Şimdi Ara

1100 USD$ | Intel'ciler yardım bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar.Intel sistem toparlamak üzereyim.Büyük ihtimalle ramazan sonuna kalacak fakat piyasayı takip etmek lazım.Düşündüğüm sistem şöyle fakat eğer yardımcı olabilirseniz, CPU-MoBo-Ram 3'lüsünden kısarak HD2900XT düşünebilirim.Bütçeyi başlıkta belirttim.Saygılar.

INTEL C2D - E6750 -> 230$ Inventus
    XFX - 650I ULTRA -> 125$ Gigatek
    TEAM - 2x1 GB DUAL DDR2 800 -> 177$ Gigatek
    SPARKLE nVidia GeForce 8800GTS -> 350$ Inventus
    Seagate 320 GB SATA2 NCQ 16 MB-> Mevcut
    FSP - BLUESTORM 500 WATT -> 105$ Inventus
    LG DVD-RW Combo -> Mevcut
    LG T730SHKL 17" CRT -> 132$ Hepsiburada

Toplam:1119$

Ramler'i Veritech yada Kingston oda olmadı OCZ düşünüyorum Bunu 1000$'lar civari alabileceğimi düşünüyorum yıl sonu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeWeee! -- 2 Eylül 2007; 23:17:10 >

• Hocam GTS'i nereden 350$a buldun? KDV dahil hali o de' mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 2 Eylül 2007; 23:24:16 >
  • YIL sonu için şimdiden hesap yapmak pek doğru olmaz. Sen iyisimi almadan 15 gün önce aç başlığı biz de ona göre bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SorrowOcean -- 2 Eylül 2007; 23:21:06 >
  • Dikkat edersen 350 $ yazıyor.Ayrıca bold şekilde fiyat referanslarını belirttim 300/100 * 18 + 300 = 354 $

En iyisimi ben 15 gün önce açayım Yılsonu alacaz diyince yardimci olamiyor millet.
  • Öncelikle ramleri corsair mxs2 675MHz ya da veritech 800MHZ liklerden al.

Güç kaynağı ise bildiğim kadarı ile hepsiburada.com da daha ucuzdu.

Ayrıca bir nokta daha var neden 17 inç CRT monitör.

Onun yerine LCD almalısın. Her şey FPS değil. Oyunu asıl oyun yapan aldığın zevk.

Bu noktada kulaklık ve monitör gibi ek bileşenler çok daha faydalı olabilir.

İşlemciyi E2160(OC yapacak isen) ya da E4500 yapabilirsin.

Bunun dışında 2900 ler benim bildiğim 400$+KDV Bu da 472$ ediyor.

8800GTS ise 300$+KDV bu da 354$ eder. Arada 100$ dan fazla fark oluyor sanırım. Buna değer mi bence iyi düşün (tabi 8800GTS ile 400W lık PSU da işini görecektir ki bu da 90$ lık 534+ ta var ve 430W. Yani 60-70$ da buradan karın olur.) sanırım öyle çok geniş bir bütçen yok. Gerçi bu şimdi konuşulmaz sen alana kadar DX10 oyunlar ve testler netleşir ve AltTab sorunu halledilir.

Yanlız tekrar belirteyim. Ekran kartın monitöründen çok daha kısa soluklu olacaktır bunun için öncelik 19 inç bir LVD almaya bak derim.

• Gözlerimdeki sorun yüzünden LCD kullanamıyorum.15-20 DK sonra teyze oğlumdaki Philips 19" LCD yanma yapıyor.Call of Duty 2 oyununu düzenli oynayarak oynayan ve galiba Türkiye'de sayılı oyunculardanım.Klan maçlarım okuyor, silahları düzenli kullanabilmek için yakından görmem şart. [Kar98K:)] Özellikle gözlerimdeki yorulma nedeniyle tercih etmiyorum.İşlemcide 4500 altı düşünmüyorum.(Yorumlara göre).Ramlerde söylediğim gibi kararsızım, şimdi DDR400 OCZ aldım verdiğim paraya pişmanım.Bu nedenle ucuz yollu bakacağım.Ayrıca HD2900XT'de artık kafamdan çıktı Sparkle 8800 GTS oturdu kafamda.Monitörde kararlıyım.Sadece 19" olabilir.

Teşekkürler.
  • Alla alla.

Bende astigmat var ve LCD de daha rahat oluyor. Acaba karşıtlık ayarı ile ilgili bir sorun mu var LCD nizde bazıları abartabiliyor parlaklık ve diğer ayarları yoksa LCD göz daha az yorar. (Özellikle alan daha büyük olduğu ve nesneler daha büyük göründüğü için daha uzaktan bakabilirsin.) Senin durumun ilginçmiş.

Bunun dışında zaten söylediğim ramler inanılmaz hesaplı.

Coresair XMS2 1GB DDR2 875MHz ramler 45$+KDv fiyata sahip.

Veritech 1GB DDR2800 ler ise 44$+KDV.

Bu iki ürün F/P olarak çok iyidir.

Bunun dışında bildiğin gibi gts lerde Alt+Tab sorunu var ki sen alana kadar o çözümlenir zaten. Ben 8800GTS derim (tabi testlerden sonra alacağın için o zamana farklı çözümler sunabiliriz. Bakarsın daha iyi kartlar çıkar mesela G92 falan.) tabi şu an için. Gelecek neyi gösterir bilemeyiz.

Bunun dışında gerçekten LCD leri incele. Ama illa CRT diyorsan 19"+ boyutta olsun zira 17 ve altı ekrana çok yaklaştırıyor insanı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Önerileriniz üzere LCD'leri inceliyorum.Bu seferde kesemi yakıyor Fakat bakacağım, GTS konusunda, XFX XXX edition önce fakat o/c'lu geldiği için daha fazla gitmiyor. GPU %7 gidiyor,zaten Antalya gibi bir ortamda yazın kullanamam stabil.Bende G2 yi bekliyorum,zira 8800 serisinin fiyatları düşecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.