Şimdi Ara

1150 veya 2011-3 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Uzun süredir sistem yenilemedim
    2009 dan beridir x58 sistemimi kullanmaktayım, açıkçası bu zamana kadarda yenileme ihtiyacı hissettirmedi.. anakartımın işlemci pinlerini kırana kadar.
    Mevcut sistemim
    i7 920 D0
    Gigabyte EX58-Extreme
    Kingston HyperX 2000 Mhz 2x3 6GB
    Radeon HD5870
    Enermax Liberty 620W
    Corsair Force GS 128 GB
    Thermaltake Armor VH6000BWS

Önümde 3 yol var mantıklı olan hangisi sizce:

1.
    Sistemi bu şekilde tutup çöp olan anakartın yerine ikinci el Asus Rampage 3 Formula tarzı bir anakart alıp hem mevcut anakartımda olmayan sata ve usb 3.0 dan yararlanmak ve 5870 i satıp GTX 970 ekran kartı alarak takribi 1500-1600 TL gibi bir harcama ile devam etmek.

2.
    Asus Rampage VII Formula Z97
    Intel i7 4790 K
    Corsair Vengeance Pro 2x4 8Gb 2400 MHZ CL11
    Corsair Force GS 128 GB (Raid 0 için)
    Takribi 2500 TL gibi bir harcama fakat ekran kartını 5870 kullanmaya devam ederek komple 1150 soket bir sisteme geçiş yapmak.

3.
    Asus Rampage V Extreme
    Intel i7 5820K 2011-3
    GSKILL DDR4 4x4 RipJaws 3000 MHZ CL15
    Sıfır olarak 4200 TL harcayarak sistemi yenilemişken DDR4 sisteme geçiş yapmak.

Karar verememdeki sebepleri sıralarsam. Hali hazırdaki sistemim oynadığım hiçbir oyunda beni üzmedi ki sistem manyağı oyunlarla pek işim olmuyor en fazla BF4 oynarım. Fakat şuanda bir anakart ihtiyacı doğdu. Bu sistemle devam edersem ekran kartını değiştirmek 5870<GTX970 beni oldukça tatmin edecektirki işlemci veya ram kısmında herhangi bir bottleneck yaşayacağımı zannetmiyorum.

1150 sisteme geçiş yaparsam DDR4 ve 2011-3 sistemi tercih etmediğim için pişman olurmuyum kestiremiyorum lakin
    performans olarak bana DDR4 ün hiçbirşey katmayacağına eminim birçok test ve karşılaştırma okuduktan ve oyunların 6 çekirdekli işlemcilere ihtiyaç duymadığını bildikten sonra özelliklede sli crossfire gibi teknolojileri 4K çözünürlükleri kullanmadığım için beni tatmin edicek farklarından faydalanmayacağım. 4790K nında 6 çekirdekli işlemcilere karşı saat hızı ve single core performansı göz önüne alındığında beni oldukça tatmin edicektir özellikle x58 platformundan sonra.

2011-3 sistemine geçiş yaparsam şuanda DDR4 sistemin çok pahalı olmasından dolayı ramlerden 1.200 anakartta 500 işlemcide ise 200 TL gibi bir fark oluşuyor. Bu sistem yeni olduğu için pahalı evet. Henüz oturması için vakit var, ve 6 veya 8 çekirdekli işlemcilerin overclock potansiyelide 4 çekirdeklilere nazaran daha kötü aynı soğutucu alanına daha fazla çekirdek düştüğünden ısı ve güç dezavantajları var. 2011-3 platformuna geçersem kafam rahat olucak çünkü gördüğünüz üzere çok uzun süreler sistem yenileyen biri değilim bu sistemimide 2009 da kurmuştum ozaman ki düştüğüm hata 1366 soket almak oldu ki ikinci el anakart bile bulunmuyor doğru düzgün.

Şimdi ise Intelin 2015 yılında Skylake işlemcilerle 14 nm ve 100 serisi anakartlar ile geliceğini bilerek 2011-3 yani güncellenmiş Haswell-E işlemciye bukadar para yatırmak mantıksız geliyor fakat bekleyecek zamanımda yok.

Şu maddelere göre en mantıklısı ikinci el x58 bir anakart ve GTX970 ekran kartı ile devam edip Skylake ve x100 serisi anakartları beklemek gibi geliyor?

Sizin düşünceleriniz tavsiyeleriniz neler karar vermemde yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jam da Joker -- 3 Aralık 2014; 3:36:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence ilk seçenek daha mantıklı, daha az para harcamış olursunuz ve elinizdeki işlemci sizi 2-3 sene daha sorunsuz götürür (ufak overclock şart 970 için ). yalnız 970'ler coil whine sorunu var, ona göre seçim yapıp, en sorunsuz modeli alın.

• Elimdeki işlemcinin overclock potansiyeli gayet iyi.
    BIOS 1.106 CPU-Z 1.072 Vcore ile 3.5 GHZ stabil kullanabiliyordum D0 olduğu için düşük voltaj ile oc potansiyeli yüksek. Araştırdığım kadarı ilede 970 ile 920 kullananlarda bottleneck sorunu yok ama evet overclock istiyor işlemci..

GTX 9xx serisi için coil whine sorunundan haberim var fakat abartıldığını düşünüyorum yani serinin hepsi etkilenmiş değil bu geçtiğimiz haftasonu kuzenim için Asus GTX970 Strix aldık ve cw sorunu yok kasayı açıp özellikle dinledim ses yok.

İlk tercih banada mantıklı geliyor ekran kartını uzun süre kullanabilirim 5 senedir 5870 kullanan biri olarak benim için büyük fark olucaktır zaten.

Teşekkür ederim yorumun için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.