Şimdi Ara

12 MART 2006 - 1. BAHREYN GP (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
0
Favori
4.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: drexler22

sorma, can sıkıntısından gözüme uyku girmiyo

kardes kusura bakma hangı takımı desteklıyon
  • Panikkk Yok Kimide meydana gelen ufak bi elektronik arıza.. Kısa zamanda çözüldü ve sıralamada geri sıralara düşmek gibi bi olay yok. Montoya'ya gelince pek bi fikrim yok ama hakikaten kimi'den 1,5sn geride kalması ilginç. O bi yana Cuma ikinci seans zamanlarında berbat durumdayız o fena canımı sıktı benim.

quote:

Orjinalden alıntı: sarman61

Arkadaşler mclarendaki durumun ne kadar vahim olduğunu bu haberlerden anlayabiliriz. İnşallah bizi yanıltırlar. Ama geçtiğimz sezonda mclaren kötü bir başlangıç yapmıştı. Hatırlarsanız.

McLaren'den sorunlu başlangıç

McLaren ve Raikkonen'in Bahreyn'deki hafta sonu iyi başlamadı. Geçtiğimiz yıl birçok yarışta motor arızası yaşayan Kimi Raikkonen, Bahreyn Grand Prix'sinin ilk serbest antrenman turlarını elektrik aksamındaki sorun nedeniyle kısa kesti.

Günün ikinci serbest antrenman seansında Bahreyn Grand Prix'sine katılacak 22 pilot da piste çıktı. Sabah seansında vites kutusunda arıza meydana gelen Honda'nın İngiliz test sürücüsü Anthony Davidson 1:31.353'lük zamanla cuma gününün en hızlısı oldu.

Yarışta mücadele edecekler arasında en iyi zamanı ise Ferrari'nin yedi kez dünya şampiyonu pilotu Michael Schumacher yaptı. Alman sürücü, Davidson'dan 0.398 saniye daha yavaştı. Schumacher'in yeni takım arkadaşı Felipe Massa dördüncü iyi zamana imza attı.

Sabah seansında zaman turu atmayan Formula 1'in en genç şampiyonu Fernando Alonso ikinci seansta Schumacher'den 0.8 saniye daha yavaş kaldı ve beşinci sırayı aldı. BMW Sauber'in Polonyalı test sürücüsü Robert Kubica sabah seansında 1:32.170 ile en iyi zamanı elde etti.

Bahreyn'e gelene kadar Formula 1 tecrübesi Barcelona'da attığı 44 turda ibaret olan Super Aguri'nin Japon pilotu Yuji Ide beklendiği gibi her iki seansta da en yavaş isim oldu.

CNNTÜRK

Montoya motoru değiştirmek istiyor!

Kolombiyalı pilot Juan Pablo Montoya, McLaren takımının, Bahreyn Garnd Prix'si sonrasında aracındaki Mercedes motorunun değişmesi gerektiğini söyledi. McLaren pilotu Cuma antrenmanları 2 seansını, lider Anthony Davidson'ın 2 saniye gerisinde kalarak 13. sırada tamamlamıştı.

Montoya, takımının herhangi bir problem olmadığı yönünde yaptığı açıklamaya rağmen, Mercedes motorunda güç üretme problemi olduğunu söyledi. Montoya, "Neler olduğunu analyamadım ama aynı aero pakete sahip olduğum Kimi ile tur başına yaklaşık 0.07 saniye fark oluştu. Antrenmanlar genel manada iyi geçti ancak motor konusunda sorun yaşadığımı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Montoya, motoru değiştirmesi halinde, ceza olarak 10 grid pozisyonu kaybedecek.

TurkiyeF1.Com

12 MART 2006 - 1. BAHREYN GP

• quote:

beyler tahminleri ne zaman yapıyoruz.. ben geçen sene yoktum da, en son ne zaman yapabiliriz.. yarın sıralama turlarından önce tahmin olayını sonlandırmamız doğru olmaz mı?

Dostum tahminleri yarışa kadar yapabiliyorsun. Yani sıralama turlarından sonra da tahmin yapılabiliyor.

Bu arada Ron Dennis basın açıklamasında Montoya'nın motorunun değişmeyeceğini motorun durumunun iyi olduğunu söyledi.
  • Kharia tahminler pazar günkü yarış başlamadan 5 dk önce yapılacak. Sen tahminlerini Technics arkadaşımız gibi yap ok.
  • benim antremanlardan edindiğim fikre göre renault ve honda iki ayrı pilotu için iki ayrı
    taktik uygulayacaki ilk iki sıra için buyuk şansları var
    ferrari ise lastik değişim hakkından dolayı polden kalkan şumi ile ilk on turda halletmeye çalışacak
    ferrari şanslı çünkü bahreynde çok test yaptılar
    ama renault ve honda daha taktik
    sıralama sonunda ilk dörtte button ve alonso olacak bu da ferrarinin polden zafere taktiğini suya düşürebilir
  •  12 MART 2006 - 1. BAHREYN GP
  •  12 MART 2006 - 1. BAHREYN GP
  • durum pek iç açıcı değil, özellikle montoya açısından.. button'dan 2.5 sn geride olmasını geçtim, takım arkadaşından neredeyse 1.2 sn yavaş.. birde açıkcası ide'nin liderden kaç tur yiyeceğini merak ediyorum, bütün yarışı diğer pilotlardan tur yiyerek geçirecek garibim
  • son durum button 1 şumi 2 alonso 3
  • eğer sıralama turları böyle sonuçlanırsa alonso
    startta liderliğe çıkabilir ilk dörtte iki renault pilotu var
    villeneuve da sürpriz bir isim bana göre
    ama yarışta heidfeld e geçilecektir
  • Ferrari güçlü görünüyor. Hem Felippe Massa hem de Michael Schumacher ön sıralarda yer alıyor. J. Villeneuve' ün bir şey yapabileceğini sanmıyorum. En fazla startta bir çıkış yapacaktır. Anlaşılan o ki bu yarış Ferrari, Honda ve Renault arasında geçecek. McLaren' i malesef o kadar güçlü görmüyorum.

Ferrari' nin yarışı kazanabileceğini düşünüyorum ama asıl tahmini sıralamalardan sonra yapmakta fayda var.
  • eğer button ilk galibiyetini kazanacağı tutmazsa yarış alonso ve şumi arasında geçecek ama şunun altını çizmek istiyorum ferrari burada kçok test yaptı yalancı bir üstünlük bana göre şu anda honda ferrariden ilerde
  • evt ferrari baya güçlü duruor. honda ve reno zaten beklenen gibiler. bakalım baya zevkli geçecek sıralamalr
  • quote:

Orjinalden alıntı: _FOCUS_
    eğer button ilk galibiyetini kazanacağı tutmazsa yarış alonso ve şumi arasında geçecek ama şunun altını çizmek istiyorum ferrari burada kçok test yaptı yalancı bir üstünlük bana göre şu anda honda ferrariden ilerde

Evet burada çok test yaptılar ve en iyiye yakın ayarı bulmuş olabilirler. Ancak asıl güçleri yarışta göreceğiz. Honda güçlü bir motora sahip, bu belli. Ama Ferrari, Renault' un önünde görünüyor.
  • Ewt asıl kortuğum başıma geldi ve yaklaşık 33te kalmış daha yukarı çıkamamışız ve yaklaşık 1,5-2 sn daha yavaşız.. Montoya iyice yavaş zaten..
  • quote:

hadı mercedes bızı yukarı at..mercedesle olucak ıs degıl galıba her sezon bası bu kahrı cekmek zorundamıyım
  • raikkonen sıralamaların ilk turunda kaza yaptı... detaylar az sonra...

edit: görüldüğü kadarıyla yüksek hızda giderken arka kanadı ayrıldı ve viraj girişinde spin attı, arka sağ tekeri koptu ve sıralama seansı durduruldu.

seans az sonra yeniden başlıyor. başladı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker.d -- 11 Mart 2006; 13:19:30 >

• nassı ya ondan sonra sınırlenme

• Raikkonen çok acı bir kaza geçirdi biraz önce. Arka lastiği direk bıraktı vallahi. Bu sene arabası kötü galiba. Ama yine de güveniyoruz ona..

EDIT: Bir de bir sorum olacaktı. Bu sene sıralama olayı değişmiş galiba? Detayları açıklayabilirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fprox41 -- 11 Mart 2006; 13:17:03 >
  • arkadaşlar yeni sıralam turları acaip heyeacan verici tabi raikkonen için yine kabus oldu
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.