Şimdi Ara

120 km yürünebilecek bir mesefe mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
4.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mickey~

quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

Yalnız 120km hiç az bir mesafe değil.Yürüyerek gidilebilecek bir süre olduğunu düşünmüyorum.Gerek enerji,gerek sabır konusundan bisiklet daha bir tercih olur.

şimdi biraz düşündüm de sabır konusunda haklısın herhalde hocam

Memlekette 105 km gittik caddy ile.40-45 DK sürdü fazla uzun sürmedi ama insan bir süre sonra sıkılıyor o yolda yürüyerek gitmek için yeterli miktarda sabır,malzeme ve aksesuar'a sahip olmak gerekir.

• Gelinlik giydirip tecavüz ederler sonra öldürüp cesedini patates tarlasına atarlar haberin ola

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: S.A.G.S.

Yúrünmeyecek bi mesafe deil, yanına fazla yük olmadan ihtiyaç duyacagin malzeme besin, su tarzı şeyler al gereksiz yüklerden kaçın. Hele yanına kafadar bi arkadaş bulursan 2 günde çok rahat bi şekilde varirsin

onu düşünüyorum da yanıma 1.5 luk su bile alsam ağır oluyo yemek falan da düşünürsen...şimdi işi aceleye getirmek de istemiyorum yanıma eksik bişey alırsam diye

Gülü seven dikenine katlanir hocam, yiyeceğin şeyden tazelik bekleme 2-3 tane ekmek al, yanına konserve tarzı bişey. Bide zeytin peynir felan yanına 2 tane 1.5 litrelik su kıyafetlerle felan yükün en fazla 7-8 kilo olur ( iyi bir sırt çantası sart tabi bide kamp felan planlarsan onların yükü ayrı)

Bide su, ekmek tarzı gereksinimleri yol üzerinde halletme olanağında var.

2 farklı gün yaşamış olursun, yolda çektiğin cilenin sonunda iyi bi yemek yiyip sağlam bi uyku cekersin. Aklında dert tasa, stress, bunaltı ne varsa unutursun. Rahatlarsin, ferahlarsin, huzur bulursun.

Benim en büyük tecrübem 20 km okulla gezmistik mola idi oydu buydu 5 saat felan sürmüştü, arkadaşla her çıktığımızda 15 km deviririz tabi bunlar normal koşullar gündelik kıyafet, ayakkabı felan. Ama sen rahat kıyafet ayakkabı çanta felan sorunsuz halledersin 2 günde ama arkadaş bulsam fena olmaz.

Bide istikametin yani gideceğin yollar temkinli güvenlik sorun olurmu o önemli

• o mesafeyi çok rahat 3 günde yürürüm.
    Yürümekten zevk alırım. Yanımda kafa dengi konuşkan birisi varsa daha iyi olur.
    Müzik dinleyerekte yürürüm.
    Ancak köpeklerden çok korkarım, bu mevsimde kurt çıkar çakal çıkar. Yol üstünde kötü niyetli insanlarla karşılaşırsın falan. Çok tehlikeli bence.

• 1 km 10 dk.da yürünür 120 km 1200dk. yürünür oda yaklasık 20 saat eder. Aralıksız yürürsenki buda imkansız günde 5 saatten fazla yürüyemezsin buda demek oluyor ki 4 günde anca gidersinki 4.gün ayak derinin tamamı su kaplamış olur.
  • karnını tok tutttuğun ve normal tempoda olmak kaydı ile saatlerce yürüyebilirsin. arada bir dinlenecen tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeKIRCA

1 Saatte bir 10dakika dinleneceğini varsayarsak , normal yürüme hızı 6 m/s'dir. Saatte 6km demektir , yani 20 saatte varırsın , 20.10=200dakika yapar 4saatte falan dinlensen işte tam bir günde gidersin

imkansız. 1 günde yürümeye kalkarsan yorgunluktan ölürsün.

• Ben motorumla her gün 120 km ye yakın yol yapıyorum işe gidiyorum anam ağlıyor. Sen yürümekten bahsediyorsun.
  • Parası neyse ver bin otobüse. Perişan etme kendini.
  • :D çok sakat aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackenedd

quote:

Orijinalden alıntı: sisilik

quote:

Konu ciddidir var mı böyle bir tecrübesi olan .. Kaç günde yürürüm çok zorlamadan? Ne kadar mesafede bir mola versem ? Bu havada dışarıda konaklamak çok problem olur mu ? Bu arada Elazığ 'dan Malatya'nın bir köyüne gitmeyi düşünüyorum.

dostum elazığlı gakkoş gardaşım umarım kürt değilsindir.malatya akçadağa beklerim misaffirim ol

yuh la elazıg merkezden akcadag daha fazladır 120kmden :D dostum 2 merkez arası gitmeyi dene :D olmadı bizim tırlardan birini gönderirim sana :D

sen nerelisin ben tahmini bi rakam söyledim de

• Tatlı tatlı gidersen eğer 2 günde çok rahat gidersin. Çok uyurum vs. diyorsan 3 gün olur. Kondisyon, hava şartı ve hevesin çok etki eder.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

Yalnız 120km hiç az bir mesafe değil.Yürüyerek gidilebilecek bir süre olduğunu düşünmüyorum.Gerek enerji,gerek sabır konusundan bisiklet daha bir tercih olur.

şimdi biraz düşündüm de sabır konusunda haklısın herhalde hocam

kimse sormamış sende anlatmamışsın o kadar yolu kış günü ve başına gelebilecek tehlikelere rağmen yürümenin nedeni neydi? paran yoksa yolculuk için yardım ederiz canın daha önemli yok macera arıyorum diyorsanda başka hobiler bul yada gezi gruplarına katılıp toplu halde yürü yada ben intihar edecem sanane diyorsanda o kadar yol yürüyüp değilde acısız bi şekilde et

• Kaliteli bisiklet ve ekipman ile mükemmel olabilir. Fakat yürümek çok kötü bir tercih gibi geliyor bana.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal değildir yürüyerek geçilecek bir mesafe değildir zorlanırsın hatta başaramazsın. Bunu yapabilmenin tek yolu var o da güneydoğuda asker olman Anca o zaman yürütürler o kadar tabi o da mecburiyetten dolayı. Onun dışında sivil olarak ciddiyim başaramazsın aşırı zorlar. Konaklamak bazı yerlerde problem olur elbet.
  • çok zor askerdeyken bile 10km yürümek koyardı dağlarda bana
  • biz 3 kişi 2km'yi 1.30 2 saat içinde yürüdük yaklaşık ve ulaştığımız yerde de perişandık.
    özetle deneme
  • son olarak tavsiyem şudur BİSİKLET İLE GİD GİDCEKSEN
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: blackenedd

quote:

quote:

Konu ciddidir var mı böyle bir tecrübesi olan .. Kaç günde yürürüm çok zorlamadan? Ne kadar mesafede bir mola versem ? Bu havada dışarıda konaklamak çok problem olur mu ? Bu arada Elazığ 'dan Malatya'nın bir köyüne gitmeyi düşünüyorum.

dostum elazığlı gakkoş gardaşım umarım kürt değilsindir.malatya akçadağa beklerim misaffirim ol

yuh la elazıg merkezden akcadag daha fazladır 120kmden :D dostum 2 merkez arası gitmeyi dene :D olmadı bizim tırlardan birini gönderirim sana :D

sen nerelisin ben tahmini bi rakam söyledim de

malatya hocam

• Kardeş parasal problemse pm at halledelim.Yok illa heves için diyorsan yazık edersin kendine o yol yürülmez ben 2012 model mercedes dolmuşlarla çekemiyorum o yolu.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.