Şimdi Ara

110/220 V

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar sizlere bir sorum olacak, yardimci olursaniz sevinirim.

Amerikadan bir telsiz telefon aldim (vtech i 5871). 2 gundur aleti sarj ediyorum ancak bir turlu sarj olmuyor daha dogrusu sarj ediyor gosteriyor ama 2 gun prizde kalmasina ragmen sarj olmadi. Sonra voltajdan olabilecegini dusundum, prize baktigimda AC117 60Hz yaziyor. Sanirim voltajdan dolayi ama sizlere de bir danismak istedim teshis dogru mudur diye ve eger voltajdan dolayi ise ne yapmam gerekir? ne tur bir donusturucu almam gerekir ve bu bana ne kadara mal olur?

Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim

• sorunun nedeni frekans farklılığından sanırım çünkü Türkiye 50HZ'lik frekans kullanırken usa'da 60HZ'lik frekans kullanılıyor
  • Bu kadar mantıksız bir cevap ne okudum ne de duydum. Bu kadar da düşüncesizce yazılmazki. Bu cihazın içindeki pil A.C Voltajlamı şarz oluyor ki 50Hz yada 60Hz fark etsin. Şarj devrelerini biraz incele ondan sonra cevap yaz.

@ tracking_down
    İlk önce 220Voltu 110 Volta çeviren bir trafo bulacaksın ve ve bu cihazı 110 ile şarj etmeyi deneyeceksin. Eğer yine Şar olmazsa Muhtemelen 110 voltluk bir cihazı 220 voltluk bir beslemeye taktığın için Adaptör içersinde bir arıza oluşmuş olabilir.

Orjinalden alıntı: turshu149890

sorunun nedeni frekans farklılığından sanırım çünkü Türkiye 50HZ'lik frekans kullanırken usa'da 60HZ'lik frekans kullanılıyor
  • Tesekkurler melih bey,
    bugun icerisinde boyle bir trafo bulup denemeye calisacagim umarimolur ancak olmazsa adaptorde ariza olmus olabilir demissiniz, boyle bir durumda sadece adaptoru degistirmem yeterli midir yoksa telefona da zarar gelmis midir sizce? Bir de boyle bir trafo kolay bulu rmuyum? Ne kadarlik bir masrafi olur?

cok tesekkurederim
  • Bir de adaptor su ozelliklere sahip:
    INPUT : AC117V 60Hz 200mA
    OUTPUT : DC7V 1100mA

Simdi konuya hakim degilim ama acaba buraya uygun yeni bir adaptor alsam (INPUT 220v) output degerleri yaklasik yukaridaki ozelliklerde olsa trafo almadan da isimi gorebilir miyim acaba?

tekrar tesekkurler
  • Yerinizde olsaydım ilk önce 110 volt bir trafo ile testimi yapardım. Sonuca göre ( eğer cihazda hasar yoksa ) yeni bir 220 volt trafo almak olası bir kaza ile yine cihazı riske atmaktan kurtarırdım. Elinde 110 sargılı 220 trafosuı varsa onunlada test edebilirsin.
    Resimdedehttp://myweb.tiscali.co.uk/nuukspot/decdun/gc/trafo%20wiring.jpg görüldüğü gibi bazı trafolarda "0" ,"110","220" sargıları bulunur. Bu tip bir trafo ile test yapabilirsin.
  • dun 110 volt trafo ile aleti calisitrmayi basaramadim, bir de 220 - 7,5 volt cevirici almistim onu deneyim dedim, hatirlayacaginiz gibi eski adaptorun outputu 7v ve 1100mA idi, yeni aldigim adaptor ise turkiyede 7v bulamadigim icin 7,5V ve 1200ma cikti veriyor. Aslina bakarsaniz telefonu sarj etmeyi basardi, ancak telefonun displayine (telesekreterin oldugu yer) goruntu gelmiyor sadece led ler yaniyor o kadar hic bir sekilde telefon calismiyor. Ancak ilginc olani dun 110 voltluk adaptoru 220 lik sebekeye takip telefonu calistirmaya calistigimda da led gostergeleri hep yaniyordu telefonu sarj etmemesine ragmen. Bir turlu anlayamadim ne oldugunu. Bir yerlerde yanlislik yapiyorum ama nerede. Ya da dun 110 luk adaptorle denerken telefona zarar mi verdim acaba?
    Bu konuda bir fikriniz var mi?

ilgilenenler icin telefon asagidaki linkten gorulebilinir

vtech 5.8Ghz

• Cihazı görmek gerekecek. Kesin bir şey tahmin etmek zor.
  • Bu is icin elektronikcilere mi gitmek gerek? ben ankarada oturuyorum. Ama aradabir istanbula da gidiyorum, siz bu islerle ilgileniyorsaniz bir ara gostermek isterim cihazi.
  • Arzu edersenin kargo ile gönderin.
  • hangi sehirdesiniz?
  • P.M
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.