Şimdi Ara

1156 işlemci soğutucu tavsiyesi lütfen!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar i7 860 işlemcimi 4.02GHz de çalıştırıyorum (183x22). boşta sıcaklığı core temp 57 derece, blackbox 2 59 derece gösteriyor. biosta da blackbox ın 4 derece filan yukarısı. 1156 soket bir işlemci soğutucu almak istiyorum. yalnız ramler de 2200MHz de olduğundan onları da soğutmak gereki,yor bu yüzden OCZ XTC 2 kullanıyorum. buna çarpmıycak bir işlemci soğutucu almayı planlıyorum. (sanalmarketimden) anakartım maximus iii extreme arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz? bir de i7 860 ın sıcaklık tehlike sınırı nedir acaba yoksa soğutucu almasam sorun olmaz mı? yorumlarınıza teşekkür ederim.

• Diğer modelleri kullanmadığımdan birşey söyleyemeyeceğim ama şuan kullandığım Noctua NH-U12P SE2'den oldukça memnunum. İnanılmaz sessiz ve yeterli soğutma performansına sahip, olumsuz iki noktası var birincisi fiyatı; 150TL civarında ama her biri 50TL olan iki adet sınıfının en sessiz fanıyla birlikte geliyor, ikincisi ise fanların açık kahverengimsi görünümü.
  • hocam fan renginin hiç önemi yokta önemli olan iyi soğutması ve ocz xtc 2 ile çakışmaması. noctua lar biraz heybetli galiba değil mi?
  • Bu sitede NH-U12P SE2'nin monte edilmiş resimlerini inceleyebilirsin ancak anakart modeline göre farklılıklar olacaktır. Yine de ramlere soğutucudan ziyade fanlar denek gelecektir ve bu modelde fanları soğutucunun istediğin tarafına (hatta iki tarafına birden) takma avantajı olduğundan ramlere denk gelmemesini sağlamak kolay olacaktır.
  • teşekkürler hocam.
  • Şu ürün de işini görür Noctua alamazsan eğer;

Yine çoklu soket desteği sunan 12cm'lik fanlı Coolink Silentator

http://www.sanalmarketim.com/urun/0d19431c7c13cd0c371afc7f39052e16/COOLINK-Silentator-Lga775-1156-1366-;-AM2-AM2+-AM3-Cpu-Sogutucu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    işlemci tavsiyesi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: Heinrich Himmler

merhaba arkadaşlar i7 860 işlemcimi 4.02GHz de çalıştırıyorum (183x22). boşta sıcaklığı core temp 57 derece, blackbox 2 59 derece gösteriyor. biosta da blackbox ın 4 derece filan yukarısı. 1156 soket bir işlemci soğutucu almak istiyorum. yalnız ramler de 2200MHz de olduğundan onları da soğutmak gereki,yor bu yüzden OCZ XTC 2 kullanıyorum. buna çarpmıycak bir işlemci soğutucu almayı planlıyorum. (sanalmarketimden) anakartım maximus iii extreme arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz? bir de i7 860 ın sıcaklık tehlike sınırı nedir acaba yoksa soğutucu almasam sorun olmaz mı? yorumlarınıza teşekkür ederim.

merhaba,

noctua d14 kesin ram soğ. ile çakışacaktır , onu almayın. noctua u12p ise anakart dizaynına göre farklılık gösterir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evrenshop

quote:

Orijinalden alıntı: Heinrich Himmler

merhaba arkadaşlar i7 860 işlemcimi 4.02GHz de çalıştırıyorum (183x22). boşta sıcaklığı core temp 57 derece, blackbox 2 59 derece gösteriyor. biosta da blackbox ın 4 derece filan yukarısı. 1156 soket bir işlemci soğutucu almak istiyorum. yalnız ramler de 2200MHz de olduğundan onları da soğutmak gereki,yor bu yüzden OCZ XTC 2 kullanıyorum. buna çarpmıycak bir işlemci soğutucu almayı planlıyorum. (sanalmarketimden) anakartım maximus iii extreme arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz? bir de i7 860 ın sıcaklık tehlike sınırı nedir acaba yoksa soğutucu almasam sorun olmaz mı? yorumlarınıza teşekkür ederim.

merhaba,

noctua d14 kesin ram soğ. ile çakışacaktır , onu almayın. noctua u12p ise anakart dizaynına göre farklılık gösterir.

ben hesapladım hocam elimdeki thermaltake silent 1156 tam ocz xtc 2 ile dib dibe ve genişliği 72mm ve noctua nh u12p se fanla 95mm fan genişliği 25mm olduğundan tek fanla 70mm böylelikle soğutucu montajından sonra olmazsa fanı ocz xtc 2 nin üzerinden filan takarım.

• noctuanın sitesinde ürünün fansız derinliği 71 mm olarak yazıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: evrenshop

noctuanın sitesinde ürünün fansız derinliği 71 mm olarak yazıyor..

tamam bu şekilde sorun yok thermaltake in önünde tek fan var ve fanlı derinliği 72mm yani noctua arka tafaftaki fan olmadan rahatlıkla sığar ocz xtc 2 ile çakışmaz diye düşünüyorum. tabi yanlış düşünüyor olabilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.