Şimdi Ara

12 yaşındaki çocuk, NFT satarak 400.000 dolara yakın para kazandı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
1
Favori
16.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Suriyeli tipi var sevmedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 yaşında internet görmedim 2012de ama hayat daha ucuzdu.

• Bit yeniği olmadığını mı var sayalım

• NFS yani dijital olarak kodlanmış sınırlı sayıdaki resim veya gif veya fotoğrafı anlamakta güçlük çekiyorum. Dahası bunların bu kadar satması yani dijital olarak bilgisayarda jpeg olarak görüp tüketeceğin bir şeyin kripto halinde eşsiz tutulmasının mantığını da çözemeyeceğim. Ama bunun sanat dünyasına kötü etkisi olacaktır. Bu çocuğun yaptığı bu ham ve gelişmemiş çizimlere 300 dolar ödenirken yıllar aylar boyunca yağlı boya tablolar veya bilgisayarda resimler illüstrasyonlar romanlar üreten geçlerin eline tek kuruş geçmiyor ve aç kalıyorlar. Bu değersiz şeylere fazla değer verilmesi değerlilerin de üretilmesinin önüne geçiyor. Bu da dünyayı sığ ve sığır bir sanat anlayışının içine itiyor.

• hala böyle haberlere inanan kaldı mı

• Yasitlari kuran kursuna gidiyor, bu 400 bin$ kazaniyor. Resmen cehennemlik vesselam.

Selam ve 400bin$ ile.

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Olm bizim dinle derdimiz yok, ulkedeki fen liselerini kapatip imam hatip acarlarsa, milletin ahmadina agzimizi acar bakariz. Sizede bizim dinle olmayan sorunumuzu sorgulamak duser boyle.

• Bunlar hep pr kokan hareketler mike…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu ise ben de girdim, isin kotu yani bir resim koymak icin 15 dolar gibi bir servis fee istiyor ve 3 adet gif yapip koydum, bence guzellerdi de fakat tutmayinca devamini getirtecek param kalmadi.

iste benim hesabim /

https://rarible.com/user/0x4c6ec290c0229d6f9bd12f94d83eb7f77596b213

Burada olay ne kadar guzel oldugu degil ne kadar zengin salak cekebildigindir o da biraz sermaye ve cokca sans gerektiriyor, 1 pixeli satan su an dunyaca unlu turk NFT cisidir. sadece 1 pixel,

demek oluyor ki bu is yetenek veya zeka degil, sans isi

• Bu hintliler ne buyuk beladir yahu simdi birsey yazacagim irkciliktan ceza gelecek

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B9CAFB864

Para aklamanın ve sisteme parayı avrupada sokmanın başka bir yolu demekki, yoksa aklı başında kim ona o parayı verir. Tabi gerçekden verdi ise, verildi ise bunun anlamı, sahip olunan kripto paranın (ak/kara/piyasa manipilasyonu ile elde edilen ufak yatırımcının parası) nft sattım diyerek, piyasaya sokulmasını sağlamak, bunuda nft kılıfı altında gerçekleştirmek ve bunun içinde güzel bir reklam parası verdirerek kitleyi manipüle edip, yasal zemin hazırlama çalışmaları, sonuçda halkın talebi, mahkemelerden ve kararlarından büyükdür değilmi.. kimse 12 yaşında bir cocuğuda hapise tıkmak istemez değilmi, ancak 12 yaşında bir cocuk malesef bizim ülkemizdeki 10binlerce işsiz, işinin eğli grafikerlerden daha yetenekli, görünüşe göre bu bir şansda değil yaptıkca para yağıyor maşallah, birde 8bit pixelleşmiş neye benzediği belli olmayan bir görüntü için.. bizdekiler okadar kazanamamıştır, olsa haberimiz olurdu...

Edit: nft'yi anlamamışım. Yeni anladım. Ama ilk yorumumu silmiyorum. Bakınız hata nasıl yapılır:

-------

Sıkıyorum 1 dolar arkadaşım bunun fiyatı. Belki 50 cent. Minecraft oyununda bir yeri süslemek için alıyor alan mesela (sıktım).

Kahvenin 8 dolar olduğu ülkelerde 0.5 dolar nedir? "Hahahaha çok şirin lan" deyip bile alırsın.

Yıllar önce kasap havası diye bir telefon oyunu vardı. Hatırlıyor musun? Yılanın düğün versiyonu. Halaya giriyorsun. Masalar etrafında döne döne milleti topluyorsun. Bildiğin yılan oyunu aslında. Ama sarhoş dayılar, utangaç ablalar, takılan paralar falan var...   Çok esprili bir oyundu. Paralı idi. Dolar 2tl iken 1tl idi oyun. Kaç kişi indirdi? 2 milyon kişi indirdi. Bir milyon dolar kaldırdı o oyunu yazan.   Tamam, onunla bu kıyaslanamaz da, konsept bu yani. Anlam ifade etmeyen bir paraya milyon kişiye vermek.

-----

Edit: abooov, nft konseptini yeni anladım. Arkadaşım bu ne lan? Ohaaa... Olayı ne bunun? Dijital olarak sadece bir tane var ve o yüzden özel falan, konsept bu mu? Amaç ne yani? Anlamaya çalışıyorum. Bildiğin beynim yandı şu an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 27 Ağustos 2021; 22:41:21 >

• Bizim veletlerde bağıra çağıra sokakta oynasinlar

• Tam manasıyla hayırlı evlat.   

Ben az sorun çıkaran bir evlat oldum, ben bile belaydım lan. Okul masrafını komple çıkaran hayırlı evlatlar var. Acayip.

• quote:

Orijinalden alıntı: XenoVoid

Bu mesaj silindi.

Sanat eseri olarak görünüyor hocam. Picasso tablosu aldığınizi düşünün.

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

Satın aldığım platform, bunun üreticisi şudur, bu şuna satılmışdır, tüm hakları ona ağittir ve birde validasyon kodu sunar,

bu doğrulama kodu ile o dijital içerik platformdan sorgulandığında sana güncel durumunu gösterir ve bunu block zincir teknlojisi ile yani birbirlerine hash ile linkli içerik koruma altına alınır. Bu sadece satılan platform tarafından sunulan hizmettir, o platformun genel olarak kabul edilebilir değeri neyse (tıpkı binance gibi),

değeri ve geçerliliğide dünyada okadardır, başka bir platform aynı dijital materyalı satabilir bunda bir engel yok, otorite hangi platformu kabul ediyorsa orayı referans alır geçerlilik oraya ağittir der. Haberda bu nft nin kripto ile satın alındığı bilgisi yer alıyor bunuda göz ardı etmemek gerekir, birisi nakit olarakda nft item i satın alabilir, budurumda zaten alan meydana çıkmış olacakdır.

Temelde mantık, bu eşsiz itemin dünyadaki yasal ve geçerli sahibi dijital ortamda benim demesini sağlamasıdır, noter gibi düşün, ancak burada noter web sitesi, ve istiyen istediği kadar noter sitesi kurabilir, sadece kayıt tutmakdan ibaretler.

Mesela sende block zincir teknolojisi ile değiştirilemeyecek şekilde kayıtlar oluşturabilir, bu kayıtlara kardeşlik ile birbirlerine bağlı olan insanların adlarını tc lerini yazabilir, sistemden bakıldığında kardeşlik bağı değiştirilemeyecek şekilde görülebilir, biri birine yanlış yaptığında kardeşlik bağı iğanede uğradığında bu sistem üzerinden işaretlenip tüm dünya tarafından tc ile sorgulanabilir hale getirebilirsin, bunada kardeşlikzinciri adını takarsın, böyle her kim delikanlılığı erkekliği ayaklar altına alıp kardeşliği bozarsa cümle alem onu bilmiş olur, ona göre muamele görür, bunada bir ücret şarj edersin olmazmı..

Yani burada delikanlılığı para ile sistemden geri alabilmek için harcanacak $ lardan bahsetmiyorum, ben buna kardeşlik bağı dedim, sen buna başka şeyler uydurabilirsin, mühüm olan insanların halsiyet ve şerefi için sözünde durmaları ve bunu blockzincir ile ispat edilebilir hale getirilebilmesi, ve birisi bununla iş yapacaksa ver bakalım şu tcni seni bir HALSİYETZİNCİR sisteminde sorgulayayım demesi, sabıka zinciri gibi düşün ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B9CAFB864 -- 27 Ağustos 2021; 23:20:43 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.