Şimdi Ara

110 Voltluk devreye 220'lik Trafo koymak ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Elimde 220 Volt ile çalışan yurtdışından gelen bir cihaz var
    Giriş voltajları 110V 60 Hz 12V AC
    Bu cihazı açtım içinden 110Voltluk trafo çıktı bunun yerine 220V 12 AC trafo koysam sağlıklı olurmu?

• 4W 220-12VAC Trafo ile deneyeceğim
  • Tabiki olur, besleme katına direk trafo bağlantısını yapmanız kafidir. Trafo değerleri küçük olduğu için maliyete girip convertor almayın.
  • bi şey olmaz cihaz ihtiyacı kadar kullanır
  • Aynı güçte 220/12 trafo kullanmanız uygundur.Ancak dikkat edilmesi gereken husus elektriğin frekansının Türkiye'de 50 Hz olmasıdır.Cihazın ne olduğunu bilmediğimiz için frekans farklılığının problem yaratıp yaratmayacağınıda bilemiyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

Aslında amerikan standardı olan 110v 60 HZ sistemlerin yüzde 99 u sonuçta transfarmator ve bu trafo çıkışındada regüle besleme kullanıldıkları için 220v/110 volt konverterlerin 50 veya 60 hz olarak çalışması hiçte önemli değildir .
    Daha doğrusu ben hiçbirzaman amerikan bir 110 volt cihazın herhangibir konvertor ile kullanılmasında bir sorun yaşamadım .. Haaa Sadece güç hesabini iyi yapmak lazım .110 volt sistem ne kadar güce sahipse o güç veya biraz üstünde konverter kullanmak lazım ..

Bende sizin gibi düşünüyordum, ancak daha önce forumda birisi yurtdışından pahalı bir cihaz getirip bir türlü çalıştıramamıştı.
  • frekans olayı önemli hocam 110 a pek takılmayın önemli olan frekansların uyuşması
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    20 amper yerine 15 amper takmak
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bakın.. Ben çok uzun zamandır, on yıllardır bu sistemlerle uğraşıyorum.. Eğer cihazınız direk şebekeden hiçbir SMPS veya ki çoğunlukla bir transfarmator kullanıyor ise sonuçta bu transfarmator veya SMPS çıkışları dc gerilime çevrildikleri ve sistemi bu besleme ile çalıştırdıkları için bu cihazlarda kesinlikle bir frekans uyuşmazlığı sorunu olmuyor . yüzlerce bu tür cihazlarda bu modifiyeleri yaptım ve hiçbir sorun yaşanmadı.. Ancak çok istisna olarak Şebekenin 60 Hz inden faydalanarak çalışan bazı cihazlarda sorun olabiliyor mesela digital saat gibi.. onlardada sadece saat ileri gidiyor o kadar .

Hatta Bazı insanlar Amerikadan Elektronik ev cihazları getirirler ve bu cihazlarla beraber 1600 Watt a kadar yük sağlayabilen küçücük Triakli 220 volt / 110 volt 50 /60 Hz konvertorler ile satılıyorlar ve bu minicik konvertorlerle benim çalıştıramadığım hiç bir cihaz olmadı . üstelik bu cihazlar sadece voltaj kontrolu sağlıyorlar frekans kontrolu sağlamıyorlar..
    Bu şekilde toplam 3 tip sistem kullanılır. biri yukarıda bahsettiğim triaklı sistem . Bir diğeri Oto Trafo kenar ucları 220 volt giriş orta ve bir kenar çıkışı 110 volr olarak kullanılan sistem . ve son olarakta standart 220 volt/110 volt transfarmatorler.. .. doğal olarakta bu tip traforlarda 60 lık silisli sac kullanılırlar..

Konu ile ilgili Bu uzunca açıklamaları yapma gereği duyduğum için detaylı anlatmaya çalıştım . çünkü birçok kişi çok istisna bazı cihazlar hariç 110 volt 60 hz bir cihazı 220 volt 50 hz konverter ile çalıştırılamıyacağı kanısındadırlar . bu konuyu aydınlatmak istedim .. saygılar..

nokta .

• quote:

Orijinalden alıntı: mekatroniker
    frekans olayı önemli hocam 110 a pek takılmayın önemli olan frekansların uyuşması

quote:

quote:

Bakın.. Ben çok uzun zamandır, on yıllardır bu sistemlerle uğraşıyorum.. Eğer cihazınız direk şebekeden hiçbir SMPS veya ki çoğunlukla bir transfarmator kullanıyor ise sonuçta bu transfarmator veya SMPS çıkışları dc gerilime çevrildikleri ve sistemi bu besleme ile çalıştırdıkları için bu cihazlarda kesinlikle bir frekans uyuşmazlığı sorunu olmuyor . yüzlerce bu tür cihazlarda bu modifiyeleri yaptım ve hiçbir sorun yaşanmadı.. Ancak çok istisna olarak Şebekenin 60 Hz inden faydalanarak çalışan bazı cihazlarda sorun olabiliyor mesela digital saat gibi.. onlardada sadece saat ileri gidiyor o kadar .

Hatta Bazı insanlar Amerikadan Elektronik ev cihazları getirirler ve bu cihazlarla beraber 1600 Watt a kadar yük sağlayabilen küçücük Triakli 220 volt / 110 volt 50 /60 Hz konvertorler ile satılıyorlar ve bu minicik konvertorlerle benim çalıştıramadığım hiç bir cihaz olmadı . üstelik bu cihazlar sadece voltaj kontrolu sağlıyorlar frekans kontrolu sağlamıyorlar..
    Bu şekilde toplam 3 tip sistem kullanılır. biri yukarıda bahsettiğim triaklı sistem . Bir diğeri Oto Trafo kenar ucları 220 volt giriş orta ve bir kenar çıkışı 110 volr olarak kullanılan sistem . ve son olarakta standart 220 volt/110 volt transfarmatorler.. .. doğal olarakta bu tip traforlarda 60 lık silisli sac kullanılırlar..

Konu ile ilgili Bu uzunca açıklamaları yapma gereği duyduğum için detaylı anlatmaya çalıştım . çünkü birçok kişi çok istisna bazı cihazlar hariç 110 volt 60 hz bir cihazı 220 volt 50 hz konverter ile çalıştırılamıyacağı kanısındadırlar . bu konuyu aydınlatmak istedim .. saygılar..

nokta .

koptum haaa,
    bir frekans önemli diyorsun, bir de freknas önemli değil diyen kişiye onay veriyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: HITM@N

quote:

frekans olayı önemli hocam 110 a pek takılmayın önemli olan frekansların uyuşması

quote:

quote:

nokta .

koptum haaa,
    bir frekans önemli diyorsun, bir de freknas önemli değil diyen kişiye onay veriyorsun

napım ya adam çok etkileyici konuşmuş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.