Şimdi Ara

12 MART 2006 - 1. BAHREYN GP (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
0
Favori
4.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yarışın kahramanları kesinlikle Kimi ve Rosberg'ti.. kimi 17. başlayıp 3. olmuştu ama artık abartıp 22. kalkıp da 3. olabileceğini gösterdi.. rosberg ise yarışın sürekli en hızlı turlarını atan adamıydı.. yarışı live timing'den kontrol ettiğimden rosberg'in sürelerini görebiliyordum.. eğer 3 değil de 2 pit stop yapsa çok daha iyi bi yerde bitirebilirdi..
    bu arada alonso'nun 2. kez pite girmeden önce tur bindirdiği ve bindireceği adamlara yaptığı hareketler çok çirkin ve çirkefçeydi.. sanki doğuma giden arabanın şoförüymüş gibi öndeki arabalardan acilen yol vermesini istedi.. sanki tur bindiren bir tek kendisi var.. ama iyi yarış çıkardı o başka..
    arabadan(mclaren'den) bahsedecek olursak ilk sınavında oldukça başarılıydı.. yalnız montoya pek rekabetçi görünmedi, özellikle button'a geçilirken hiç direnmedi, adeta yol verdi..
    kısaca çok güzel bir yarıştı diyebiliriz..sanırım büyük takımların hepsi mutlu olmuştur
    GO KIMI GO
    GO MCLAREN GO

• CNN puanlamayı bile gösteremedi rezil ettiler.

Takımlar:
    Renault 10
    McLaren 10
    Ferrari 8
    Honda 5
    Williams 3
    RBR 1

Pilotlar:
    Alonso 10
    Schumi 8
    Kimi 6
    Button 5
    Montoya 4
    Webber 3
    Rosberg 2
    Klien 1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 12 Mart 2006; 15:59:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: derkin

ortalık karıştı şumi alonsoyu kovalıyor son 5 tur.Kimi nerde bilmiyorum ::P

kimi nin yerini hala bilmiyorsan yazalım 22. sıradan 3.sıraya yükseldi:P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimi1179 -- 12 Mart 2006; 16:00:16 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: drexler22
    arabadan(mclaren'den) bahsedecek olursak ilk sınavında oldukça başarılıydı.. yalnız montoya pek rekabetçi görünmedi, özellikle button'a geçilirken hiç direnmedi, adeta yol verdi..
    kısaca çok güzel bir yarıştı diyebiliriz..sanırım büyük takımların hepsi mutlu olmuştur

Haklısın yalnız dikkatimi çeken bi nokta Button'ın frenlerinin müthiş olduğuydu.. Biçok geçişi geç aynı zamanda çok sağlam bi frenaj ile yaptığı dikkatimi çekti... Kimi Raikkoneni de geçecek diye tırstım 18 tur vardı... Ama çok deneyemedi. Belki frenlerine baştaki kadar güvenemediği için riske girmedi yada hakikaten güvenilecek pozisyonda değildi.

Son olarak çok güzel bi yarıştı...
  • Arkadaşlar yarına kadar sabrederseniz forumumuzda oluşan puan durumunu da yayınlayacağım inşallah. Ben yarışı izleyemedim sonucu avea mobilvizyon sayesinde cep telefonundan anlayabildiğim kadarıyla öğrendim.

Kimi Raikkonen yine ve yeniden sahnelerde. Jenson Button mükemmeldi ve sanırım son olarak bende tahminlerimle mükemmeldim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarman61

Evet arkadaşlar bu rtl yayın yaparken net birses geliyor bunların yayını cep telefonunudan yapıldığı anlaşılıyor tam bir komedi.

Bu arada tahminlere raikkoneni de ilk sıralarda yazmayanlar yarın pişman olacak benden söylemesi ben yarın tahminimi yazcam. Raikkonen yarın podyuma bile çıkabilir benden yine söylemesi.

Ben demiştim demek isteniyordum ama BEN DEMİŞTİM. Bu adam ve takım beni yanıltmadı ben tahminimde montaya 3. olur demiştim ama montaya haddinden fazla yavaştı. Tahmincilere massanın giremiyeceğinide bilmişim. Kendimi kutlarım
  • Adamım Kimi be... Duyunca şok oldum resmen. 3. ha? Vay anasını...
  • Tahminlere biraz göz attım. Dikkat ettinizmi bilmiyorum sıralamalardan sonraki tahminlere bakılınca bütün pilotların yerleri farklı kişilerce tutturulmuş. Tutturulmamış olsada olması gerekenden üst sıralara yazıldığı olmuş. Ama Kimi yi kimse tutturamamış en yakın 4. olarak tahmin eden 1-2 kişi var:) 4ün üzerinde tahmin yok zaten... Yani kiminin tamin edilenden çok çok daha iyi bir yarış çıkardığı ortada. Tahminlere bakarak şöyle bi istatistik çıkardım:
    Kimi'yi ilk 8 sıralamasına almayınların tahminlerini en iyi ihtimal olan "9" kabul ederek aritmetik ortalama aldım: Sonuç 7,29 Yani bu işten anlayan insanların ortalama beklentisi:
    Kimi'nin 7. olacağı,
    En iyi ihtimalle ise 4. olacağıdır
    Bu beklentiler ve tahminlere karşı kiminin 3. olması gerçekten beklentilerin çok üzerinde bir performans sergilediğini ortaya koyuyor.
    Helal Olsun Kimi Sana...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 12 Mart 2006; 17:20:05 >
  • Schumi arabasının hızlı olmamasından yakınıyormuş.Tipsiz Alonso bile kepaze etti seni.Arabaya laf atsın bir daha zaten çizicem karpuzunu.
  • yarisa bakamdim

Massa hayal kırıklıgı yapti bende spin felan atmiş ama puan almasi lazimdi bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: dark devil

1.Fernando Alonso
    2.Michael Shumacher
    3.Kimi Räikkönen
    4.Jenson Button
    5.Juan Pablo Montoya
    6.Mark Webber
    7.Giancarlo Fisichella
    8.Klien

İlk Yarış Dışı:Albers
    En Hızlı Tur:Alonso

ARKADAŞLAR BU DARKDEVİL BİZLERİ ÇOCUKMU SANDI ACABA KANDIRACAK BİZİ HOCA MESAJI DEİŞTİRME TARİHİNE NEDEN BAKMADIN REZİLLLL Sen yarışmadan diskalifiye oldun.
  • zeki bir arkadaşmış
  • quote:

Orjinalden alıntı: tonythetonguc

Aslınaım Kimii Beaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
    Hastayım ben bu adama yaaa..
    Arabalar aynı..
    Montoya 5 ten başlayıp 5. oldu....
    Kimi Raikkonen 22den başlayıp 3. oldu...
    Nedir bu Allah aşkına??????
    Sadece Pit stop demesin kimse... Lastik değişiminin serbest kaldığı kurallarda 1 defa lastik değiştirip diğerlerinde daha ağır bi arabayla okadar tur atmak okadarda farkettirecek kadar iyi bir strateji olmasa gerek...

Kimi ve Rosberg gerçekten iyi yarış çıkardılar ama Kimi mükemmeldi yine... Bunu bize başka hangi pilotlar seyrettirbiliyorki?

Bu arada CNN iyice batırdı işlerii. Yarış boyunca ses rezaletti acaba Bahrain den mi kötü geliyor diye RTL baktı herşey canavaar gibiydi... Zaten şu tercüme yapan adamı hala kovmadılar anlamıyorum. Adamlar 3 tane cümle söylüyo bizim ıı mıı gak guk diye ancak 1 cümle söylüyo ardındanda yine kaçırdığı için aynı cümleyi çevirip çevirip söylüyo.. Bari sus ingilizcesi olanlar dinlesin.. Sinir oldum ya. Aslında hep beraber bi şu CNNTURKe mail atsak nasıl olur acaba?
    kardesım aynen katılıyorum sana.agır yakıt yukuyle okadar gıdecen 1 pıt_stop yapıcan ustune ustuk bıde dıger arabalardan daha sert lastıkle yarısıcan yıgıdın hakkını verın...

• tebrikleri alalım

12 MART 2006 - 1. BAHREYN GP

Alonso 1 / 18

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _FOCUS_ -- 12 Mart 2006; 20:25:25 >
  • arkadaşlar bu adamı (dark devil) yarışmadan ihraç edin hatta forumdan atın
    bu tip insanlara bu forumda yer yok
    bide rosberg şahaneydi aynı kimi nin gençliği gibi
  • schumacher için bile zor bişeyi olmayacak bir yerde denedi( gececek kadar hızlı değildi massa
    ama alonso kendini koruması muhteşemdi çarpsa birincilik güme gidecek
  • Kim anlattıysa eksik aktarmış, Massa'nın suçu olan bişi değildi. Arka tekerlek kilitlendi spin attı onun üzerine pite gitti. Yanlış hatırlamıyorsam pitte 48sn. kadar kaldı. Yoksa bi spinle gitmedi koskoca yarış. Ha çok iyide yarışmadı orası ayrı en başta yerini ilk virajda kaptırdı...

quote:

Orjinalden alıntı: JoS

yarisa bakamdim

Massa hayal kırıklıgı yapti bende spin felan atmiş ama puan almasi lazimdi bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: dark devil

1.Fernando Alonso
    2.Michael Shumacher
    3.Kimi Räikkönen
    4.Jenson Button
    5.Juan Pablo Montoya
    6.Mark Webber
    7.Giancarlo Fisichella
    8.Klien

İlk Yarış Dışı:Albers
    En Hızlı Tur:Alonso

gusel makyaj
  • Vay beaahhhh ne güzel yarıştı

Bu küçük Rosberg e bayıldım yahuuu...Sanki yarışan gencecik bir çaylak deil yılların tecrübesini biriktirmiş biri gibiydi.Araçta o yoktuda babası vardı sanki:)Strateji dışı bir pit yapmasına rağmen taktiği alt üst olmasına rağmen yarışta sürekli ve istikrarlı bir şekilde hızlı turlar attı.Bu kadar genç olupta bu kadar oturaklı bir sürüş ve üstüne son derece soğukkanlı ataklar ve geçişler, tek kelimeyle bravo.Bu çocukta iş var.Tabi babasının bir dünya şampiyonu olduğunu ve ondan müthiş bir eğitim ve destek aldığını unutmayalım.Kesinlikle bu yeteneğinin genini babasından almış.Sanki tüm tecrübesini ve yeteneklerini beyin nakli ile bu velede aktarmışlar

Kimi için söylenecek çok şey yok.Bu gün gerçekten çok başarılıydı.Artık yavaş yavaş piştiğinin sinyallerini veriyor.Dile kolay 6. sezonu.Gerçekten çok hızlı ama ben hala gerekli teknik geri bildirime sahip olduğunu sanmıyorum."Schumi veya Coulthard gibi".Ama büyük bir yarışçı olmasına az kaldı.hızı ve pist dışındaki efendiliği 10 üzerinden 10.Geriye sadece bu teknik birikimi ve otomobili rekabetçi bi seviyeye getirecek geri bildirimi kalıyor bence.Oda zamanla olacak nasılsa.

Alonso dan gün geçtikçe daha çok nefret ediyorum.Bu adam bugün çok güzel yarıştı ama yarıştaki pilotlara yaptığı el kol hareketleri, yarıştan sonra saa sola dil çıkarması, kameranın objektifine bakıp saç taraması, bi afralar bi tafralar...BU ADAMDA İŞ YOK...Yanında 7 kez dünya şampiyonu olmuş tarihteki tüm pilotları istatiksel olarak ezmiş geçmiş bir adam var ve o adam bile kimseden üstün olduğunu iddia etmiyor.yarışan ve geçmişte yarışmış herkese büyük saygısı var.Biraz feyz alması lazım.Burda Kimi yi bir kez daha övüyorum.Gerçekten efendi.Alonso da Montoya gibi poposu havalarda bi tip.

Scumi ye gelince.Gerçekten pit stop ların kurbanı oldu.son pitte bizim uyuşuklar onu 8.7 de yollarken Renault un elemanları Alonso yu 7.7 de yolladı.ve o 1 sn yarışın kaybedilmesine neden oldu.Yazık oldu ama mesele deil.En azından biz tifosiler bu sezon geçen sezon gibi boş gözlerle bakmayacağız ekrana.

Massa ilk yarış için iyi gibi görünsede çok bi yorum yapamicam.Zira spin i teknik bi sorunmu yoksa kendi hatasımı hala örenemedim.Hızlı olduğu bi gerçek ama malesef TECRUBESİZ.Ama Schumi ona abilik yapacaktır mutlaka.çok kısa sürede ileriye doğru güzel adımlar atacaktır.

Minik boğa anne boğayı neredeyse yenecekti.Bence bu V-10 olayı Toro Rosso ya biraz fazla yaramış.Aguri ve Midland takımlarına karşı FIA tarafından yapılmış çok çok büyük bir ayıp ve haksızlıktır bu.Kesinlikle bu uygulamayı desteklemiyorum.Bu V-10 Minardinin küllerine resmen çağ atlatmış.

Bir çomakta Toyota ya.Resmen ÇUVALLADILAR.Bukadar dev bütçe ve böylesine berbat bir otomobil.üstelik otomobili ilk piste çıkaran ve en fazla tecrübe eden onlardı.çok komik ve ezik bir duruma düştü Toyota.

Button ve Honda da iyiydi.ama korktuğum kadar iyi deillerdi.Barrichello artık nasıl bir problem yaşadıysa yazık oldu ilk yarıştan.otomobil birden bire çaptan düştü.

BMW de hiç fena deildi bence.Hatta Villeneuve beklediğimden de iyiydi.Ama kader işte tam toparladım derken motoru bumlayıverdiKısmet bidahaki yarışa.

Bu arada eğer Schumi emekli olacak olursa Massa nın yanında alternatiflerden biri olarak kesinlikle bu genç Rosberg te düşünülmeli.Bu çocuk çok can yakacak.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.