bu tyt çalışmadığıma pişman olurmuyum ilerde veyahut gerekli mi bu tyt denen illet millet (benim yaşıtlarım) +55 +60 net yapıyor canavarlar biz daha hibirşey yapamıyoruz ciddi manada. sanırım üstteki arkadaşda benim gibi tyt ye başlamamış.Sizc kötü mü yapmışız?

ayrıyeten okulların kapanmasına 50 gün ya kalmış ya kalmamış bizim yazılılar 27 mayısta bitiyor sizce bu 27 mayısa kadar araya geometri tyt matematik mi sıkıştırayım yoksa yazılılara mı çalışayım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hüseyinhayko cepkinci -- 1 Mayıs 2019; 22:0:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.