Şimdi Ara

12 Volt araç aküsü ile 14 adet cep telefonu şarj etmek?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir minibüsün koltuk arkalarına cep telefonu tablet v.s şarj edilebilmesi için dişi USB çıkışları monte etmek istiyorum.

Toplam 14 adet olacak.

12 V 105 A akü mevcut.

1. Kullanacağım kablo kalınlığı ne olmalı?
    2. 12 V 105 A gerilimi cep telefonu şarj etmeye uygun voltaj ve akıma en kolay nasıl düşürürüm? Aşağıdaki linkte 9 voltluk pil ile telefon şarj ünitesi yapılmış. Aynı şekilde 5 V luk regülatör devre (7805) ile voltaj ve akımı düşürebilir miyim?

• çakmak yuvası şarj aparatıyla tak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReCoMaX

çakmak yuvası şarj aparatıyla tak.
    1 adet çakmak şarj aparatı ile 14 adet usb çıkışı verdiğimde şarj aparatı o kadar cihazı şarj edebilecek mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salih*

1 adet çakmak şarj aparatı ile 14 adet usb çıkışı verdiğimde şarj aparatı o kadar cihazı şarj edebilecek mi?

Alıntıları Göster
    Tanesi 1A akım çekse hepsi aynı anda anlık 14A akım çeker. Tam emin değilim ama ana kablo 3-5mm kalınlığında olsa yeter gibi.

Bunun hesapları var da ben tam olarak bilmiyorum.
  • Hocam Bütün Yolcular Aynı Anda Takacak Değiller ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Hocam Bütün Yolcular Aynı Anda Takacak Değiller ya
    Hocam maksimum 10 kişinin aynı anda takacağını düşünelim.

12 volt ile besleme durumunda 7805'in ısınma probleminden bahsediliyor. Ayrıca 10 cihaz bağlanırsa çekilen akım da yüksek olacak.

Voltaj ve akımı nasıl düşürebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salih* -- 22 Nisan 2015; 23:31:09 >
  • Hazir arac cakmak unitesi alin. Onun icinde kondansatorlu baska devre var. Onu kullanin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

12 volt ile besleme durumunda 7805'in ısınma probleminden bahsediliyor. Ayrıca 10 cihaz bağlanırsa çekilen akım da yüksek olacak.

Tamam 14 değil de 10 olsun : ) Sanırım yine de aküden gelen ana kablonun biraz kalın olması gerekir diye düşünüyorum.

7805 kullanacaksan, her kanal için birer tane kullanman gerekecek. Başka bir çözümü vardır belki. 7805'lere soğutucu da bağlaman gerekir.
  • Bir arkadaş daha aynı yanıtı vermiş hocam.

Fakat 1 adet çakmak şarj ünitesinden 14 adet usb çıkışı verdiğimde şarj aparatı o kadar cihazı şarj edebilecek mi? Yada en azından 7-8 cihazın aynı anda şarj edilmeye çalışdığını düşünürsek sorun olmaz mı?
  • quote:

Hazır modüller var, 6-40vdc giriş- 5v farklı amperajlarda usb dişi çıkış mevcut.
    "aliexpress,banggood,ebay vs.."
    Ufacık birşey bunlar ve ısı derdin olmaz.

regülatör ile uğraşırsan hangi cihazın ne kadar akım çekeceğini bilemediğimizden dolayı ısıdan yanacaklar, haftalık entegre değiştireceksin.
  • Salih* kullanıcısına yanıt
    Yanlis anladiniz
    Alacaksiniz 14 tane sarj aleti
    Vatan 8 tl ye bir model var kullaniyorum iyi urun kotu degil
    Ondan alin 14 tane hepsini paralel baglayip akuye baglantiyi yapin
    Tamamdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La Pluie -- 22 Nisan 2015; 22:47:00 >
  • Ch4ylak kullanıcısına yanıt
    http://www.marketdijital.com/12-24-Volt-Giris-5-Volt-Cikis-Cevirici,PR-2826.html

Şu linkteki ürünün 15 amper olanından bir adet alıp, 5 volt çıkışına paralel olarak 14 adet dişi usb soketi bağlarsam bir problem olur mu?
  • quote:

http://www.marketdijital.com/12-24-Volt-Giris-5-Volt-Cikis-Cevirici,PR-2826.html

Şu linkteki ürünün 15 amper olanından bir adet alıp, 5 volt çıkışına paralel olarak 14 adet dişi usb soketi bağlarsam bir problem olur mu?

olur, ama eğer 8 9 cihazdan fazla cihaz takıldığında cihazda akım koruması varsa şarj akımı düşer. yani telefonlar daha yavaş şarj olur

• modrizzt kullanıcısına yanıt
    Hocam bildiğim kadarıyla ortalama bir cep telefonu 1 - 1,5 amper akım çekiyor şarj esnasında. (1,5-2 çekenler de var sanırım batarya kapasitesine göre)

Örneğin 1,5 amper'den 9 cihaz şarja bağlanırsa 13,5 amper çekmez mi? Invertor'ün kapasitesi 15 amper. Sorun olmaması gerekiyor sanki.
  • Salih* kullanıcısına yanıt
    Hocam selam. Şimdi mesajlarını tamamen okudum, düzeltiyorum mesajımı. 7805 pek sağlıklı olmaz, LT1038 Metal Regülatörler var. 10 Ampere kadar dayanır. 3 tane alıp grup grup bağlarsın. 5 + 5 + 4 gibi, uçlarına da dişi usb bağlarsın. Bir de soğutucu takarsın, taş gibi kullanırsın. Tavsiye ederim. Fiyatı biraz yüksektir ama çok sağlamdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notimportantali -- 27 Nisan 2015; 0:11:51 >
  • quote:

Hocam bildiğim kadarıyla ortalama bir cep telefonu 1 - 1,5 amper akım çekiyor şarj esnasında. (1,5-2 çekenler de var sanırım batarya kapasitesine göre)

Örneğin 1,5 amper'den 9 cihaz şarja bağlanırsa 13,5 amper çekmez mi? Invertor'ün kapasitesi 15 amper. Sorun olmaması gerekiyor sanki.

Ben duz 2 amperden hesapladim o yuzden, eger korumasi yoksa siz yaparsiniz 14A lik falan koyarsiniz

• quote:

Birazdaha fazla verin 20A olanını alın garanti olsun..
    2 seçeneğiniz var;

1. 20A 5v cihazdan alıp,, her koltuk için dişi usb de yapacaksınız. ayrıca bu sistemde +5v ucundan dişi usb nin ortadaki data uçlarına 100k drençler bağlamanız gerekiyor.

2.http://www.teknosa.com/urunler/125043715/skypal-sa-304cc-slim-2a-arac-sarj-kiti yada her koltuğa birertane bu cihazdan alıp, sağdece 12v u çekmek yeterli olacak.

• quote:

Hocam S4 ile 2 a şarj furyası başladı artık çoğu android cihaz 1.8-2 a ile şarj ediyor

Bence Çakmak şarj cihazı alın içini açıp hepsini paralel olarak bir sigorta ve switch ile aküye verin

• emin arkadaş a katılıyorum, eger data uçlarına voltaj göndermez sen yaptıkların hepsi boşa gider bizzat denedim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi empiy01 -- 27 Nisan 2015; 18:46:09 >
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Direnç bağlanması gerektiğini bilmiyordum. Direnci her iki data ucuna da bağlamamız mı gerekiyor tam anlamadım bu kısmı.

Her koltuğa araç şarjı almayı ben de düşündüm. Ancak koltukların arkasında plastik bir bölüm var. Oraya uygun bir delik açıp dişi usb girişlerini tam o kısma monte etmek istiyorum. Bu şarj kitlerini oraya güzel bir görüntü ile nasıl monte ederim bilemedim. Ayrıca tanesi ortalama 10 TL'den 140 lira gibi maliyet ortaya çıkıyor. Diğer türlü maksimum yarı fiyatına hallolacak gibi.

Tanesi yaklaşık 5 TL den 2.1 amper çakmak şarjları da var ama gerçekten 2,1 amper verir mi ve ne kadar kalitelidir bilemiyorum.

http://urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-ve-aksesuar/renkli-2-1-amper-arac-usb-cakmak-sarj-adaptoru-161767491

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.