Şimdi Ara

Öğretmen ilk Görevin Doğu da mı yapar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kız arkadaşım için soruyorum. Öğretmen olmak istiyor. İlk görevini doğu da yapması zorunlu mu ? doğu da yapmaması için neler gerekli?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Öğretmen İlk Görevini Doğu'da Mı Yapar?

Türkiye'de öğretmenlik mesleğine yeni başlayanlar için doğu görevi uygulaması merak edilen konular arasında yer alır. Bu uygulama, öğretmenlerin ilk görevlerini belirli şartlar altında Doğu Anadolu Bölgesi'nde yapmalarını zorunlu kılmaktadır.

Öğretmenlikte Doğu Görevi Zorunlu Mudur?

Evet, Türkiye'de öğretmenlik mesleğinde ilk defa görev yapanlar için doğu görevi zorunludur. Bu zorunluluk, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 97. maddesi ve 14 Şubat 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 6546 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Destekleme ve Yardımcı Hizmetler Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 1. maddesinde belirtilmiştir.

Doğu Görevi Nereleri Kapsar?

Doğu görevi kapsamına giren iller, 14 Şubat 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 6546 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Destekleme ve Yardımcı Hizmetler Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un ek 2. maddesinde belirtilmiştir. Bu iller şunlardır:

• Ağrı
    • Ardahan
    • Bingöl
    • Bitlis
    • Elazığ
    • Erzincan
    • Erzurum
    • Hakkari
    • Iğdır
    • Kars
    • Malatya
    • Muş
    • Siirt
    • Şanlıurfa
    • Şırnak
    • Tunceli
    • Van

Doğu Görevi Süresi Ne Kadardır?

Doğu görevi süresi, öğretmenlerin branşlarına ve görev yaptıkları illere göre değişmektedir. Genellikle doğu görevi süresi 3-5 yıl arasında sürmektedir.

Doğu Görevi Sonrası Atamalar

Doğu görevini tamamlayan öğretmenler, kendi istekleri doğrultusunda Türkiye'nin diğer illerine atanabilirler. Ancak, bazı durumlarda öğretmenlerin doğu görevi sonrası atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ihtiyaç doğrultusunda gerçekleştirilebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İlla doğu vilayetlerinde yapması gerekmiyor. Batı vilayetlerinin köy kasaba kısımları da şark görevi sayılıyor.
  • yolunubulacak kullanıcısına yanıt
    Peki istediği yerde görev yapmak için ne yapılmalı? Mesela istanbulda. Evliyse falan bi etkisi oluyor mu?
  • hardhungry kullanıcısına yanıt
    Evli olduğu kişi memursa birbirlerine tabi olabilirler ama mesela ben hakimim karım öğretmen o bana tabi oluyor. Hiyerarşik bir düzeni var yani
    Sende memur olursan 1 2 seneye ayarlıyorlar senin tahinin olduğu yere
  • Normalde batıda doğu görevi olan yerler var ama son zamanlarda çok azaldı . Hatta bazı iller belirlediler doğuda sadece onlara atama oluyor .
    Şu an büyük bir birikme var batıda .
    Doğuda yapmaması imkansız gibi .
    Büyük ihtimalle de çok uzun bir süre doğudan gelemez .
    Yakın akrabalarım , ablam ve enişten öğretmen olduğu için biliyorum. Batıda çok fazla birikme var . Ablam batıya gelmek için kaç sene bekledi. Artık o imkan da yok .
  • Ben memur değilim. Özelde çalışıyorum. Nasıl olacak çalıştığım bir yer var eşimle ayrı şehirlerdemi olacağız yani bunun bir çözümü yokmu?
  • ayetulkubra kullanıcısına yanıt
    Peki kpss de falan yüksek not alsa falan istediği yerde başlayamıyor mu göreve bunun gibi bir şey yok mu?
  • Ya da istediği yerde göreve başlaması için ne yapması gerekiyor? Böyle bir imkan var mı?
    Ne kadar yüksek alırsa alsın , çok zor . Çünkü batıda boş yer çok az . Ama şöyle bir şey var :
    İstanbul doğu görevi sanırım . Belki orda başlayabilir. Biraz branşa da bağlı. Sınıfçıysa doğudaya gider bir on yıl da zor gelir . Ama ingilizce , din falan boşluk olabilir.
    Ama oldukça sıkıntılı. Ablamın eş durumundan biliyorum. Bazı arkadaşları kaç yılda istediği yere gelemedi .
    Sizin hangi branş ?
  • ayetulkubra kullanıcısına yanıt
    Türkçe öğretmenliği
  • Bu İstanbulda görev yapan genç öğretmenler nası yapıyor? Torpille mi, şans mı. Yoksa başka bişeymi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.