Şimdi Ara

12. Sınıf Muhasebe Öğrencisiyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok ama çok kararsızım lütfen yardımcı olun bir akıl verin. Ben Şimdi 12. Sınıfa geçtim muhasebe bölümünde okuyorum. Fakat staja yazdan başlamak istedim ve bir SMMM ofiste stajyer olarak başladım yazdan yaklaşık 2 hafta sonra bırakmama sebep oldu aşırı ve çok aşırı sıkıcı bir meslek olduğunu anladım. Şimdi tekrar bir yere gireceğim okul için şirket yada ofise ve çoğu kişiden duyumlarıma göre mali müşavirlik gerçekten zaman alan ve çok iyi yapmadığın sürece pek fazla para kazanamıyorsun anladığım kadarıyla. Benim aklımda başka bir meslek yok ne yapabilirim diye üniversitede bölüm olarak başka bir iş düşünüyorum ama birilerinden akıl istiyorum yardımcı olucak birisi var ise eğer lütfen yazsın çünkü benim yapabilceğim bir meslek değil bunu anladım lütfen başka ne yapabilirim muhasebe sıkıcı bana göre değil ama başka bir bölüm önerisi olan varmı çalışınca geliri iyi olan bir iş gerçekten çalışabileceğim bir bölüm istiyorum yani seveceğim işi hertürlü yaparım biri akıl verebilirmi ne yapıcam çok şaşırdım :( :(

Edit
    Kısacası üniversitede bölümümü değişicem ve fikir istiyorum hangi mesleği okuyabilirim. Bu arada eğer bu işi yapsaydım yurtdışında yapmak istiyordum ama çok sıkıcı gerçekten yapıcağım meslek bu değil. Bu sene dil kursuna gidicem ve ingilizceyi tamamen öğrenicem. Kafamda yapacağım işi yurtdışında yapmak var ama meslek olarak çok kararsızım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilfb12 -- 12 Eylül 2014; 2:22:42 >

• Hocam bence polislik sana idael masa gibime geliyor soyle bir yunus olsan tadindan yenmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • millet üniversitede meslek değiştiriyo sen daha lisedesin ?

• quote:

Orijinalden alıntı: lysipe

Hocam bence polislik sana idael masa gibime geliyor soyle bir yunus olsan tadindan yenmez

Yapmak istediğim meslek değil başka ne önerebilirsiniz bu sene dil kursunu gidip ingilizce öğrenicem. Yurtdışına çıkıp orada çalışmakta kafamda var yani işimi yapaaksam yurtdışında yaparım diyordum ama muhasebe yapılacak meslek değilmiş çok sıkıyor bunaltıyor beni
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stork44

millet üniversitede meslek değiştiriyo sen daha lisedesin ?

Tamam işte bende onu diyorum üniversite de hangi mesleği yapabilirim yardım istedim bende değiştirmek istiyorum mesleğimi ama bir fikir almam gerek. Kısacası yurtdışında mesleğimi yapmak istiyordum ama bu meslek ypaılacak gibi değil ingilizce kursunada gidicem bu sene dili tamamen öğrenicem yani
  • Lütfen yardım istiyorum bi el atın
  • Yardım helpppp

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1- Cidden haklısın, çok sıkıcı bir meslek. Meslek mensuplarının çoğunun kalp krizinden ölmesi sanırım olayın vahametini göstermeye yeter.

2- Şu konuda hatalısın, İşini düzgün yapan değil, işini düzgün yapmayan Mali Müşavir para kazanır. İşini düzgün yapmayan 200 defter tutar nede olsa salla gitsin, işini düzgün yapmaya kalkarsan ancak 40-50 defter tutarsın. Her iki durumda da mükellef sana verdiği parayı çöpe atılmış olarak gördüğünden alacağın ücret değişmez.

3- Ben de şu an Lise öğrencisi olsam kesinlikle başka bir sektörü düşünürdüm.

Şu Resim Mesleği anlatmaya yeterli;

12. Sınıf Muhasebe Öğrencisiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 12 Eylül 2014; 10:25:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: anilfb12

Çok ama çok kararsızım lütfen yardımcı olun bir akıl verin. Ben Şimdi 12. Sınıfa geçtim muhasebe bölümünde okuyorum. Fakat staja yazdan başlamak istedim ve bir SMMM ofiste stajyer olarak başladım yazdan yaklaşık 2 hafta sonra bırakmama sebep oldu aşırı ve çok aşırı sıkıcı bir meslek olduğunu anladım. Şimdi tekrar bir yere gireceğim okul için şirket yada ofise ve çoğu kişiden duyumlarıma göre mali müşavirlik gerçekten zaman alan ve çok iyi yapmadığın sürece pek fazla para kazanamıyorsun anladığım kadarıyla. Benim aklımda başka bir meslek yok ne yapabilirim diye üniversitede bölüm olarak başka bir iş düşünüyorum ama birilerinden akıl istiyorum yardımcı olucak birisi var ise eğer lütfen yazsın çünkü benim yapabilceğim bir meslek değil bunu anladım lütfen başka ne yapabilirim muhasebe sıkıcı bana göre değil ama başka bir bölüm önerisi olan varmı çalışınca geliri iyi olan bir iş gerçekten çalışabileceğim bir bölüm istiyorum yani seveceğim işi hertürlü yaparım biri akıl verebilirmi ne yapıcam çok şaşırdım :( :(

Edit
    Kısacası üniversitede bölümümü değişicem ve fikir istiyorum hangi mesleği okuyabilirim. Bu arada eğer bu işi yapsaydım yurtdışında yapmak istiyordum ama çok sıkıcı gerçekten yapıcağım meslek bu değil. Bu sene dil kursuna gidicem ve ingilizceyi tamamen öğrenicem. Kafamda yapacağım işi yurtdışında yapmak var ama meslek olarak çok kararsızım

kardeş bende muhasebe öğrencisiym

12 ye geçtim bilgisayarlı muhasebe dalında idim ben hayatta muhasebeci olmayacağım :D

o yüzden perakende satış bölümünde yapacağım stajı

yani yine fiş var :D ama muhasebeden daha iyidir bende yazın başında 1 hafta yaptım staj öyle bi sıkıcılık yok şimdi ne olacak bilmiyorum

• bende muhasebe ogrencisiyim 12. sinifa geçtim hatta şuan ofisteyim staja 1 hafta erken basladim. stajyerlik guzel. ofisteki abiler ablalar çok kafa insanlar ama muhasebecilik mesleği çok sor. bende üniversitede bolum değiştirmek bide İngilizceyi rahat konuşmak istiyorum ama zor

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Hocam sizinle birkaç konuda p.m ile görüşmem mümkün mü acaba? Üniversite öğrencisiyim..
  • En önemlisi çalışmak çalıştıktan sonra istediğin yere gidebilirsin

• Bende muhasebe mezunuyum asiri sıkıcı bir meslek.Yukarida bir arkadasda demis isini duzgun yapmayan muhasebeci iyidir.Okulda hocalarimiz bile derdi bunu illa bir yerlerde cakallik yapacaksiniz diye.

• Métropol kullanıcısına yanıt
  • quote:

Orijinalden alıntı: anilfb12

Çok ama çok kararsızım lütfen yardımcı olun bir akıl verin. Ben Şimdi 12. Sınıfa geçtim muhasebe bölümünde okuyorum. Fakat staja yazdan başlamak istedim ve bir SMMM ofiste stajyer olarak başladım yazdan yaklaşık 2 hafta sonra bırakmama sebep oldu aşırı ve çok aşırı sıkıcı bir meslek olduğunu anladım. Şimdi tekrar bir yere gireceğim okul için şirket yada ofise ve çoğu kişiden duyumlarıma göre mali müşavirlik gerçekten zaman alan ve çok iyi yapmadığın sürece pek fazla para kazanamıyorsun anladığım kadarıyla. Benim aklımda başka bir meslek yok ne yapabilirim diye üniversitede bölüm olarak başka bir iş düşünüyorum ama birilerinden akıl istiyorum yardımcı olucak birisi var ise eğer lütfen yazsın çünkü benim yapabilceğim bir meslek değil bunu anladım lütfen başka ne yapabilirim muhasebe sıkıcı bana göre değil ama başka bir bölüm önerisi olan varmı çalışınca geliri iyi olan bir iş gerçekten çalışabileceğim bir bölüm istiyorum yani seveceğim işi hertürlü yaparım biri akıl verebilirmi ne yapıcam çok şaşırdım :( :(

Edit

bende 12.sınıfa geçtim . muhasebe öğrencisiyim. haftaya staja başlayacağız. bende bu mesleği düşünmüyorum. ben bir süredir ygs ye çalışmaya başladım.

• Lise bitirdikten sonra meslek değiştirmeyi düşünen arkadaşlara tavsiyem: Üniversite sınavlarına hazırlanmalarıdır ve bu hazırlık sürecindede hedeflediği mesleği, bölümü araştırıp karar vermeleri açısından uygun zamanları olacaktır.
  • Bende muhasebeciyim ama SMMM olarak devam etmedim uluslararsı ilişkiler okumaktayım imkanın varsa tavsiye ederim
  • Valla hocam ben de İktisat 2. sınıf okuyorum ne düşünüyorsun bunun hakkında ben şimdiden sıkıldım ama değiştirme ihtimalim de yok gibi duruyor artık
  • anilfb12 kullanıcısına yanıt
    Yeteneklerini söyle sana uygun olan üniv. bölümünü söyleyeyim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.