Şimdi Ara

120 ile giderken en az yakan araba (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
9.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla benim corsa 4.5 litre civarı yakıyor
  • Bu dizellere çok özeniyorum arkadaş ya 4 litre ne demek
  • dizel 2000 motor 6 vites +cc en ekonomik olur
  • 6 silindir dizel - 3.0 TDI, 270/320 CDI, 530d vs.vs en az yakanlardır....
  • Bir araba dergisinde okumuştum bmw 530d , 520d den uzun yolda sabit hızda daha az yakıyormuş yani bundan hareketle daha güçlü bir dizel 120 km ile daha az devir çevireceğinden daha az yakar diyebilirz....
  • 5.30 de kullşanan bi tanıdık var araç ile bırak 120 ile gitmeyi 150 200 arası basmadan olmuyor diyor ama araç ta her gun en az 50 tl yakıt veriyor ise gidip gelmek için ben de aynı mesafeyi gidiyoru onunla ben 20 tl veriyorum ama ben 70 80 ile gierken o 180 ile gidiyor 3.000 motor 5.30 bmw olucak 120 ile gideceksin o biraz zor ao arabayla yavaş gidemezsiniz

not her araç dielde olsa bio enmerjide olsa 5.30 da olsa 120 km den sonra 150 200 km gibi hızlarda kullanıyor bir tanıdığım ve gerçekten araç çok fazla yakıyor diyor forumda 170 180 ile gittim 4 litre yaktım diyenler çıkıcaktır tabi orasıda ayrı konu

belli suratlerde 20 25 30 litre ye kadar yakıt ytuketimi çıkabiliyor bir akonuda vardı diel 200 km hızlarda hangi marka araç ne kadar yakıt tuketiyor 100 km hızda 5 6 litre yakıt tuketen araçlar 200 km gibi hızlarda 20 litreleri göruyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixslax -- 11 Ekim 2011; 23:29:34 >

• en azmı bilemem tabi ama bendeki 1.9 altea bu konuya uyuyor galiba
    120 ile giderken ( düz yolda ) 90 a 100 e göre biraz daha az yakıyor gibi
    120 ile ancak 2500 devir oluyor yanlış hatırlamıyorsam
    merak ettim yarın tekrar bi dikkat edeyim
  • 100-110 arası deseydin benim araba derdim.
  • honda civic a/t 5. vites dişli oranı çok uzundur 120 km hızda 2500 devir bile çevirmez. sehirler arası uzun süre 120 ye sabitleyip gitmiştim lpg taktırmadan önce. Klima açık 5.8 lt ortalama yakıt tüketmişti
  • dün iyice dikkat ettim
    120 ile 2500 anca
    3000 olması için 150 ile gitmek gerekli
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

Bu dizellere çok özeniyorum arkadaş ya 4 litre ne demek

uzun yolda özenmene gerek yok çoğu 1.6 benzinli de uzun yolda 5 litre yakıyor.
  • normalde şehirler arası yolda 90 ı geçemzdim.
    ama hız sınırlşarı artırılınca beni bozdu biraz.
    ve o zamnadan beri 6 vitesli bir araç düşünmüyor değilim.
    1,3 astra 6 vitesli cosmo çok güzel olurdu bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

80'le de gidilmez ki be kardeşim ne olurdu vites oranlarını yüksek yapsalardı? 100 km hıza 10 sn.de çıkmak istemiyorum varsın 20 sn.de çıksın neticede draft yapmıyoruz.

draft yapmıyoruz ama sollamalarda bu 100 km hıza kaç saniyede çıktığı çok önemli. 1sn bile çok önemli. bu bir saniye bazen hayat kurtarıyor. Zaten bu değerleri vermelerinin nedeni sollamalarda bir fikir vermesidir. Yoksa araba yarışı yapılırsa fikir versin diye değildir.
  • 6 vitesli olan, binek araçların geneli az yakıyor. Örneğin TSi motor
  • e-36 3,16 lar da 120 ile giderken 90 km/h e göre daha az yakıyor. 120 de devir daha yüksek ama 1 gr. benzinin marjinal verimliliği fazla oluyor.
  • c4 ehdi 1.6 112 hp
    90km hız ile ile 3.8lt

120 ile 4.2 lt yakıyor
    tarafımdan denenmişdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Besiktask34 -- 13 Ekim 2011; 16:59:21 >
  • Renault latitude 6. vites 120 km 4.6 lt
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

şehirdışı tüketim verisi 90 km sabit hızla ölçülmüş veri değildir, aşağıda ford.comtr den alıntı yaptım.

Şehir içi: Laboratuar ortamında soğuktan çalıştırılmış motor ile 4 km.lik teorik bir mesafe boyunca, maksimum 50 km/s ve ortalama 19 km/s hızla ölçülmüş yakıt tüketimi
    Şehir dışı: Şehir içi ölçümünden hemen sonra gerçekleştirilen, 7 km.lik teorik bir mesafe boyunca maksimum 120 km/s'e ulaşacak şekilde, yarı zamanlı sabit hız ve yarı zamanlı değişken hızla ölçülmüş yakıt tüketimi değeridir.
    Ortalama: Şehir içi ve şehir dışı testlerinin kat edilen mesafe ölçüsüyle ağırlıklı ortalaması alınarak hesaplanmaktadır.

"120 km/s'e ulaşacak şekilde" derken avrupa birliğinin belirlediği bir hız-zaman grafiği var, profesyonel bir sürücü aracın hızını birebir o grafiğe uyacak şekilde ayarlayarak kullanıyor.

yani otomobillern fabrika tüketim verileri son derece güvenilir verilerdir.

Zaten Bu yüzden 80-90 km sabit hızla gidince araba fabrika verisinden bile az yakıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

quote:

Şehiriçinden haber verelim biz 9 10 litre benzin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

quote:

Şehiriçinden haber verelim biz 9 10 litre benzin

hangi 1.6 benzinli 5 litre yakıyorki ? o zaman 1.0 motorunda 2.5 litre yakması lazım senin hesabına göre

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.