Şimdi Ara

1156 Soket serisi i5 ve i7 lerdeki üretim hatası YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elinde 1156 soket i5 ve i7 olan arkadaşlar henüz farketmemiş olabilirler mavi ekran sorunu üretim hatası olarak bu tip soketli makinalarda mevcut aynı sistem makinanadan bendede mevcut daha önce forumda ve başka sitelerdede öözellikle GTA 4 te mavi ekran resetleme gibi sorunlar başlıgı altında bu sıkıntıyı yaşayan çok fazla sayıda arkadaşımız oldu konuyu aydınlatmak adını bilir kişilerin yorumlarını bekliyorum i5ve i7 1156 soket makinalar EVEREST ULTİMATE 4.5 programını açtıgınız anda mavi ekran a düşüyor deneyip kendiniz görebilirsiniz bu programı açarken mavi ekran hatası alan arkadaşlar GTA 4 oynayamıyor oyun açıldıgında 15 20 dk içinde mavi ekrana düşüyor bu genel bi fabrika çıkışı hata oldugunu düşünüyorum 16 farklı i5 makinada bizzat denedim yakın arkadaşlarımız ve forumlardaki arkadaşlarımız tarafında test edildi elimdeki i5 1156 soket makinanın anakartını ve işlemcisini söküp 1366 soket i7 anakart işlemci almayı düşünüyorum elinde 1366 soket anakart olan arkadaşlardan ricam everest 4.5 i açıp mavi ekrana düşüp düşmedigi hakkında bize yorum yapmaları yardımlarınızı bekliyorum herkeze şimdiden teşekkürler

• hatalı üretim söz konusu değil.benim kullandığım sistem de soket 1156 ve i7860 işlemci. everestin eski sürümlerinde sistemin mavi ekran vermesi normaldir. siz bu mesajı atmadan uzun zaman önce eski cdlerimi imha etmeden önce kontrol ediyordum işe yara birşey varmı diye. everestin eski sürümlerinden birini çalıştırayım dedim benchmark testlerinde ne kadar yüksek puan çıkacak diye merak ettim. çalıştırır çalıştırmaz mavi ekran... ancak ne gta4 ne de başka bir programda sorun yaşamadım. her program her işletim sisteminde çalışacak diye bir kural yok. sisteminizde başka bir sorun olabilir. ram hatası, driver çakışması, program uyumsuzluğu vesaire... en basiti creative ses kartlarının bazı driverlerinde windows7 ile ilgili mavi ekran sorunlarına yol açan hatalar mevcut. aşağıdaki adresten indireceğiniz güncel bir everest programını kullanmanızı salık veririm.

http://www.lavalys.com/support/downloads

• Yok abi olurmu öle şey elimde başka i5 kullanan laptop var onda reset atmıyor everest sürümü uymuyor diye bişey yok teknik bi sorun var i5 lerde oynayabiliyormusun 2 saat aralıksız elindeki pc ile gta 4 ? elinde 1366 soket makina bulunan arkadaşlardan hala yardım bekliyorum
  • Arkadaşım yazdıklarımı dikkatle okurmusun bendede samsung r580 i5 modelli laptop var sıkıntı yok oynuyorum gta i5 750 2.66 8mb tan bahsediyorum sendeki i5 te en fazla 4mb ön bellek var ya 540 m yada 440m modeline sahipsin laptoptaki işlemciler nm olarakta farklı üretiliyor i5 750 45 nm laptopta mavi ekran almıyoruz masa üzeri kullanan 15 kişi daha var benle aynı sorunu yaşayan hepsi şizofren mi bu insanların sizden istedigim tek bişey var 1366 soket i7 kullancısı olan bi arkadaş şu everest 4.5 i açsın bi mavi ekran görcekmi onu ögrenmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim
  • ARKADAŞLAR ALLAH RIZASI İÇİN 1366 SOKET MAKİNASI OLAN ARKADAŞLAR ŞU EVEREST 4.5 İ KURUP Bİ DENESİN SONUCU YARDIMCI OLMAK BABINDA BURAYA YAZSIN DELİRJEM YOKSA :)
  • Burada neyi anlamaya çalıştığınızı ben anlamadım...

Everest yada buna benzer benchmark programlarının eski sürümleri güncel sistemlerde sorun çıkartabilir bu doğal. Kabahat işlemcide değil programdadır. Sisoftun ilk versiyonlarını bende athlon65 X2 imde çalıştırmıştım merak ettiğim için, sistem donmuştu.

Amacınız 4.5 versiyonunu çalıştırmak ise bu hiç mümkün olmayabilir. 1156 dan 1366 ya geçerken işlemcideki komut setlerinde değişiklik yapılmış olabilir belki bu yüzden o hatayı vermiyor.
    Şu GTA 4 konusuna gelince, konsoldan PC ye port edilirken en çok sorun yaşatan oyundur kendileri. Resmi yada gayri resmi bir sürü yaması var. Bütün crack li versiyonlar düzgün çalışmıyor vs vs vs.

Bu şartlar altında S 1156 işlemciler fabrikasyon hatalı demek doğru değil. Tamam everest 4.5 de mavi ekran veriyordur, GTA4 de makina reset atıyordur. Ama bunlar suçlusu yazılım olamaz mı ? İşlemcide sorun olsa yazılım seçmez istisnasız hepsinde yapar. Burada şunu diyebilirsiniz, diğer soketi kullanan versiyonunda neden yapmıyor ? Dediğim gibi işlemcide revizyonlar yapılmış olabilir, sizin farkettiğiniz şeyleri hatta daha fazlasını onlarda fark etmiş olabilir. Bu durumda genel olarak bütün soket 1156 lar hatalı demek yanlış olur. Eğer böyle olsaydı işi bu tip hataları bulmak olan onlarca site bas bas bağırırdı. Tomshardware zamanında P4 HT lerdeki kritik bir hatayı ortaya koymuştu ve sırf bu yüzden intel ile arasıda bozulmuştu. Neyse demek istediğim böyle bir hata olsaydı şimdiye kadar ortaya çıkardı.

Elinizdeki sistemlerde bu iki program haricinde genel sıkıntılar varsa o ayrı incelenir yorumlanır...

İyi forumlar

• sayın yöneticim yanıtınız için çok teşekür ediyorum ben kısaca size olayı şöle izah ediyim ben bu kasayı gta 4 için topladım i7 1366 soket kasalar çok daha pahalıya geldiginden dolayı 1156 olsun uygun olsun dedim tercih etmiş bulunduk daha sonra gta 4 te mavi ekrana yakalandık forumda daha öncede bu gta 4 konuları defalarca açıldı ben ve diger arkadaşlar işlemciden anakakarta psu ya kadar garantiye yolladık parçalar yenilendi geri geldi derken çözemedik olayı ve en son everest 4.5 inde mavi ekrana düşürdügünü tespit ettik ben ve 12 13 arkadaş var aynı sistemi kullanan kasada genel olarak sıkıntı yok sadece gta 4 ve everest 4.5 e alarjisi var 5 farklı anakart 4 farklı model ddr3 ram 4 çeşit işlemci denedik kendim 1156 soket olarak ama bu sorunu aşamadık o yüzden kasadan sogudum ve elden çıkartıp başka bi model almayı düşünüyorum ya 775 soket q9650 işelmcili olucak yada 1366 soket i7 gönlüm i7 1366 dan yana ama dedigim gibi everest 4.5 te oda resete düşerse almak istemiyorum arkadaşlarımda 1366 1156 i5 ve i7 ddr 3 ramli laptoplar var onlar everet 4.5 i açıyor masa üstünde 4.5 i açan i7 varsa gidip alıcam ve elimdekinide acil satıcam şimdi neden everest 4.5 diceksiniz onuda şöle açıklıyım o programda hataya düşmeyen pc ler genelde gta 4 ü sorunsuz oynatıyor örnegin elimde samsung r580 i5 işlemcili laptop var everest 4.5 i açıyor gta 4 üde çok stabil oynuyorum ilginiz için gönülden teşekkürler

• Bu arada elimdeki gta 4 orjinal aral game den alınma yani rack vs. yoktur
  • Bios dan HT desteğini kapatıp denermisiniz ? Ram ayarları Fast/Turbo da ise onuda defaulta alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frost111

[b öözellikle GTA 4 te mavi ekran resetleme gibi sorunlar başlıgı altında bu sıkıntıyı yaşayan çok fazla sayıda arkadaşımız oldu konuyu aydınlatmak adını bilir kişilerin yorumlarını bekliyorum i

öncelikle gta IV oyununun bir çok ekran kartında sorun yaşattığını bilmeniz gerekiyor. işlemcinizden kaynaklanan bir hata olduğunu ilk etapda düşünmek yanlış olur.ekran kartı driver ınızı değiştirdinizmi yada aynı kasaya başka ekran kartı takıp denedinizmi _?
  • evt başka ekran kartı başka ram başka anakart hatta başka hdd ve power la bile denedim degişen bişey yok elimdeki bütün parçaları degiştirip degiştirip kullandım sadece şöle yaptıgım zaman düzeliyor 775 pin anakart ve q9400 işlemci buldum ddr 3 ram uyumluydu anakart sadece anakart ve işlemciyi degiştiriyorum sorun düzeliyor everest 4.5 ide açarken mavi ekran vermiyor bu arada adminimiz bioas tan ht destegini kapat yazmış o nedir acaba ?
  • quote:

evt başka ekran kartı başka ram başka anakart hatta başka hdd ve power la bile denedim degişen bişey yok elimdeki bütün parçaları degiştirip degiştirip kullandım sadece şöle yaptıgım zaman düzeliyor 775 pin anakart ve q9400 işlemci buldum ddr 3 ram uyumluydu anakart sadece anakart ve işlemciyi degiştiriyorum sorun düzeliyor everest 4.5 ide açarken mavi ekran vermiyor bu arada adminimiz bioas tan ht destegini kapat yazmış o nedir acaba ?

anakart ve işlemcide sorun diyorsunuz yani ? anakartınızın bios unu sıfırlamayı deneyin. turbo vs kapanır otomatik. eğer c1e eist gibi özellikler varsa kapatmayı deneyin.anakartınızdada sorun olabilir sürekli bu işlemleri uygulayamıyor olabilir.
  • biosta kapamadıgım bişey kalamdı desem yeri 4 çekirdek i bile teke düşürdüm bi ara :D core ayarlarından arkadaşlar yakın arkadaşlarımdada bu 1156 soketli anakart i5 i7 işlemciler var herseyi degiştirdim taktım denedim hatta parçaları garantiye yolladım yeni işlemci geldi sorun 1156 soketli parçalarda 1156 soket olan arkadaşlar denesinler aynı sorunlar onlardada mevcut everest 4.5 hepsine reset attırıp mavi ekran ekran verecek hiç bi yazılım görmedim bugune kadar mavi ekran hatası veren bence 1156 soket genelinde sıkıntı var
  • HT "hyperthreading" Bios da disable etmek için bi ayar olmalı..

• o zaman sen derdini anlatamıyorsun :) anakart ve işlemci değiştirdim diyorsun. diğer parçaların sağlam yani dimi ?

anakart ve işlemci değiştirdinde sorun çıkmamış sanırım ? elindeki işlemciye uygun başka bir anakart denedinmi ? ilk yorumdan beri işlemciye taş atıyosrun. bi anakartı değişip baktınmı ? yada aynı anakarta başka işlemci taktığında yine sorun çıkardımı ?
  • Tabiki farklı anakart kullandım 3 farklı marka intel asus a taktım işlemcimi yine aynı sorun oldu gittim arkadaşımın işlemcisini aldım 1156 soket i7 var elinde bu sefer onu taktım bendeki anakartıma yine aynı arkadaşlar cidden denemedigim bişey kalmadı sıkıntı 1156 soketlerde elinde olan varsa denesin çok ince bi hata var görülmicek kadar ufak bi sıkıntı gta 4 oynamayan birisi anlamaz bu hatayı admin arkadaşıma resimli açıklamalar için teşekkür ediyorum bu akşam uygulayıp sonucu yazıcam teşekkür ederim yardımlarınız için
  • sizin yazılarınızı baştan beri okuyorum ve sizin sorununuzu tam anlamıyla ifade edemediğnizi düşünüyorum. ben de 1156 soket anakart ve i5750 işlemci kullanıyorum.. gta 4'ü yarısına kadar oynadım ve sizin belirttiğniz gibi mavi ekran sorunu almadım. sizden isteğim oyunda yine mavi ekran hatası çıkınca oranın fotoğrafını çekip siteye eklemeniz.. ancak bu şekilde yardımcı olabiliriz. ayrıca ayrınıtıl bir şekilde sistem özelliklerinizi de yazarsanız iyi olur psu'nuzun markasına kadar.. bu arada everest'de sorun yaşamanız gayet normal. hatta yeni sistemlere eski tüm programları ve oyunları kurup açmaya çalıştığınızda açmayacaktır. mesela sisteminize fifa 2000 kursanız bile fifa 2000'i oynayamaycaksınız.. bence ramlerinizi ve tüm donanımlarınızı bir daha deneyin.. sizin ram veya işlemcinizde hata olabilir ama tüm i5'lere de çamur atmayın.. bu arada psu'nuzu da deneyin.. (ekran kartınız neydi..)
  • Tamam ozaman şöle yapalım ben sistem özellikleremi yazıyorum şimdi akşamda resimleri buraya eklicem umarım anlayan çıkan i5 e çamur atmak tan öte gercekten 6 ay ugraştırdı beni kafayı yedim kusura bakmayın şunuda unutmayın asus intel 2 farklı anakart denedim 3 farklı ram taktım denedim degiştirmedigim parça kalmadı aynı sorun 15 e yakın arkadaşta var sadece bana özel degil başka i5 makinalar gördüm everest 4.5 i sorunsuz açıyor onlardada ddr3 ram var onlarda 1156 soket neden bizim sistemimiz mavi ekrana düşüyor ??

İşlemci: İntel i5 750 2.66 Anakart: Gigabyte P55A UD3R 3.0 usb 3.0 sata Ram: OCZ gold edition 1600mhz ddr3 6gb Ekran kartı: ZOTAC gts 260 synergy PSU : termaltake 550w %70 verimli Hdd: segate 7200rpm sata 2.0 16mb 3 adet 12mm termaltake fanım var 2400rpm hızında hız kontrol üntisi vs.. sogutma sistemi iyi sayılır 30 derece civarı ısınma söz konusu degil mavi ekranda çıkan sayılar devamlı degişkenlik gösterebiliyor ama genelde 0x000000000003 gibi kodlar var bu akşam resimleri eklicem pc açıldıktan sonra çıkan hata kodlarınıda buraya eklerim ilginiz için teşekkürler

• quote:

Tamam ozaman şöle yapalım ben sistem özellikleremi yazıyorum şimdi akşamda resimleri buraya eklicem umarım anlayan çıkan i5 e çamur atmak tan öte gercekten 6 ay ugraştırdı beni kafayı yedim kusura bakmayın şunuda unutmayın asus intel 2 farklı anakart denedim 3 farklı ram taktım denedim degiştirmedigim parça kalmadı aynı sorun 15 e yakın arkadaşta var sadece bana özel degil başka i5 makinalar gördüm everest 4.5 i sorunsuz açıyor onlardada ddr3 ram var onlarda 1156 soket neden bizim sistemimiz mavi ekrana düşüyor ??

İşlemci: İntel i5 750 2.66 Anakart: Gigabyte P55A UD3R 3.0 usb 3.0 sata Ram: OCZ gold edition 1600mhz ddr3 6gb Ekran kartı: ZOTAC gts 260 synergy PSU : termaltake 550w %70 verimli Hdd: segate 7200rpm sata 2.0 16mb 3 adet 12mm termaltake fanım var 2400rpm hızında hız kontrol üntisi vs.. sogutma sistemi iyi sayılır 30 derece civarı ısınma söz konusu degil mavi ekranda çıkan sayılar devamlı degişkenlik gösterebiliyor ama genelde 0x000000000003 gibi kodlar var bu akşam resimleri eklicem pc açıldıktan sonra çıkan hata kodlarınıda buraya eklerim ilginiz için teşekkürler

resimleri ihmal etmeyin.. eğer işlemcide hata olduğunu düşünüyorsanız occt programı ile işlemciyi 4-5 saat boyunca işkence testine tabi tutun.. eğer sisteminde mavi ekrah haricinde kitlenmeler meydana geliyorsa ramlerini 1600mhz'den 1333 mhz ye almanı şiddetle öneririm. öncekile ram konusuna bi bak sonra işlemciye işkence testine tabi tut. coret temp programını kurup ilşemci sıcaklıklarına bakalım, ayrıca cpu-z programını kurup cpu sekmesinin resmini ve memory sekmesinin de resmini çekip eklerseniz daha da iyi önerilerde bulunabiliriz.. yalnız cpu z yi açmadan önce denetim masasından bilgisayar güç seçeneklerini tam performansa alınız..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.