Şimdi Ara

120 km de direksiyonda titreme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mrb arkadaşlar aracımın şöyle bir sorunu var 120 km hıza çıkınca titreme oluyo direksiyondan bariz bir şekilde hissediliyor 100 110 arası birşey yok arabam 99 hyundai accent lx yumurta kasa sebebi ne olabilir acaba yardımcı olursanız sevinirim

• lastiklerinizin balansını yaptırın...
  • yaklaşık 5 ay önce rot balans ayarı yapıldı o zaman da varmıydı bilmiyorum çünkü hiç 120 km ye çıkmamıştım ancak otobanda farkettim
  • 5 ayda sert çukura vs düşmeyle tekrar bozulmuş olabilir, balans dan olma ihtimali yüksek.
  • Balans'tan olur,rot'dan olur.Ön takımdaki ve direksyon aksamlarındaki anormallikten olur,kısacası gidin baktırın birisine.Ayrıca 5 ayda balans ayarının bozulması muhtemel bir durum ülkemiz yollarında.Siz de dikkat etmiyorsanız gayet tabii olur.
  • Rot balans yapıldıktan 5 dakika sonra bile bozulabilir. Bir çukura düşmeye bakıyor herşey.
  • aynı sorunu bende yaşadım
    direkt olarak hızla bağlantılıydı 110 u geçince arabayı yolda tutmada zorlanıyordum
    Rot balans yaptırınca hemen halloldu
  • rot balans ın yanı sıra lastik havalarınıda kontrol edin
    havası tam olmayan bir lastikte aynı şekilde tepki verir araçta...
  • Eğer titreme gaza bastığınız zaman hissediliyor ve ayağınızı gazdan çektiğiniz zaman kayboluyorsa; geçmiş olsun aks larda problem var ki baya maliyeti olur. Eğer titreme ayağınızı gazdan çektiğiniz zaman da devam ediyorsa balans bozuk demektir. Araba sağa/sola çekiyorsa rot ayarı gereklidir.
  • lastikleriniz eskiyse de yapar
  • kısacası rot balanscıdan geçer herşey orada kontrol edilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: d_hamen

Eğer titreme gaza bastığınız zaman hissediliyor ve ayağınızı gazdan çektiğiniz zaman kayboluyorsa; geçmiş olsun aks larda problem var ki baya maliyeti olur. Eğer titreme ayağınızı gazdan çektiğiniz zaman da devam ediyorsa balans bozuk demektir. Araba sağa/sola çekiyorsa rot ayarı gereklidir.

akslarda olsa 120 ye kalmaz her viteste direk şaside sallama yapar devir alırken arac , basıma geldide biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: chevymel1

quote:

Orijinalden alıntı: d_hamen

Eğer titreme gaza bastığınız zaman hissediliyor ve ayağınızı gazdan çektiğiniz zaman kayboluyorsa; geçmiş olsun aks larda problem var ki baya maliyeti olur. Eğer titreme ayağınızı gazdan çektiğiniz zaman da devam ediyorsa balans bozuk demektir. Araba sağa/sola çekiyorsa rot ayarı gereklidir.

akslarda olsa 120 ye kalmaz her viteste direk şaside sallama yapar devir alırken arac , basıma geldide biliyorum

aynı durum benim de başıma gelmişti ben de oradan biliyorum. araç sadece 100-110 arası titreme yapıyordu o da gaza basınca. diğer hızlarda bir sorun yoktu. lastik çapı, arızanın boyutu v.b. gibi durumlar hata belirtilerini değiştirebilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.